zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vier tips om goedkoper te printen

11 december 2007 - Bedrijven kunnen op jaarbasis honderden euros besparen, bijvoorbeeld als het gaat om inkt- en tonercartridges. Vaak is men zich niet bewust van het feit dat er veel efficiënter geprint kan worden. Sneltoner.nl komt met vier tips om te besparen op uw printkosten:

1. Vervang uw inktprinter door een tonerprinter


Het komt vaak voor dat er op een afdeling nog steeds veel geprint wordt met een inktprinter (die er bijvoorbeeld al jaren staat) terwijl een tonerprinter in het gebruik vaak goedkoper is. Zeker als het gaat om grote hoeveelheden printjes op een dag, is een tonerprinter qua prijs per pagina vele malen goedkoper. 

2. Print écht in zwart-wit
Andere verborgen kosten zitten in het type printer: kleur of zwart wit. Soms wordt er alleen maar zwart-wit geprint op printer die eigenlijk meer bedoeld is als kleurenprinter. Of een medewerker print in de standaard-modus af, en dus in kleur terwijl feitelijk zwart-wit voor intern gebruik of kopie prima is. 

3. Print niet in een hogere kwaliteit dan noodzakelijk
Daarnaast zijn stevige besparingen mogelijk in het verbruik. Heel simpel door de standaard instellingen van pc's in te stellen op 'concept'. Er wordt dan gewoonweg minder verbruikt per printje. Het is vaak geen onwil maar gewoon onwetendheid of gemakzucht. Ondernemingen kunnen veel geld besparen door alerte instellingen en zorgvuldig printgedrag bij alle medewerkers te stimuleren. 

4. Kies eens een huismerk cartridge
Verder blijkt dat bedrijven vaak uit gewoonte een A-merk cartridge bestellen terwijl dit vaak ook prima kan met een huismerk. Bart Mossink (39), directeur van Sneltoner.nl en al jaren actief in de online verkoop van cartridges: "Als huismerken kwaliteitskoffie kunnen bieden, waarom zou dat dan niet gelden voor cartridges? Want zeker bij tonercartridges voor laserprinters blijken die vaak van uitstekende kwaliteit. Aan de hand van diverse berekeningen, de juiste printer voor het juiste soort printjes en slim cartridges inkopen zijn enorme besparingen mogelijk. Voor een gemiddeld bedrijf kan die op jaarbasis in de honderden euro's oplopen."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Printen op kosten van de baas heel normaal
 Bedrijven willen af van dure papieren factuur
 
 
reacties
 
Peter Razenberg  |   | 
11-12-2007
 | 
09:44 uur
Opmerking ten aanzien van de huismerk cardridges. Toner kan per product en merk verschillend zijn in smeltpunt en daardoor technische problemen veroorzaken. De leverancier zal de schade veroorzaakt door huismerk cardridges niet vergoeden. Ik ben in het verleden servicetechnicus geweest en regelmatig tegen dit soort situaties aangelopen. Wel opletten dus anders ben je meteen je besparing kwijt aan reparatiekosten.
Ewin  |   | 
25-01-2010
 | 
14:52 uur
Bij de inktpatroonshop kan je ook huismerk tonners en inktpatronen kopen met 2 jaar garantie,en super snel in huis!!
Iskander  |   | 
24-02-2012
 | 
15:03 uur
Een beetje simpele tips dit eigenlijk. Na een beetje Googelen kwam ik ook deze tegen: (Klik hier)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10