Ik vind het Kerstpaket een beetje Oudbollig worden,en het mag ook al niet meer te veel kosten.
Dus ik ben meer voor de leuke alternatieven.
Het is tegenwoordig hartstikke leuk om met je personeel te gaan Wokken, of is lekker naar de Sauna.
Of als het om de Dames gaat,Geef ze een Verwenweekendje op de Schoonheidsboerderij.
Als je personeelsbestand niet al te groot is,kan het een leuk Kerstgeschenk zijn.
Iedereen weer blij, fris,opgewekt en tevreden.
Dus alvast allemaal een fijne KERST,en een goed en vruchtbaar,[zakelijk],2008.
Reactie: Raar woord eigenlijk professional, bestaan er dan ook amateurs in het bedrijfsleven? Iedereen die goed functioneert in zijn/haar functie is een professional. Iemand die niet goed functioneert, vervult over het algemeen niet lang zijn functie.
Overigens een zeer herkenbare situatie, die mij zelf ook is overkomen. Ik ben tegen een laag salaris als sales & marketing manager gestart bij een bedrijf dat behoorlijk in het slop was geraakt. Aangezien ik een aanbieding van 2000,= euro per maand hoger had ontvangen van een ander bedrijf, maakte de directeur een afspraak met mij dat hij mijn salaris naar dit niveau zou ophogen, zodra de resultaten van mijn nieuwe aanpak zichtbaar zouden zijn.
Kortom, binnen 4 maanden stond het bedrijf door mijn marketingaanpak weer op de kaart en vervolgens stortte ik mij op Business Development. Prospects waar wij nooit meer over de vloer mochten komen werden door mij geconverteerd naar klanten. Door de stijgende omzet werden nieuwe medewerkers aangenomen. Uiteraard kwam mijn directeur niet zelf met een salarisverhoging, hij dacht waarschijnlijk: ''het gaat prima zo, een salesmanager die 70 uur per week werkt, goede resultaten behaalt en niet zeurt''.
Bij mij geldt echter ''afspraak is afspraak'' en ''je moet zeggen wat je doet en doen wat je zegt''.
Na 14 maanden in dienst, maar zelf een gesprek aangevraagd en mijn directeur was vol lof en zei dat hij mij nooit meer kwijt wilde. Maar hij had geen financiële ruimte om zijn afspraak met mij na te komen, misschien op het einde van 2006. Tijdens de zomer kwam ik erachter waarom hij geen ruimte had.
De nieuwe mensen die waren aangenomen, verdienden ruimschoots meer dan ik (circa 400,= euro per maand), hij had zichzelf een salarisverhoging van 30% gegeven, zijn vrouw die nooit werkzaamheden voor het bedrijf uitvoerde op de loonlijst geplaatst, en er waren enige onduidelijke geldstromen van het bedrijf naar zijn management BV.
Daarnaast kwamen nog allerlei andere onverkwikkelijke zaken aan het licht.
Uiteindelijk heb ik dit voorjaar ontslag genomen en ben voor mijzelf begonnen. In mijn kielzog vertrokken nog eens 5 medewerkers (van de 12 in totaal), die wel vertouwen in mij hadden, maar niet in de directie. Het bedrijf heeft al bijna 1 jaar lang geen order meer gegenereerd en staat op omvallen.
Moraal van het verhaal:
1. Hoe hebzucht voor de val komt en daardoor een bedrijf met veel perspectieven om zeep kan helpen;
2. Werknemers hebben meer macht dan ze zelf denken en moeten altijd kiezen voor hun eigen geloofwaardigheid.
3. Mijn Directeur is duidelijk geen professional.
Reactie: Het mindmappen is een heel krachtig middel. Een groot minpunt is dat alles aan elkaar zit. Informatie in ons brein is dynamisch. Dit komt in een werkvorm als mindmappen niet echt goed naar boven. Daarom werk ik zelf al jaren via een veel natuurlijker methode die ik SumMappen heb genoemd. Deze manier stelt ons visueel denkers in staat om nog slimmer en effectiever met informatie om te gaan. Meer informatie hierover staat op www.summap.nl.
