zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Papierloos kantoor is een illusie

Helma de Boer   |    |  8 januari 2008
Reactie: Als suggestie om gemakkelijker over te gaan tot papierloos/papierarm werken het volgende. Als freelancer werk ik regelmatig binnen verschillende bedrijven. Op mijn thuiskantoor werk ik met twee beeldschermen. Het verschil met een werkplek met (maar) 1 beeldscherm is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk.

Mijn ervaring is dat voor een papierarm kantoor ten minste twee beeldschermen nodig zijn. Vaak moet je iets lezen waarmee je tegelijkertijd aan het werk moet.
Kun je dat niet op een beeldscherm tonen zonder telkens van beeld te moeten wisselen, dan wordt het geprint en op het bureaublad neergelegd. Dat werkt prettig.

Het is op zich een simpele oplossing die misschien zo logisch is dat je het over het hoofd ziet. In de praktijk kan hiermee al veel tegenzin tegen papierloos werken worden weggenomen. Wellicht lijkt de oplossing duur, maar tegenwoordig is papier ook schier onbetaalbaar geworden. Beeldschermen daarentegen worden steeds beter betaalbaar. Een afweging richting milieu kan ik op dit moment moeilijk te maken omdat er dan ook productiekosten en energieverbruik van twee schermen mee gaan tellen. Maar ik kan mij voorstellen dat dit geen bezwaar oplevert om met een extra beeldscherm te gaan werken.

Misschien iets om eens nader te onderzoeken?
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

johan   |    |  8 januari 2008
Reactie: Ook in Belgie bestaat zo een beding. Alleszins in Belgie kunnen werknemers hiermee hun voordeel doen. Minimum 6 maanden loon dat je werkgever dient te betalen bij ontslag. Hooguit hetzelfde bedrag dien je terug te betalen als je toch bij de concurrentie gaat werken. Dit bedrag bovenop eventuele opzegvergoedingen als je werkgever je ontslaat.
Alleszins vrees ik dat vakbonden maar aan 1 kant van de medaille kijken, zoals de meeste Belgische werkgevers ook doen. Meestal omdat de werknemer slecht geinformeerd is. Waarom zou dat in NL ook niet zo kunnen zijn? Wie durft dat eens grondig evalueren in NL? Het is niet omdat wetgeving oud is dat ze daarom slecht is.
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

Willem Evertse   |    |  8 januari 2008
Reactie: Eigenlijk te zot voor woorden.
''Het concurrentiebeding belemmert de werknemer in zijn vrijheid van arbeidskeuze na beëindiging van de arbeidsovereenkomst''

Volgens mij moet het zijn:
''Het ontslagrecht belemmert de werkgever in zijn vrijheid van arbeidskeuze voor beëindiging van de arbeidsovereenkomst''

Agnes Jongerius is als een verdwaasde geest in de tijd. Het zoveelste bewijs dat de FNV ver van de realiteit af staat.



 

Hoe betrek ik medewerkers bij de aanpak van ziekteverzuim?

JJT Hensen   |    |  8 januari 2008
Reactie: Goed artikel. Goed om te onderzoeken welke werkfactoren van invloed zijn op weerstandvermindering of saboterend werken bij de medewerker. Vooral stresserende zaken horen hierbij. De kunst is om zowel de leidinggevende en de medewerker hier constructief en met respect voor elkaar naar te laten kijken. Kijk naar het probleem onder het probleem. Accepteer het, neem er de verantwoordelijkheid voor en pak het op. Wordt een stressor door meerderen gedragen of is het een individueel probleem. Heel belangrijk is de gedachte dat mensen zich kwetsbaar op durven stellen. Dat zegt iets van de cultuur en vooral hoe open er gecommuniceerd wordt.
Citaat: Hoe kunnen we het ziekteverzuim verlagen, zodat een ieder er beter van wordt?
Draai het om. ''Hoe kun je je beter voelen zodat het ziekteverzuim daalt''.
Opvallend is dat de financiele druk in een ziekenhuis steeds meer zorgt voor een industriele prestatiecultuur met halen van targets. In die cultuur kan verzieking optreden door medewerkers onder druk te laten werken en vervolgens een bejegeningsstijl te ontwikkelen die meer op afrekenen lijkt omdat er geen tijd voor dialoog wordt gemaakt.
Toch kan een beetje meer dialoog er juist voor zorgen dat op een menselijkere manier die targets toch gehaald worden. Deze ervaringen doe ik nu op dus het werkt in mijn ogen.
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

jan camus   |    |  8 januari 2008
Reactie: 1907! tjonge tjonge toch! de hedendaagse pyramidale bedrijfsstructuur dateert uit de zestiende eeuw, de zomerse schoolvakantie regeling dateert uit de achttiende eeuw (de oogst binnenhalen en zo), allemaal sinds eeuwen achterhaalt maar geen haan die hier evenwel over kraait
ik veronderstel dat alle begin (sic!) moeilijk is ...
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

