zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Geld belangrijk in ontwikkeling CEO

heer Ron Ladage   |    |  11 september 2007
Reactie: Sluit mij helemaal aan bij de reactie van Ad Beer.
 

Tien tips voor effectieve cold-calling

heer Ron Ladage   |    |  11 september 2007
Reactie: Uit de reactie blijkt dat er nogal verschil van beleving is.
Ton wanneer je denkt dat de mensen die bellen wanhopig moeten zijn, dan denk ik dat de hele wereld wanhopig is. Want veel grote maatschappijen maken hier ook gebruik van.
Zelf moet ik ook klanten bellen en sinds ik dat doe, heb ik respect voor de mensen die mij bellen. Wanneer ik niet geïnteresseerd ben of geen tijd heb, dan laat ik dat op een vriendelijke wijze weten en ik wens ze veel succes met andere klanten. Dat levert vaak leuke momenten op. Goed voor mij en goed voor de mensen aan de andere kant van de lijn.
Of je nu wel of niet ''cold''moet bellen, hangt van je marketing aanpak af.
Het uittrekken van tijd om wat meer over het bedrijf waar je naar gaat bellen te weten, geeft bij de klant toch wat meer krediet om te luisteren.
Ook ik ga met veel moeite achter de telefoon zitten, want je kan een hele slechte dag treffen in reactie en dan is het raadzaam om ook andere dingen te gaan doen.
Realiseer gewoon is dat er aan beide kanten van de lijn mensen zitten en dat die mensen hun geld moeten verdienen.
Dus een vriendelijk woord doet wonderen in deze tijd.
 

Timide benadering wint de strijd om talent niet

heer EA Zwart-Storm   |    |  11 september 2007
Reactie: Salaris en beloning is maar een klein deel van wat werknemers waarderen. Bekijk de overige onderzoeken op dit gebied en u zult het met me eens zijn dat een onderneming veel meer dient te bieden om zijn werkenemers loyaal te houden.
Ik zie deze overwegingen niet terug in het gehouden onderzoek.
 

Timide benadering wint de strijd om talent niet

Ad Beer   |    |  11 september 2007
Reactie: @Rene.
Ik denk dat alleen de ICT sector denkt dat ze strategisch belang hebben voor een organisatie. En dat zegt meer over de ICT sector dan over het management.
ICT doet niks meer dan het ondersteunen van processen. Ja, de foutkans kan door ICT omlaag worden gebracht, processen kunnen sneller lopen, geen enkel bedrijf zou nog zonder ICT kunnen draaien. Maar het is nog steeds zo dat ICT processen blijft ondersteunen.
Ik heb me de afgelopen jaren eerst verwonderd, maar al snel daarna geërgerd over de arrogantie van de ICT sector. Toen Hammer de BPR, Business Process Re-engineering voortstelde was het de ICT sector die ineens alle tools in handen meende te hebben met als gevolg organisaties die zwaar in de problemen kwamen omdat ze zich aan moesten passen aan systemen als SAP en BaaN. Ik had er als crisismanager indertijd een aardige boterham aan, wachten tot de SAP-bus weg was en dan eens gaan praten, we werden er bijna rijk van.
Later kwam de ICT met E-HRM en gingen een stel Nerds even bepalen wat wij in onze professie allemaal fout deden. De telefoon en de postbus zat vol met allerlei folders die de zegeningen van E-HRM verkondigden, maar als je die strakke pakken in hun Audi TT eens vroeg of ze een oplossing hadden voor jouw problemen, dan kwam er eerst een stortvloed van mismaakt engels en daarna de aloude kreet: Dat maken we wel voor U!. Had je gedacht ja.
En de ICT sector gaat gewoon door met hun in zich zelfde gekeerde grootheidswaanzin. Nu moeten we weer gaan werven met virals en web 2.0 oplossingen, want dat is hun nieuwe kunstje. Iedere keer als je een vraag stelt komt er weer zo'n kreet naar buiten die het probleem niet oplost, maar alleen maar 13 nieuwe problemen creëert.
Laat de ICT eerst eens na gaan denken over hun plaats in organisaties, gewoon de processen mogelijk maken en niet mogelijke processen doordrukken, dan gaat het al snel een stuk beter met onze bedrijven.
En hoe goed de ICT was in het maken van ondersteunende software? Kijk eens naar de energiebedrijven, Essent zit al twee jaar met een probleem omdat ik één keer vanaf een ander rekeningnummer de energienota heb betaald. Al twee jaar sturen ze iedere maand een aanmaning en moeten ze die later weer intrekken na weer een telefoontje van mij, dankzij de software.
Kijk eens naar de belastingdienst, hoeveel voorbeelden moet ik geven......
Kijk eens naar.......
In veel gevallen heeft de ICT alleen maar voor extra kosten gezorgd, veel extra kosten. Een CITO (toets) lijkt me echt nuttig, iemand die kan bepalen welke software nuttig is en welke absoluut niet de deur binnen mag komen. Maar het blijft ondersteuning.
 