Reactie: Opmerking ten aanzien van de huismerk cardridges. Toner kan per product en merk verschillend zijn in smeltpunt en daardoor technische problemen veroorzaken. De leverancier zal de schade veroorzaakt door huismerk cardridges niet vergoeden. Ik ben in het verleden servicetechnicus geweest en regelmatig tegen dit soort situaties aangelopen. Wel opletten dus anders ben je meteen je besparing kwijt aan reparatiekosten.
Reactie: Eens dat ''de omgeving'' 70% uitmaakt, en dat is volgens mij ook het probleem heden ten dage. Er wordt gefocust op de 70% terwijl bij veel managers de 30% aangeboren kwaliteiten, die m.i. het fundament vormen, ontbreken. Vervolgens probeert men de 70% te ontwikkelen met allerlei mooie en goedbedoelde ondersteuning, coaching, cursussen en wat dies meer zij, terwijl iedereen weet dat niets overeind blijft als er geen fatsoenlijke fundering onder ligt.
In het geval zoals u dat beschrijft is de situatie toch wel heel anders. Het basisloon van de verkoper kan lager zijn dat dat van zijn/haar manager. Echter, door goed te functioneren en dus boven de targets te verkopen, wordt het uiteindelijk uitbetaalde loon hoger.
De situatie zoals in het probleem beschreven gaat is echter dat het basis salaris van de manager al (een stuk) lager ligt dan dat van de medewerkers.
Het feit dat de medewerkers specialisten zijn in hun veld is één ding. Echter, wil een manager daadwerkelijk goed leiding kunnen geven aan een team met specialisten ,dan zal deze manager zelf ook een specialist moeten zijn in het leiding geven. Wellicht een andere discipline dan een (technisch) specialisme maar WEL een specialisme dat vaak wordt onderschat.
“Uw betaling moet onderweg zijn!”
“Onze directeur is 4 weken in buitenland”
“U heeft niet conform onze procedure gehandeld!”
“De gegevens op uw factuur en de leveringen kloppen niet!”
“Uw factuur van 1 april werd pas 25 april in de post ontvangen!”
“Ik heb uw rekening nooit ontvangen, kunt u mij een kopie faxen?”
“Degene die de betalingen verricht is afwezig (voor 3 weken op vakantie)!”
SMOEZEN,
smoezen en nog eens smoezen die vaak worden gehoord als betalingstermijnen zijn overschreden. Hoe vaak heeft u een herinnering/aanmaning tot betaling verzonden naar uw debiteuren om (eindelijk) uw geld te ontvangen, veelal met de slotzin: “Indien uw betaling inmiddels heeft plaats gevonden dan dient u dit als niet geschreven beschouwen”? Het gevolg is dat u bij uw bank uw eigen kredietlimiet moet verhogen tegen 7,5 – 8% rentelasten, terwijl uw debiteuren uw geld gebruiken tegen 0 % rente – zonder overleg!
75 % VAN DE CREDITEUREN
schendt de afspraak tot tijdige betaling, met als gevolg liquiditeitsproblemen in 34 % van alle Nederlandse ondernemingen! Bij 7 % hiervan komt de continuïteit in gevaar. In 2002 is het aantal incasso’s met 53 % gestegen t.o.v. 2001. In 2003 is het aantal ‘laatbetalers’ - die pas na 60 dagen of later betaalden - zelfs opgelopen tot 73%.
Gelukkig houdt 27 % van de Nederlands debiteuren zich wel aan de gemaakte afspraken en de vernieuwde wetgeving inzake betalingsverkeer tussen bedrijven.