luuk   |    |  8 januari 2008
Reactie: Blijkbaar weet iedereen het weer beter. MR. Maasdam lijkt Boedha zelf wel. Typisch NL om zelfs een simpele tip af te kraken. Gevaarlijk om je ademhaling te tellen? Dan heb je het echt niet begrepen. Ton van Gelder was een autoriteit op dit gebied die met simpele tips en geen moeilijk gedoe op deze manier de drempel heeft verlaagd om met meditatie in aanraking te komen en dat zonder zweverig te worden. Laat aub iedereen vrij hoe hij dit wil doen en laat dat belerende vingertje maar achterwege, dat is niet des boedhisme.
 

Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd

Patricia   |    |  8 januari 2008
Reactie: Wat een stuk, ik zou me bijna schuldig gaan voelen.
maar nee, privé onder het werk schijnt normaal te zijn. al kijk ik alleen maar naar mn baas die de halve dag met dr chinese kennissenkring de lijn bezet houd.
ik denk nie zozeer dat het een probleem vormt, en dat de werknemers er alleen maar schuldig aan zijn.

Als we eens kijken naar het percentage werknemers die het niet ziet zitten op het werk, pesterijen, ruzies, problemen. of mensen die hun persoonlijke problemen niet opzij zetten.
Deze zijn niet meer gemotiveerd, deze staan niet meer te trappelen om promotie, om complimentjes.
nee, integendeel. ze weten toch al dat het de laatste paar weken/maanden zijn voordat er een andere baan in zicht is.

hiermee kijk ik dan heel persoonlijk naar mijn eigen werksituatie. echt niemand is meer gemotiveerd.

Werksfeer, omstandigheden en voorwaarden goed houden, betekend ook dat mensen zich inzetten voor een bedrijf... en dan?
dan zien ze die belangrijke klant, die bijna wegloopt. en gaan ze toch aan de gang daarmee. om te zorgen, dat die blijft. en dat het secretariaat tevreden over hen is.

Zo is er overal wel iets van te zeggen.
 

Werkgevers moeten ophouden met doordrammen over ontslag

Ad Beer   |    |  8 januari 2008
Reactie: Nee, niemand mag hardop roepen dat de bonden onbetrouwbaar zijn, stel je voor dat de achterban daar achter gaat komen! Stel je voor dat de mensen die iedere maand braaf hun contributie betalen aan de bonden er achter komen dat ze alleen maar bezig zijn met het betalen van de verkiezingscampagne van de PvdA!
En de ene na de andere afleidingsmanoevre wordt door de FNV gelanceerd. Een plan om 10.000 mensen aan het werk te helpen! WOW, dat is eens wat anders dan de 200.000 die door het nieuwe ontslagrecht aan de slag zouden kunnen! En als de werkgevers niet meedoen? Een CAO is per slot een overeenkomst toch? Och ja, dan gaan we staken en brengen de economie weer een slag toe, dan kunnen we het volgende kabinet tenminste weer verwijten dat er teveel werkelozen zijn.........
Hoe lang trappen we hier nog in?
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

Ad de Beer   |    |  8 januari 2008
Reactie: Agnes maakt zicg blijkbaar op voor een lidmaatschap van de tweede kamer voor de PvdA.
Symboolpolitiek om de aandacht af te leiden van de zaken die er echt toe doen. Even de mensen afleiden van het ontslagrecht waar de FNV gemaakte, geschreven en ondertekende afspraken nog sneller lijkt te vergeten dan mijn schoonmoeder de namen van haar kleinkinderen.
Wil Agnes echt de flexibiliteit op de arbeidsmarkt vergroten dan zal ze mee moeten werken aan de herziening van het ontslagstelsel. Juist door dit stelsel zijn er nog een 50.000 mensen zonder baan en worden vele tienduizende uitzendkrachten misbruikt.
Ja Agnes, je doet het goed als PvdA politicus, je bent een kei in het opwerpen van rookgordijnen en het bedriegen van mensen. Als vakbondsleider ben je waardeloos als je uit politiek eigenbelang de echte waarheid verdoezeld.
je hoeft niet met de billen bloot van mij, dat lijkt me een nog onsmakelijker gezicht dan de grijns van je grote voorbeeld Bos.
 

Kabinet zet fiscale aanpak topinkomens door

Jos A.M. van Gorkum   |    |  7 januari 2008
Reactie: We kunnen hoog of laag springen, maar zolang grote bedrijven in de wurggreep blijven zitten van hun aandeelhouders, moeten er, jaar op jaar, aansprekende resultaten zijn, anders breekt er paniek uit.