Zeven handige feedbacktips

Ton   |    |  11 september 2007
Reactie: Tip 1 tot en met 7 zijn aandachtpunten voor mijn vorige leidinggevende. Deugde er niks aan dan? Jawel hij was meestal afwezig! (letterlijk en figuurlijk)

 

Bijna niemand kan nog zonder computer

Rene Civile   |    |  11 september 2007
Reactie: Uit het artikel komt eens te meer duidelijk naar voren dat de computer niet meer is weg te denken uit het bedrijfsleven. Er komt één heel belangrijk detail hoegenaamd niet naar voren.

Zakelijke PC vs Privé PC.

Een van de grootste probleemgebieden is vaak de gebruikers perceptie hoe om te gaan met zakelijk gebruik en de verschillen tussen beiden. Het staat buiten kijf dat sommige disciplines internet toegang vereisen, anderen juist alleen genoegen kunnen nemen met intranet.

Dit inrichten lost meteen het grote probleem van oneigenlijk internet gebruik op. Dat is een afweging die elk individueel maakt. Voor de rest is het maar te hopen dat men zich meer en beter realiseert hoe belangrijk en strategisch de IT voor vrijwel elke organisatie is en daar ook naar zal handelen.

Er valt voor elke organisatie op dit gebied nog heel veel te winnen maar meer nog, nog heel veel te verdienen/besparen.
RC PM
 

Timide benadering wint de strijd om talent niet

Rene Civile   |    |  11 september 2007
Reactie: De cijfers ' an sich' zijn helemaal niet zo verbazingwekkend. In eerdere artikelen is de HR al wat vaker belicht en gezien de reacties mag worden geconcludeerd dat er op dat gebied nog erg veel te verbeteren valt.

Zorgwekkender is het gegeven dat veel organisaties nog steeds niet willen beseffen dat de IT een permanent strategisch deel van de organisatie uit maakt. Deze is crucialer en kostbaarder dan men denkt. Dat betekend ook dat de beloning structuur, zoals dit artikel vermeld, vanzelfsprekend achter blijft.

IT is strategisch en hoe sneller de organisatie dit beseft des te beter kan er op veranderingen organisatorisch worden ingespeeld. Dit zal niet alleen binnen de eigen organisatie het verloop stabiliseren, het zal meer continuiteit borgen en kwaliteit meetbaar verhogen.

Wanneer organisaties overgaan tot het installeren van een CITO [Corporate IT Officer]zal deze, mits natuurlijk de juiste man of vrouw, diens inzet en beloning dubbel en dwars terug verdienen.

Nog steeds maken organisaties de grote en kostbare fout de IT out te sourcen of de eigen IT organisatie te zien als een 'Service dienstverlener', die, als zodanig is ingericht, een 'betaalde' dienst verlenen aan de rest van de organisatie. Dit betekend dat menig IT organisatie binnen die organisatie, moet gaan denken en werken als een commerciele organisatie.

Hiermee wordt er een ongewenste en ongewilde situatie gecreeerd en in stand gehouden. Namelijk men blijft de IT als een buitenbeentje beschouwen die zich continue dient te valideren in finncieel opzicht. Door dit eindelijk eens uit te faseren maakt men de IT een werkelijk onderdeel van de organisatie die flexibel en slagvaardig voor de organisatie kan en zal optreden met alle voordelen van dien.

Dit verdient een omslag in benadering en aanpak maar zal gegarandeerd een veel hoger rendement opleveren dan men nu neemt, dat de IT een 'onkostenpost' voor de organisatie vaak betekend.

De huidige krapte aan personeel zou juist een goede HR aan het denken moeten zetten voor men weer achter de feiten aan zal gaan lopen. Hier is menig interne seminar door onze organisatie al eens aan gewijd.
RC PM
RC PM
 

Top vijf excuses voor illegaal softwaregebruik

Rene Civile   |    |  11 september 2007
Reactie: Ik heb zelf bijzonder veel ervaring op het gebied van de automatisering. In het verdere verleden, met name toen net de eerste CD branders uitkwamen, was er een kennis die het handig vond om op 3 systemen countrymuziek te branden voor de danceclub. Leuk stempeltje gefabriceerd met zijn logo en telefoonnummer.

