Reactie: Oei Mevrouw Mc Pasch. Het is behoorlijk sexistisch wat u allemaal schrijft.
Gelukkig ben ik volgens uw theorie meer vrouwelijk getint, ik neem veel besluiten op basis van intuitie. Als ik me op zaterdag met het van thuis meegekregen boodschappenlijstje door de gangen van de supermarkt wring dan neem ik op basis van gevoel steeds het zelfde merk margarine meeen trek ik me niks aan van die mevrouw die iedere week de koelvitrine met margarines staat te observeren als ware het een meesterwerk in een museum. Ik zie de emotionaliteit daar overigens niet van in, 10 minuten besluiteloos met net boodsschappenlijstje in de hand staan te denken welke kuip te nemen.
Maar ja, zal ze Blue Band met calcium nemen voor het opgroeiende kind of toch de Becel met B3 om de steeds corpulenter wordende echtgenoot te helpen?
Als dat keukenmanagement is, dan..........
Ester Villar, die ooit ''de gedresseerde man'' schreef, heeft een andere filosofie als u met betrekking tot de liefde van de man.
Liefde is samen boodschappen doen, volgens Loesje, maar uw male chauvinist pig hangt zaterdag zeker ook uit het raam als u op de fiets wilt stappen met de kroost en verzoekt u dan ook een kratje Amstel mee te nemen, vanwege de superpingels?
Tja, ik vind uw visie dan toch wel vreselijk eenzijdig vrouwelijk.
U houdt de economie draaiend? Hoe? Door met 100 Km per uur langs een vrachtwagen te gaan rijden op uw snelweg, waardoor de zakenmannen minuten vertraging oplopen? Minuten die vele euro's kosten?
Of ik meer heb met mannen, dat laat ik in het midden. Ik ben getrouwd, doe de boodschappen, kook in het weekend en stofzuig ook regelmatig. De afwas vind ik het hoogtepunt van het huwelijk, de kinderen zijn dan nergens te bekennen, even lekker samen.
En de eerste vrouw die mij te slim af is, moet ik nog tegenkomen.
Ik ben in minder dan 20 minuten door de supermarkt, heb dan ook alles bij wat we nodig hebben, inclusief die dingen die niet op het lijstje staan. Een kwestie van rationeel winkelen. Als ik bij de kassa kom, zijn veel vrouwen nog steeds in de eerste gang de kuipje margarine aan het bestuderen. Tegen de tijd dat ze winkel uitkomen heb ik de afwas en het stofzuigen al klaar en kan ik aan de koffie.
Peters geeft overigens alleen maar aan dat naar zijn mening vrouwen beter zijn met mensen. Dat kan kloppen, als ik hoor wat er afgekletst wordt in de supermarkt, even nadat op het schoolplein hetzelfde verhaal al eens te uit en te na is verteld........
Nee, daar slaat mijn rationele brein van op hol. Moet er niet aan denken drie keer dag dezelfde vergadering zonder toegevoegde waarde te houden. Nee, dan liever met de collega's even napraten hoe slecht het allemaal weer was met het voetbal van het weekend.
Allemaal met een knipoog overigens, voordat de vrouwenbeweging mij op de brandstapel zet. Maar ja, daar moeten ze eerst wel over vergaderen en een besluit nemen. Hout, gasbranders, open haard blokken, aanmaakblokjes, welk merk dan wel..........
Reactie: Hartelijk bedankt voor de reacties. De zorg kent inderdaad nog uitdagingen als het om klantgerichtheid gaat.
Het feit dat de zorgsector onder druk staat helpt ook niet echt mee om blokkades op te heffen, die daadwerkelijk de klantgerichtheid kunnen belemmeren.
Maar het blijft een gegeven dat zorgprofessionals zelf altijd verantwoordelijk zijn en blijven voor een klantgerichte houding. Daarvoor is niet meer geld nodig of beter management. Klantgerichtheid in de zorg begint altijd bij de zorgprofessional zelf.
Reactie: Zag toevallig dit artikel langs komen en wat betreft de opmerking van N. Dragt / Dhr. Schreurs: Een vernieuwde blik op de website van N. Dragt is inderdaad geen overbodige luxe!