Het beste middel tegen die paniek is een CEO met een dijk van een reputatie, onder het motto: ''dan kan het dáár in elk geval niet aan liggen''. Daar hangt dan ook meteen een stevig prijskaartje aan. En ik begrijp best dat het extra zuur is als zo'n knaap het verknalt en dan ook nog een vette vertrekpremie opstrijkt. Maar daar kun je nou eenmaal niets aan doen. Ja, één ding: zelf zo'n CEO worden.

En geloof me: dan heet zo'n salaris in één keer niet meer ''exhorbitant'', maar gewoon ''marktconform''.



 

Tien vergadermissers en acht tips om ze te voorkomen

A lubberink   |    |  7 januari 2008
Reactie: Een van de grote missers ontbreekt:
de vergadering wordt gebruikt als openbaar prikbord. Iedereen die een mededeling heeft, en vaak zijn dat de leidinggevenden in het bijzonder ('Ik wil dit punt graag nog even toelichten'), krijgt ruim baan. Mededelingen kunnen bijna altijd schriftelijk gedaan worden. Vooraf, als bijlage van de agenda, of via een ander medium (nieuwsbrief). Deelnemers hoeven zich niet eerst in te leven in en te bezinnen op het onderwerp.
Ter vergadering hoeven alleen nog argumenten pro en contra te worden besproken, als er al iets te bespreken valt. Dan valt een besluit.
Dat scheelt pas een hoop vergadertijd!
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

N. Maasdam   |    |  7 januari 2008
Reactie: Peter, jij brengt wat zinvols in zeg.
Ik heb geen boekjes nodig. Die lees ik juist allang niet meer.

 

Zes redenen waarom print aan belang wint bij banenjacht

Hans Mampaey   |    |  7 januari 2008
Reactie: Hieraangaande zou ik toch graag de volgende artikels willen voorstellen :

De 2 grootste fouten bij e-recruitment :
http://www.zoekmachine-marketing-blog.com/1125/de-twee-grootste-fouten-bij-e-recruitment.html

Recruitment search advertising werkt! :
http://www.zoekmachine-marketing-blog.com/484/recruitment-search-advertising-werkt.html

Volgens mijn zeer bescheiden mening is e-recruitment nog steeds de meest cost-efficient methode om aan personeelswerving te doen. En dan spreken we nog niet over de metingen die dienaangaande kunnen gevoerd worden.(analytics, ROI,...)

Hans Mampaey - Sales Manager Belgium

 

Manager weet zich geen raad met pestkoppen

Alef Dekker   |    |  7 januari 2008
Reactie: Succes? Weg met pestkoppen en zo!

Lars Dalgaard, oprichter van Success-Factors (speeding softwarebedrijf), is na 7 jaar het meest trots op het feit dat hij geen vervelende mensen in dienst heeft. Waarom? Een van de basisregels van zijn bedrijf is dat er alleen maar vriendelijke mensen mogen werken, met hart en passie voor de zaak en voor wat het bedrijf doet. Geen egocentrische werknemers dus. Dit streven ondertekenen expliciet alle medewerkers in hun arbeidsovereenkomst.

De businesscase voor dit principe? Organisaties die rotzakken en pestkoppen hun gang laten gaan:
□ hebben moeite om hun echte talenten te behouden;
□ moeten steeds weer nieuwe klanten werven
□ hebben een slechte naam in de markt
□ zijn minder creatief en minder innovatief

Steeds weer blijkt uit onderzoek dat het hier om een reëel probleem gaat dat in alle sectoren voorkomt en dat uiteindelijk veel geld kost. Natuurlijk verschilt de perstkop-factor per bedrijf, en dus de kosten die hiermee samenhangen, maar zeker is dat het (veel) geld kost!

Welke tegenmaatregelen kunt u nemen, als u geconfronteerd wordt met pestkoppen en zo? Managers die een beschaafde werkomgeving willen realiseren moeten een anti-pestkoppen-en-zo-beleid ontwerpen en invoeren gebaseerd op tenminste vijf principes:
1. geef zelf het goede voorbeeld
2. let op bij aanstellen en ontslaan
3. creëer conflicten die constructief werken
4. wees aardig voor medewerkers en klanten
5. treedt hard op. Wees niet laf.

Heel concreet betekent dit onder andere dat u als manager optreedt tegen,
1. beledigingen
2. ongewenste intimiteiten
3. sarcasme
4. onbeschoft onderbreken
5. collega’s negeren
6. publiek vernederen

Als u het woord bij de daad voegt, consequent bent en niet los laat, dan kunt u vast na 2 tot 3 jaar net zo trots zijn als Lars Dalgaard. En…… Uw onderneming is ondertussen lekker gaan groeien en u heeft minder moeite om nieuw talent binnen boord te halen. Geniet alvast een beetje en begin dan snel!

Gebruikte bron: management executive
 
< vorige 1771 1772 1773 1774 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10