Dat is bijna een jaar goed gegaan tot hij, natuurlijk, ook begon met software. Op een dag gaat de telefoon. De kennis in paniek meld dat er wat mensen bij hem op de stoep staan. Iets met BSA. Ik moest daar danig om lachen. Hij wilde graag weten wat te doen. Ik heb hem toen geadviseerd in het bijzijn van die mensen alle cd's die hij had gewoon af te staan en alle harde schijven een format c: te geven en goed luisteren naar het voorstel.

De schikking bedroeg 12.000 gulden, een aanzielijk bedrag voor een particulier, die hij niet van plan was te betalen. Hij vond dat diefstal. Advies toen is geweest, van mij aan hem, stilzwijgend te betalen anders liep hij de kans ook nog eens de belastingen een keer op de stoep t krijgen en een rechtzaak wil je in de regel ook niet afwachte. Hij heeft in elk geval buitengerechtelijk geschikt.

Dit is zomaar een voorbeeld met BSA. Later ben ik ze nog eens tegen gekomen bij een bekende nederlandse bank in Zurich. Daar waren de bedragen ietwat anders maar dat kwam omdat met maar voor 23% aan licenties bezat. Foutje bedankt.

Moraal van het verhaal is redelijk simpel. Bedrijven investeren erg veel tijd, resources en natuurlijk geld in software ontwikkeling. Die investering mag men natuurlijk, met de nodige winst, terug kunnen verdienen. Dat er altijd mensen zullen blijven die hier misbruik van maken lijkt me erg duidelijk.

Het kan natuurlijk ook nog eens andersom. We kennen allemaal de insteek die Microsoft al meer dan 10 jaar aan het hanteren is met alle gevolgen van dien. Een zakelijk succesverhaal die ook een aantal negatieve kanten kent.

Er zijn een paar hele simpele regels waaraan men zich het best kan houden.

1. Test software hoort op een testomgeving. Hier hoort ook test documenten bij zodat BSA ooit reden tot klagen kan hebben. Dat betekend tegelijkertijd ook dat je dergelijke software nooit of te nimmer binnen de functionele omgeving van de organistie gebruikt.

2. U bent als CEO/Hfd IT ALTIJD verantwoordelijk voor een ordentelijk licentie beheer. Richt de controle dusdanig in dat aantoonbaar is dat er een licentie toetsing per kwartaal is ingesteld. Op die wijze heeft BSA weinig reden tot klagen want een dergelijke procedure is voor een grotere organisatie heel normaal.

3. IT is één van de strategische pijlers van uw organisatie. Met name grote veranderingen en fusies dienen juist binnen de IT, als geen ander onderdeel, goed te worden overdacht in al haar facetten. Dit nalaten kost elke organisatie tonnen op jaarbasis.

4. Licenties zijn zelden te duur. Als u dit als organisatie werkelijk vind moet u software gewoonweg niet aanschaffen.

Binnen de IT wordt software vaak bekeken en getest voor aanschaf. Daar is op zich weinig mis mee. Maar juist als organisatie, groot of klein, moet de IT hiervoor toereikend zijn ingericht. Dat is nu eenmaal de verantwoordelijkheid van de organisatie zelf. De meesten binnen de IT zelf weten dit en houden hier rekening mee.

Persoonlijk houd ik me periodiek ook met software testen privé bezig. Hier bestaat er voor mezelf maar één duidelijke regel. Klaar met testen, dan de software gewoon verwijderen. Het artikel is volkomen juist en de excuses vanuit het gezichtspunt van BSA bijzonder valide.
RC PM



 

Tien tips om ongewenst personeelsverloop te voorkomen

mevrouw Natascha Vantuykom   |    |  11 september 2007
Reactie: Ik ben blij dat ik niet de enige ben die er zo over denkt...
Wat de medewerker in kwestie betreft, daar is meermaals mee gepraat, er is gevraagd naar zijn bezwaren en voor elk punt is een oplossing voorgesteld, behalve voor het stuk 'niet willen'.
Hem zijn zin geven is geen optie, dan is het hek helemaal van de dam, en doet hij bij het volgende externe project identiek hetzelfde, niet te spreken over de boodschap die je daarmee naar de rest toe stuurt.
Als je een job aangaat, wordt er op zijn minst verwacht dat je doet wat er in je functieomschrijving staat, meer mag, maar minder zeker niet. Uiteindelijk moeten wij onze leveranciers ook betalen hé...

Natascha
 

Hoe snel zit jij op de kast? Test je PEF (Persoonlijke Ergernis Factor)

Martijn Vonk   |    |  11 september 2007
Reactie: Kennelijk wekt deze weblog bij sommige al ergenis op........
 