Reactie: Meneer Beer,
U bent weer goed op dreef tegen het vrouwvolk. Als u goed leest dan schrijf ik dat de ruimte tussen de hersenhelften groter is bij de man vandaar hun minder emotionele gedrag. Dat is iets anders dan dat de rechterhelft beter ontwikkeld is want dan vraag ik mij af op welk gebied u bedoeld. Mannen die op emotioneel gebied een beslissing nemen zijn toch meer vrouwelijk getint. Ook daar is niets mis mee maar of ze dat op intuďtief gebied doen betwijfel ik. Ik meen toch meer rationeel onder het mom intuďtie zo ken ik er wel een paar. Niet voor reden vatbaar dan. De besluiteloosheid in de supermarkt die u de vrouwen toedicht heeft te maken met de boodschappenlijst t.o.v. de tegemoetkoming voor de mannen wat ze ’s-avonds willen eten. Huishoudelijk management mankeert niets aan dat kun je niet vergelijken met zakelijk. De liefde van de man gaat nu eenmaal door de maag willen ze het thuis dynamisch houden. Zouden ze elke dag met een pak zuurkool en een rookworst thuiskomen door niet na te denken wordt het vrij eenzijdig. We hebben dus ook nog eens fantasie. Wij houden de economie op velerlei gebied draaiende. Dat u dit niet inziet pleit niet voor uw mannelijk brein. Dat is juist een mooi voorbeeld. En wat besluiteloosheid in het verkeer betreft: vrouwen rijden met meer overzicht en nemen minder risico’s. Dat laten we aan de mannen over die het gat tussen die hersenhelften niet gebruiken en o.a. bumperkleven wat je een vrouw niet ziet doen. Laat staan even er tussen dringen op de weg. Snelle besluitvormers: het maakt niet uit of het een man of vrouw is. U geeft de voorkeur aan mannen merk ik. Volgens mij heeft u toch iets tegen vrouwen. Misschien zijn wij u te slim af en dat kan prikkelen tot dit soort opmerkingen. Jammer. Dit lijkt een beetje op een bromBeer uit het grote boze berenbos.
Reactie: Hoe wij de wereld waarnemen heeft invloed op onszelf en op de omgeving. Als we onze eigen waarneming veranderen, worden we meer bewust van onszelf en de omgeving. Als we de geest slechts oppervlakkig gebruiken, hebben we weinig kracht.
Als we de intensiteit vergroten, als we ons meer focussen, heeft dat invloed op het resultaat. Door het denken in mogelijkheden, open te staan voor nieuwe ervaringen, waar te nemen vanuit andere invalshoeken, wordt ons bewustzijn vergroot. Het vergroten van bewustzijn heeft als effect dat de intelligentie van elk individu breder ingezet kan worden. De deur naar een wereld vol mogelijkheden kan worden opengezet. Dit leidt tot een continue persoonlijke groei en nauwere samenwerking. Juist door een werkomgeving te creeren waarin mensen ''echt'' gezamenlijk werken aan een doel, zal het verloop minder zijn. Mensen veranderen situaties zelf en mensen kunnen en willen daarin mee veranderen, vernieuwen. Hiervoor is ruimte en openheid nodig en dat kan met meer bewustzijn.
Reactie: Misschien staat klantvriendelijkheid bij veel Amerikaanse bedrijven sterk op het rader van de juridische afdeling en het management, maar dat betekent nog niet dat het iets is wat bij veel werknemers leeft. Niet voor niets kun je Amerikanen makkelijk aan het klagen krijgen, door 1 slecht voorbeeld van klantenservice te geven. Vervolgens krijg je van hun alle verhalen te horen van medewerkers, die niet durven beslissen, niet kunnen rekenen, het verschil niet begrijpen tussen het ene en het andere product.
