zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Ongelukkig op het werk? Drie tips

S.C.   |    |  28 oktober 2015
Reactie: Hallo Platzak,

Wat bedoel je precies?

Manier van omgaan? Manier van werken? De tempo?

Wat zit je tegen?

Waarom ga jij niet met plezier naar je werk?
 

Ongelukkig op het werk? Drie tips

pl@tz@k   |    |  28 oktober 2015
Reactie: ik heb een schijthekel aan de manier waarop er gewerkt wordt in dit land bij de meeste bedrijven en door de meeste mensen.
een hekel aan werken heb ik niet, maar hoor dus wel bij de categorie die niet met plezier naar zijn baan gaat. alles werkt tegen elkaar in, en wat ook de reden mag zijn het functioneert in heel veel gevallen moeizaam.
 

Gezonde voeding op de werkvloer: in hoeverre moet het management hierin faciliteren?

Ad de Beer   |    |  28 oktober 2015
Reactie: Als het welzijn van medewerkers voorop staat zijn er heel wat dingen die je beter eerst kunt doen.
Passende takenpakketten bijvoorbeeld. Niet passende takepakketten kost gemiddeld 10.000 euro per jaar per medewerker. En aangezien 70% aangeeft geen passend pakket te hebben...
Waarom zou ik me dan druk maken om (het gelogen, want dan zou het uurloon 35 euro zijn) bedragje van 250 euro per dag? En 80% van het verzuim wordt veroorzaakt door stress e wat is de hoofdoorzaak van stress? Inderdaad, geen passend takenpakket!
De personeelverlieskosten zijn 30% van de totale personeelkosten. Lijkt me logisch dat daar wat meer aandacht aan wordt besteedt. Goed voor de concurrentiepositie.
 

Consument bespaart op zorg maar niet op auto

Autoverzekeringafsluiten24   |    |  28 oktober 2015
Reactie: Volgens mij klopt dit niet. Steeds meer mensen vergelijken hun autoverzekering om te besparen.
 

Werkgevers weigeren langdurig zieke werknemers te ontslaan

Wilhelmina van Doorn   |    |  28 oktober 2015
Reactie: Ziekteverzuim en bedrijfsongevallen zijn altijd een lastig punt in de praktijk. Dit is mijn inziens echter de foute manier van werknemers behouden, zo ontstaat er grote spanning tussen beide partijen.
 

Kabinet laat noodzakelijke wijzigingen arbeidsgezondheidszorg achterwege

Wilhelmina van Doorn   |    |  28 oktober 2015
Reactie: - Dit bevordert de samenwerking tussen de bedrijfsarts en de reguliere zorg, die nu maar moeizaam op gang komt. Werknemers moeten bovendien de mogelijkheid krijgen een onafhankelijke bedrijfsarts naar eigen keuze te raadplegen, wanneer de beoordeling en begeleiding door de eigen bedrijfsarts problematisch verloopt. -

Helemaal mee eens. Het gebeurd nog te vaak dat een bedrijfsongeval voorkomen had kunnen worden met behulp van meer transparantie.

 

Zorgt u goed voor uw lichaam als u stress hebt?

HealthyRituals.nl - Chantal   |    |  28 oktober 2015
Reactie: Wat veel mensen niet weten is dat koffie een echte boosdoener is voor mensen die vanzichzelf al vatbaar voor stress zijn. Mijn advies is dan ook altijd om een tijd lang geen koffie te drinken. In het begin is dat vaak lastig, omdat het lichaam er gewend aan is geraakt, maar na verloop van tijd merk je dat je je mentaal en fysiek beter zult voelen.
 

Gezonde voeding en bedrijfssport belangrijk voor fitte medewerkers

Chantal Schilder   |    |  28 oktober 2015
Reactie: De focus van HR ligt vooral op mentale fitheid van werknemers: dit wordt als belangrijker beschouwd dan fysieke fitheid. Mentale fitheid wordt gekoppeld aan stressreductie, waarvoor sport een oplossing is en (in de ogen van de werkgever) niet gezonde voeding.

