Reactie: Het klopt inderdaad. Zelf heb ik net het fam. bedrijf overgenomen zelf erg jong 21. Inmiddels zijn alle medewerkers die langer als vijf jaar werkzaam zijn voor onze organisatie afgehaakt (gelukkig maar) waar ik voornamelijk tegen aan liep was dat mensen een eventuele ontwikkeling tegen probeerde te houden.
Reactie: Beste Jiani,
Burn-out en bore-out zijn vaak gevolgen van een falend personeelsbeleid. Echter daar heb jijzelf ook aandeel in. Lees je reactie eens van het einde naar het begin?!...'een beetje leven in de tent wil brengen'...Ik garandeer je dat dat vast lukt als jij slaapt achter je computer en je verder afsluit.
Tip: als je weinig te doen hebt (dat maak ik op uit geen prikkels voor mijn hersenen), waarom zorg je dan niet voor prikkels?! Afsluiten voor en een oordeel vellen over collega's (allemaal zombies) voordat je dan ook echt geprobeerd hebt contact met ze te maken, werkt bij geen enkele afdeling of werkgever. Hoe afwisselend de baan ook is. Ik kan mij niet voorstellen dat zij(je collega's) allemaal even stom zijn?!(-) Dat je geen intrinsieke motivatie hebt voor je werk en waarschijnlijk er alleen zit voor het geld (excentriek)lijkt mij geen goede motivator. Zoals de andere schrijvers ook al beamen, werk geeft je energie en voldoening als je een intrinsieke motivatie hebt. Dit betekent het werk spreekt je aan en je stelt jezelf een doel dat niet te gemakkelijk haalbaar is. Door deze ((onbewust)verkeerde) werkkeuze te maken en dus met saai werk te zitten...dat zijn deels de gevolgen van eigen keuzes en de cultuur op je werk. Fouten maken wij allemaal en daar leer je van! ALLEEN jij bent diegene die daar verandering in kan brengen! De eerste hamvraag: ben jij bereid om dat te doen?
De tweede worstvraag: hoe denk jij dat te gaan doen?
Succes!
Reactie: En zijn er ook mensen die zich afvragen waarom vacatures voor 99% bestaan uit eisen van de werkgever? Potentiele kandidaten moeten maar genoegen nemen met 1% standaardinformatie... ''wij bieden u goede secundaire arbeidsvoorwaarden en een salaris conform de markt'', WAT MOET JE DAAR NU MEE? Daar komt bij dat meer dan 80% van de westerse wereld zichzelf inmiddels niet meer begrijpt door al dat prestigeuze wollige gebrabbel. Zijn er mensen die dit herkennen, want ik heb het gevoel dat ik de enige ben die zich ergert aan dit verkrachtte taalgebruik.
Reactie: Pech voor mij. Ik heb in het verleden voor twee bedrijven gewerkt die wegens tegenvallende resultaten de stekker eruit hebben getrokken en nooit een bonus gekregen van ze.
Bij AH krijg ik wel bonus, ik heb zelfs een bonuskaart gekregen!
Reactie: Wat is emotioneel labiel eigenlijk. Wat houd dit in. Is iemand die gevoelloos door het leven gaat emotioneel stabiel?
Emotioneel labiliteit kan bijna iedereen oplopen door tegen beter weten in door te gaan. Deze mensen nemen risico's en zijn hiertoe blijkbaar ook bereid. Als teleurstellingen zich opstapelen kan iemand wel eens even zich zelf niet meer zijn.
Zijn topsporters die lichamelijk zo vermoeit zijn, dat ze emotioneel worden en beginen te huilen labiel dan?. Het geven van duidelijke uitvoerbare opdrachten met een omschreven resultaat geeft labiliteit geen kans. Emotioneel labiel kun je ook worden gemaakt. Als we de weg van ''stofjes in de hersenen'' opgaan, dat zijn we als management te ver door geschoten. Willen we dit?......
Reactie: Een hele duidelijke en herkenbare uitslag op deze poll. Mijn ervaring als adviseurmakelaar is ook dat opdrachtgevers die zelf beter nadenken over de echte adviesbehoefte achter de (op)gestelde adviesopdracht alsmede het al dan niet inhuren van een externe adviseur, de toegevoegde waarde van de adviseur en het rendement van de adviesopdracht hoger waarderen. Ik roep dan ook vaak dat iedereen de adviseur krijgt die het verdient en dat de kwaliteit van het advies meer zegt over jezelf dan het adviesbureau. Daarnaast is het specificeren, vinden en selecteren van het juiste adviesbureau van cruciaal belang om geen geld weg te gooien. Uit onderzoek van adviseurmakelaar blijkt dat 1/4 van het het adviesbudget voor 100% weggegooid geld is.
