zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

Ad Beer   |    |  8 januari 2008
Reactie: @Simon Twilt
Ben je lid van het Haagse Netwerk?
Je gebruikt in ieder geval dezelfde strategie (nou ja, strategie...) als de dames en heren daar. Leidt de aandacht af van het probleem en maak anderen verdacht.
Nou, wij trappen daar niet meer in dus.
 

Werkgevers moeten ophouden met doordrammen over ontslag

Fred Akkerma   |    |  8 januari 2008
Reactie: Beste Ad,

Inderdaad, die is tussendoor geglipt. De reactie is verwijderd.

Fred Akkerma, Managersonline.nl
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

jan camus   |    |  8 januari 2008
Reactie: @ johan
in belgie is dit beding slechts rechtsgeldig indien het jaarlijks bruttoloon een bepaald bedrag overschrijdt
 

Werkgevers moeten ophouden met doordrammen over ontslag

Ad de Beer   |    |  8 januari 2008
Reactie: IS dit ook spam???
 

FNV: teken concurrentiebeding niet!

Simon Twilt   |    |  8 januari 2008
Reactie: Ik heb wel een opmerking over de opmerkingen. Wat een laag niveau van de reacties (op de Belgische reactie na). Is er ook nog iemand die naast z´n persoonlijke frustraties ook nog iets te melden heeft dat hout snijdt?
 

Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd

René van Mil   |    |  8 januari 2008
Reactie: Waarschijnlijk is dit ''onderzoek'' niet door boekhouders gedaan. Die hadden waarschijnlijk naast de hoeveelheid privé-activiteiten in werktijd ook gekeken naar werken in je eigen tijd. Wat ik hiermee tracht aan te geven is dat de grenzen vervaagd zijn tussen werk en privé. In fabrieken wellicht wat minder, maar ik geloof dat we in Nederland niet meer zoveel productie hebben. De fabriekmentaliteit hebben we echter nog wel degelijk, getuige het soort reacties op de stelling en de ellenlange files. Aanwezigheid, klokken en politiek correct gedrag vertonen zijn in ons landje nog steeds belangrijker dan echte prestaties.
 

Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd

rahul   |    |  8 januari 2008
Reactie: Nou ik denk dat als er veel meer tijd aan privewerk besteed wordt, dat de fout dan bij zowel de werknemers als werkgevers ligt. Bij ons op kantoor wordt je niet eens gewaardeerd voor je werkzaamheden. Er wordt alleen geklaagd dat er geen geld gemaakt wordt, maar men doet geen onderzoek om de kijken waar de schoen knelt. Managers van tegenwoordig willen weinig betalen, maar verwachten maximale inzet van de werknemers. ZO gaat dat niet. Dus ken ik collegas die zeggen dat ze naar loon werken.
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

JJT Hensen   |    |  8 januari 2008
Reactie: Ongelofelijk!
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

N. Maasdam   |    |  8 januari 2008
Reactie: Ik geloof best dat Ton van Gelder zinnig overkomt. Het is ook prachtig om Chinese en Indiase technieken te combineren met westerse inzichten. Maar laten we gewoon eerlijk zijn: we hebben geen techniek nodig om te ademen. Dat konden en kunnen we al. Soms is de ademhaling minder goed. Die herstelt zich niet door bewuste technieken. Wanneer we vrij onze zintuigen gebruiken, corrigeert ons lichaam zich vanzelf en verhogen we ons bewustzijn, reactievermogen, onze intuïtie en onze mentale weerbaarheid. Wanneer we ons gaan richten op innerlijke processen raken we makkelijk uit balans. Echt leven doe je door te leven. En niet door over alles na te denken, menen te moeten controleren of beheersen.

Onze natuur is puur zintuiglijk van aard. Daarin verschillen we niet van welk ander dier. Maar we zijn taal en ons intellect een hogere betekenis gaan geven dan onze zintuigen. Vooral in het Westen. Alleen is alles wat we met ons intellect doen niet de manier om het leven in een gezond perspectief te plaatsen en iets dan ook van het leven te begrijpen. Dat is de strijd die voortdurend onder mensen, ook innerlijk, gaande is. De drang om alles te controleren, over alles een mening te hebben, is de eindeloze angstval die spreekt en waar God, religie en spiritualiteit uit zijn ontstaan. Alsmede iedere oorlog en ons eindeloze streven naar materiële zekerheid.