Ik denk dat we vandaag de dag moeten kijken naar zowel mentale- als fysieke fitheid. Diverse onderzoeken hebben de voordelen voor zowel het bedrijfsleven als privé leven uitgewezen!
 

Gezonde voeding op de werkvloer: in hoeverre moet het management hierin faciliteren?

Healty Rituals - Chantal Schilder   |    |  28 oktober 2015
Reactie: ''Een zieke medewerkers kost een werkgever gemiddeld 250 euro per dag. Bedrijven zouden zich daarom genoodzaakt moeten voelen om verzuim te voorkomen om dergelijke onkosten te besparen.''

Mentale- en lichamelijke gezondheid zijn natuurlijk niet alleen van belang voor het bedrijfsleven. Het denken in termen van kosten voor het bedrijfsleven hoort niet voorop te staan, het welzijn van de werknemer is prioriteit.
 

Gezonde voeding op de werkvloer: in hoeverre moet het management hierin faciliteren?

Ad de Beer   |    |  27 oktober 2015
Reactie: In deze discussie worden nogal wat zaken vergeten. Op de eerste plaats, maar niet de minst onbelangrijke, het in de algemene verklaring van de rechten van de mens vastgelegde recht op een privé leven, het recht om zelf keuzes te maken.
Op de tweede plaats, wat is gezond? Sinds gisteren staat het ''behandelde vlees'' op het lijstje en dat maakt het broodje gezond, dat 1,5 keer zoveel calorieen bevat als een broodje kroket, meteen levensgevaarlijk.
Maar wat dan op je brood? Pindakaas maakt dik, hagelslag heeft giftige suiker en ga zo maar door.
Voor werkgevers geldt naar mijn mening dat je mensen de vrije keuze moet geven en dat wil zeggen dat de snackcouveuse best mag bestaan naast het rauwkostbuffet (waarbij niet vergeten mag worden dat rauwkost de kans op een maagperforatie met 300% verhoogd).
Kortingen op de sportschool, fietsplannen, sportdagen, noem maar op, maar geef medewerkers gewoon de keuze.
En verder, de grootste ziekmaker is stress en 95% van de stressgevallen komt omdat mensen een takenpakket hebben dat ze niet aankunnen.
Daarom lijkt het mij beter dat personeelszaken zich daar eens over buigt in plaats van als Sonja Bakker door de organisatie te rennen.
 

Natuur op kantoor zorgt voor meer welzijn, productiviteit en creativiteit

Joost Lansink   |    |  26 oktober 2015
Reactie: Een ontspannen werksfeer met je collega's zou zeker een goede toevoeging zijn lijkt me.
 

Nieuwe medewerker zoekt binnen drie maanden opnieuw naar baan

Henk van Ouwerkerk   |    |  26 oktober 2015
Reactie: Beste Ad,

Zoals u dit verteld had ik het nog niet bekeken. Ik merk dat ik hier met een professionel te maken heb. Dank voor uw plausibele uitleg.
 

Waarom de printer uw grootste beveiligingsrisico kan zijn

ad vroomen   |    |  26 oktober 2015
Reactie: Ik geloof best dat achtergelaten printjes verantwoordelijk zijn voor o.a. bedrijfslekken.
Echter wat Follow-me printing daaraan oplost begrijp ik niet. Immers mensen zien pas aan de printer wat er fout is gegaan en laten (on)bewust hun printjes liggen. Veel beter: instellen van zeer beperkte budgetten en voor de ''bulk'' een repro-centraal instellen.
Spaart kosten maar vooral natuurlijke grondstoffen.
 

\'Energieleverancier over tien jaar overbodig\'

Lotte   |    |  26 oktober 2015
Reactie: En 10 jaar geleden dachten we dat niemand meer zelf hoefde te sturen in het verkeer. Dat is ook nog lang niet zover.
Ik denk dat we onszelf over- en de energieleveranciers onderschatten. Ze verzinnen vast wel iets om toch belangrijk te blijven en geld te verdienen.
 
< vorige 185 186 187 188 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10