Timide benadering wint de strijd om talent niet

Ad Beer   |    |  11 september 2007
Reactie: Erg eenzijdig. Het idee dat je alleen door middel van aanpassen van je beloningssysteem aantrekkelijker kunt worden voor de arbeidsmarkt is wel erg gedateeerd. Niets is zo makkelijk te kopieren dan een beloningssysteem en als wij de salarissen met 10% verhogen of de het bonussysteem aanpassen dan zal onze concurrent dat vaak sneller dan ons hebben ingevoerd.
Om een aantrekkelijke werkgever te zijn moet je dan ook naar arbeidsvoorwaarden (in de meest ruime zin van het woord) implementeren die niet of moeilijk te kopieren zijn en bij voorkeur de kosten niet omhoog jagen.
Een goed Human Resources Development programma is vaak een veel betere manier om talent aan te trekken en te behouden. Persoonlijke aandacht en maatwerk in arbeidsvoorwaarden helpt ook. Creatief op zoek gaan naar die ene USP waarmee je de concurrenten op de arbeidsmarkt het nakijken geeft, daar gaat het om.
Dat wil dus zeggen dat uit de bestaande paradigma's moet worden gestap en dat is niet aan iedereen gegeven.
 

Salarisplafond zorgt voor hogere salarissen

Ad Beer   |    |  11 september 2007
Reactie: Salaris is een afspiegeling van de toegevoegde waarde die iemand heeft. Als ik de toegevoegde waarde van de overheid en de politiek beschouw, dan is het heel erg logisch dat ze maar ''weinig'' verdienen.
De hele discussie rond de Balkenende norm is daar een treffend voorbeeld van. De overheid schrikt van de inkomens van top-bestuurders in het bedrijfsleven en dan komt daar het verhaal van bonussen voor directies van Energiebedrijven nog eens overheen. Dan gaat het overheidsproces werken. Men reageert en verzint een set van regeltjes om de waarneming te bestrijden. Er wordt dus geen onderzoek gedaan naar het waarom van de hoge salarissen, nee het gevolg wordt bestreden door een nest van regels, waar de creatieve geesten weer mazen in vinden en waar vervolgens weer reparatiewetgeving op los wordt gelaten, want de overheid is er erg goed in om gedurende het spel de regels te veranderen.
Waarom mislukken vrijwel alle politici in het bedrijfleven?
Kijk naar Zalm, geen enkele bank of verzekeraar had interesse in deze man. Alleen Scheringa had wel een baantje voor hem en van Scheringa is bekend dat hij een verzamelaar van namen is, kijk maar naar zijn voetbalclubje.
Voor de rest is alleen Kok een beetje in het bedrijfsleven actief geraakt, waarvoor hij wel zijn idealen heeft verkwanselt.
Ik had ooit een docent die tegen de domme studenten riep dat ze maar beter de politiek in konden gaan. Bijna niets is minder waar.
Laat de overheid maar doorgaan met deze stomzinnige regelgeving, laat ze maar de ene commissie na de andere benoemen (weet je wat dat allemaal kost?) dan lopen ze maar af en toe in de weg en kunnen ze niet al te veel schade aanrichten
 

Geld belangrijk in ontwikkeling CEO

Ad Beer   |    |  11 september 2007
Reactie: Ik waardeer Manfred Kets de Vries geweldig, ik heb diverse van zijn boeken gelezen, maar hier slaat hij de plank volledig mis naar mijn mening.
Als je uit een arm gezin komt dan weet je wat vechten is, wat het betekent om voor een doel te gaan. Bob Dylan wist het zo mooi te vertolken ''''When you have nothing, you have nothing to lose''.
Geld is een gevolg van succes, dat is waar, maar als je alleen maar naar geld streeft om succesvol te worden, dan faal je bijna 100% zeker.
Ik ken ook enkele CEO's en die komen vrijwel allemaal voort uit het ''old boys network'', ik ken er maar weinig die opgeklommen zijn uit armoede. Maar de meeste die ik ken hadden een doel voor ogen en hebben daar keihard voor gewerkt. De meeste zien geld als een aardige bijkomstigheid, maar hebben over het algemeen geen tijd om hun geld op te maken.
Nee, Manfred, hier maak je een echte misser.
 

Competentiemanagement is te ver doorgeschoten

JJT Hensen   |    |  11 september 2007
Reactie: Competentiemanagement gebeurt te vaak met competenties die de ''baas'' wil en te weinig met de latente talenten (competenties) die iemand in zijn bezit heeft. Ook daar zit een stuk uitdaging van de manager en de medewerker. Het maakt het werk leuker vanuit intrinsieke motivatie en er komt meer dynamiek in door de variatie aan competenties.
 
< vorige 1894 1895 1896 1897 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10