Reactie: Voor mij is de kern van beinvloeden
1. een gemeenschappelijk bewustzijn creeren door een heldere duidelijke visie. Visie gaat over alle aspecten van de onderneming. De visie vooral in de context van zienswijze, perspectief.
2. deze visie niet alleen met woorden belijden maar ook met je daden. Er dus echt in geloven. Deze visie echt begrijpen
3. De organisatie ook door deze visie laten leiden. Onder andere de visie te vertalen naar waarden en gedrag.
4. Vertrouwen hebben in het potentie van de medewerkers...
5. De ervaring van het moment meer centraal zetten dan het resultaat.
Reactie: Maar Jiani wil toch een andere baan zoeken. Vaak als je met roosters werkt,krijg je ook gauwer bore-out. Want je moet aanwezig voor de klant (voorbeeld helpdesk) Terwijl die geen werk naar je toeschuift.
Jiani hou vol. Zorg dat het prive goed gaat. De weegschaal moet in balans blijven.
Ook raad ik je aan om te gaan leren,als dat lukt. Want mensen met bore-out zijn vaak moe om dit te doen.
Werk kost energie,maar moet ook energie geven.
Anders doe je geen prettig werk.
De meeste bedrijven kijken alleen naar winst. Bedrijven zouden veel meer winst maken als hun medewerkers ook plezier hadden in hun werk.
Maar soms heb je geen andere keuze. Er moet ook brood op de plank komen.
Reactie: Bij mijn poging te stemmen kreeg ik een pop up dat ik al had gestemd.. gek toch omdat het de eerste keer is dat ik uberhaupt deze site bezoek. Ach.. op een of andere manier moet juffr. Adequaat toch als winnaar uit de bus komen, al is het dan via manipulatie. Zielig.
Reactie: Beste Fred,
leuk artikel over beinvloeden. En het kan natuurlijk nooit volledig zijn. Als je mensen aan het denken hebt gezet -wat duidelijk wordt uit de verschillende reacties - heb je ook al invloed gehad... Ik mis echter wel een belangrijk aspect. En dat is of mensen je vertrouwen. Als ze je namelijk niet vertrouwen wordt beinvloeden zonder duidelijke hierarchische of fysieke macht heel moeilijk. Het gaat m.i. met name om zaken als authenticiteit en integriteit. Als dat voor elkaar is heb je een goed fundament voor beweging.
Reactie: Alle bedrijven die fuseren van een dergelijke grote krijgt te kampen met dit soort problemen. Van buiten is het 1 bedrijf maar van binnen moet nog heel veel gestructureerd worden. Een beetje manager moet daar doorheen kunnen kijken. Naw werkt men met 3 database systemen, 3 verschillende bedrijven, en maak daar maar eens 1 database van dat is gewoon niet simpel en even geregeld. Alleen al de huisnummering op orde krijgen is een drama. Romeinse 1 of een gewonen 1 of zoals in Haarlem 1 z (zwart) 1 r (rood) gan zo maar door. Daar ga je fouten mee maken.
Die manager had de problemen moeten erkennen en zeggen dat op de achtergrond keihard wordt gewerkt aan een oplossing. UPC heeft hetzelfde probleem gehad en klimt de laatste jaren toch aardig omhoog.
En gesproken over monopolist, nee die tijd is echt voorbij er zijn voldoende alternatieven.
Reactie: Ik denk dat als ik vroeger van mijn docent ''methoden en technieken van onderzoek'' een zware onvoldoende en veel strafwerk had meegekregen als ik de resultaten van onderzoek zo suggestief zou interpreteren.
Maar ja, het is weer koren op de molen voor het Links Populisme vrees ik.
Verloop van management heeft volgens mij eerder invloed op de beloningen omdat een goede manager nu eenmaal duurder is dan een slechte. Alle waar is naar zijn prijs, sprak mijn oma vroeger al, en mijn oma was een wijs mens!
Reactie: @ Ton:
De catpchacode is inderdaad een heel vervelende hindernis. Deze is helaas nodig om reactie-spam van spamrobots te voorkomen. Die worden steeds intelligenter, waardoor we het voor reageerders (helaas) ook steeds moeilijker moeten maken. We zoeken naar alternatieven, maar voorlopig moeten we het even met dit systeem doen.
Reactie: Contracten zou ik niet voor een lange periode vastleggen. Het is zeer aan te bevelen om steeds nieuwe, maar vooral ook concurrerende aanbieders te benaderen. Enerzijds voor het vergaren van informatie en anderzijds om het zgn servicelevel te verifieren. Als manager word ik ook elk jaar beoordeeld op mijn functioneren.