VOLGENS DE NEDERLANDSE WET
en op basis van de vernieuwde Europese richtlijn dient (sinds 1 december 2002) elke debiteur zijn betaling met 30 dagen na ontvangst te voldoen. Daarna moet de algemeen geldende bankrente en een boeterente worden bijbetaald over het uitstaande bedrag. Momenteel bedraagt deze totaalrente 7%.
GOED DEBITEURENMANAGEMENT
is dus geen sinecure, maar kan veel betalingsellende voorkomen. Bovendien komt de continuïteit van uw bedrijf minder snel in gevaar. Hierbij valt te denken aan modern beleid, beheer en opvolging. De meeste ondernemingen doen hun eigen debiteurenbeheer en ongeveer 34 % schakelt regelmatig een incassobureau, advocaat of deurwaarder in.
Let op: De meest efficiënte basis voor debiteurenbeheer is om dit interveniërend te laten managen door een externe deskundige, gedurende b.v. een halve of hele weekdag. Dit is gerelateerd aan de grootte van uw debiteurenportefeuille. Bijvoorbeeld bij een bedrijf met zo’n 40 personeelsleden en 400 - 450 debiteuren bedraagt de werktijd per week zo’n 12 uur!
Laat uw debiteurenmanagement eens beoordelen door een onafhankelijk deskundige.
Reactie: ''zelfbedruipende teams'', het verdwijnen van de pyramidale infrastructuur ten voordele van een horizontale, bereidheid tot constante verandering... is Maccoby de mosterd niet gaan halen bij Ricardo Semler?
Reactie: Klopt allemaal wel denk ik, maar hoe kun je de lineair denkende overheid nu overtuigen?
Daar zit nog steeds het grote probleem, de overheid staat zo ver van de maatschappij dat ze totaal niet weet wat er zich allemaal afspeelt in het land.
Ja, ze doen onderzoeken, maar alleen maar om te uitslagen zo te manipuleren dat ze toch gelijk krijgen.
En opnieuw wordt de verkeerde groep aangepakt, de mensen die de economie draaiend houden zijn steeds de dupe van de overheid en de mensen die genieten van de voorzieningen worden steeds ontzien.
Het fileleed is overigens makkelijk op te lossen. Verhoog de maximumsnelheid naar minimaal 140 KM/uur. Beboet de mensen die te langzaam rijden en daarmee de doorstroming hinderen. Stop met de 80 kilometer zones, die veroorzaken alleen maar files en vervuiling.
Maar uiteindelijk zal de overheid wel weer trots melden dat de maatregel geholpen heeft door cijfers bewust verkeerd te interpreteren.
Reactie: Ik vind het geen enkel probleem dat medewerkers meer verdienen dan de manager. Het is uiteraard wel afhankelijk of kwantitatieve en kwalitatieve doelen worden gerealiseerd. Is dit het geval neem ik aan dat de manager daar ook evenredig voor wordt beloond. Ik ken nl wel de situatie, in mijn geval verkopers, die aanzienlijk meer geld verdienen dan hun leidinggevende omdat ze nl hun targets ruimschoots invullen en daarvoor inherent worden beloond.
Als manager in de gezondheidszorg wordt bij ons in de organisatie in ons groepje van 5 managers een onderscheid gemaakt bij twee andere managers, met dezelfde taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden.
Dit frustreert enorm. Deze twee (waarvan ondergetekende ook deel van uit maakt)gaan ons voorbereiden om eenduidig voor de gehele groep af te dwingen dat het principe wordt gehanteerd. Gelijke monikken, gelijke kappen.
Reactie: Toetsen is een vak, zo blijkt maar weer. Kennen de geïnterviewden Frans Bauer? Kijken de geïnterviewden ooit naar Frans Bauer? Als maar 10% van de respondenten ooit naar hem heeft gekeken, dan is dit resultaat niet erg spectaculair. Als 91% van degenen die hem regelmatig zien niets opvalt, ja dan wel ...