Leven behoeft geen leer, geen techniek en geen leraar… Gelukkige mensen houden zich niet bezig met de vraag of ze gelukkig zijn. Of wat geluk is en hoe ze het verkrijgen. Het zijn de ongelukkige mensen die zoeken naar ‘zoiets als geluk’. En het is hun ongeluk dat spreekt en handelt. Iedere gedachte of handeling die je verricht vanuit het idee dat je ongelukkig bent, bevestigt en legitimeert de aanwezigheid van je ongeluk. Je raakt verstrikt in een eindeloze zoektocht. En daar spelen anderen graag op in. Met nieuwe technieken, methodes, een nieuwe Leer of stroming… Succes als je daaraan mee wilt blijven doen. Ik zeg nogmaals: het zal je niets opleveren.
 

Hoe betrek ik medewerkers bij de aanpak van ziekteverzuim?

V.C. Vrooland   |    |  8 januari 2008
Reactie: Daar heeft Hensen een goed punt. Zet je goed werk en ook goed werken voorop dan heb je een positiever doel. Een goede overleg vraag is: wat zijn de sterke kanten van ons team. Wat is goed, wat kan beter? Wat hebben we aan elkaar? Hoe hou je je eigen inzetbaarheid in orde? Wat is er hier nodig om goed te kunnen werken? En wat dragen werknemers en leidinggevenden daar ieder aan bij. En soms kom je dan op persoonlijke ontwikkel- en verbeterplannen.
 

Schrikbarende toename privé mailen, bellen en surfen onder werktijd

anoniempje   |    |  8 januari 2008
Reactie: Ik ben het met Patricia eens: niet alleen de werknemers maken zich schuldig aan het regelen van privé zaken op het werk; je zou eens naar de managers moeten kijken. Ik heb zojuist alle afspraken voor vanmiddag van mijn cheffin moeten afzeggen omdat ze zin heeft in een massage. Ze is niet eens ziek. Wel moest ik mij door allerlei bochten gaan wringen (liegen dus!!!), bij de klanten die er bij haar op gesprek zouden komen.
Je begrijpt vast wel dat ik niet mn naam neer wilt zetten, straks ben ik de ''pineut''. Anyway, we zien onze managers als een soort ''voorbeeldën'' toch? Tja....dan weet je ook waar het nu vandaan komt dat werknemers meer privé dingen gaan regelen tijdens werktijd.
 

Bang voor burn-out? Mediteer!

N. Maasdam   |    |  8 januari 2008
Reactie: Kritisch denken is juist een eigenschap die in onze maatschappij niet sterk voorhanden is. Daarom holt ook iedereen aan achter mensen die het menen te weten.
Omdat ik iets tegen de heersende autoriteit inbreng, ben ik belerend. Overigens ben ik niet 'des Boedhisme' (je kan het woord niet eens spellen). Dat had je duidelijk kunnen lezen. Maar heb je wel gelezen?
Ik laat iedereen vrij. Je mag van mij mediteren tot je een ons weegt. Maar mag ik ook mijn vrijheid nemen om een andere kant te belichten?
Geloof mij dat ik meditatie wel heb begrepen.
 

Papierloos kantoor is een illusie

JGC Bijl   |    |  8 januari 2008
Reactie: Opmerking over twee beeldschermen klopt. Echter, wordt minder noodzakelijk indien men werkt met een 20'' of nog groter scherm. Dan is er meer ruimte om naast een geopend dossier/document een andere applicatie ''open'' te hebben.
Een tweede beeldscherm van minimaal 17'' wordt door veel budgethouders toch als iets ''too-much'' ervaren. Het vormt toch weer een extra hindernis bij de accepatie van systemen die minder/geen papier nastreven.
JB
 

Werknemer momenteel niet wakker te krijgen

sjors langeveld hahaha   |    |  8 januari 2008
Reactie: hmm misschien de werktijden aanpassen. ik begin liever wat later, rond een uur of 10 en dan doorwerken tot half 7 of zo?? kan ook toch?
 
< vorige 1770 1771 1772 1773 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10