Wat in ieder geval blijkt, is dat het in de VS er net zo menselijk aan toe gaat als hier. En of dat een gevolg is van een cultuur, waar de Nederlandse Verenigde West-Indische Compagnie aan heeft bijgedragen, durf ik niet te zeggen. De Nederlandse ondernemer heeft natuurlijk invloed uitgeoefend in de zestiende en zeventiende eeuw. Maar daarna waren het toch vooral de Engelsen en Fransen die hun invloed hebben uitgeoefend. Als er iets bepalend is geweest voor de Amerikaanse cultuur, dan is dat eerder de combinatie geweest van ruimte, verschillende botsende culturen en de noodzaak om te zoeken naar je kansen. In Nederland is dat allemaal te makkelijk geworden. Schijnbaar is te weinig en te veel regelen niet goed voor iemands persoonlijke ontwikkeling en ondernemerschap.
Aan de andere kant heeft Ad Beer gelijk, vitten op de Amerikaanse cultuur, maakt onze cultuur niet beter. Uiteindelijk is cultuur ook mensenwerk.
Reactie: Als ik het goed begrijp betreft het alleen de data van de apparatuur en dan alleen nog de data die voor de belastingdienst interessant is (financiële gegevens?).
Lijkt me logisch dat deze zowiezo niet alleen op PDA's etc. staan...
Reactie: Elke nieuwe werknemer dient op zijn/haar beurt ook duidelijk kenbaar te maken dat hij/zij met nieuwe relaties bij de nieuwe werkgever start.
Dus............... teken geen concurrentie-beding, want als je vertrekt om welke reden dan ook, mag je je oude ( eigen ) relaties NIET meenemen.
Reactie: Zorg is meer dan alleen ziekenhuiszorg.
Ga maar eens kijken in de verpleeghuizen en verzorgingshuizen.
Op dit moment wordt het geld weggehaald op de werkvloer waar het in de zorg toch in de eerste instantie om moet gaan.
Ook bestaat er steeds minder te kiezen omdat zorghuizen nog steeds sluiten of in de regio onder een organisatie vallen door fusies enz.
Klantvriendelijkheid is voor de verzorgsters op dit moment bijna onhaalbaar door de grote werkdruk. er wordt daarnaast steeds meer verwacht van familie en vrijwilligers die hier helaas niet altijd tijd voor hebben.
Zorgvrager is de dupe.
Wellicht gaat er teveel geld naar de bovenlagen en marketing waardoor de verzorgsters moetn inleveren.
Ook is er blijkbaar niet zoveel vertrouwen waardoor we alllerlei extra controleorganen aan het eten moeten houden ten koste van het geld voor de uitvoer aan het bed.
Als het zo door gaat zullen de PGB's de pan uit gaan rijzen en wellicht is dit ook wel de bedoeling? Alles particulier?
Reactie: haha, wat een leuke (strik)vraag. Echte ondernemers zullen voor 'anders' kiezen want je gaat niet over zelf zeggen dat je krankzinnig bent. Wie zegt dat het een serieuze zaak is, behoort waarschijnlijk tot de groep wannabee-ondernemers en wie denkt dat ondernemers gestoord zijn behoort waarschijnlijk tot de groep managers waar een ondernemer mee moet samenwerken.
Reactie: Zorg is meer dan alleen ziekenhuiszorg.
Ga maar eens kijken in de verpleeghuizen en verzorgingshuizen.
Op dit moment wordt het geld weggehaald op de werkvloer waar het in de zorg toch in de eerste instantie om moet gaan.
Ook bestaat er steeds minder te kiezen omdat zorghuizen nog steeds sluiten of in de regio onder een organisatie vallen door fusies enz.
Klantvriendelijkheid is voor de verzorgsters op dit moment bijna onhaalbaar door de grote werkdruk. er wordt daarnaast steeds meer verwacht van familie en vrijwilligers die hier helaas niet altijd tijd voor hebben.
Zorgvrager is de dupe.
Wellicht gaat er teveel geld naar de bovenlagen en marketing waardoor de verzorgsters moetn inleveren.
Ook is er blijkbaar niet zoveel vertrouwen waardoor we alllerlei extra controleorganen aan het eten moeten houden ten koste van het geld voor de uitvoer aan het bed.
Als het zo door gaat zullen de PGB's de pan uit gaan rijzen en wellicht is dit ook wel de bedoeling? Alles particulier?