zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

In vijf stappen naar excellente prestaties

Bart Dijkstra   |    |  14 april 2009
Reactie: Het verhaal van Michel lijkt misschien wel aardig, maar is het zeker niet.
Waarom kan de een met een minimale inspanning een 8 halen voor een tentamen en de ander werkt er maanden aan en haalt nog een onvoldoende. Michel zal dit pareren door aan te geven dat de een zich beter focussed en de ander doet dat niet. Heeft dat dan met motivatie te maken? Voor een deel is dat zo.

Voor mij gaat Michel geheel voor bij aan het ''Nature-Nurture-probleem''. Net als dat de een een forser postuur heeft dan de ander en Kenyanen een andere lichaamsbouw hebben dan blanken, waardoor ze gemiddeld harder kunnen lopen, heeft de een een hoger IQ dan de ander.

Motivatie en focussen helpt, maar is niet de enige voorwaarde voor talent. Met motivatie en focussen kan je jouw aanwezige talent wel ontwikkelen. Echter wat niet is, kan niet ontwikkeld worden.
 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

Arvel   |    |  14 april 2009
Reactie: @John
Zelf gemaakt met een kleine fotokubus.
 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

John   |    |  14 april 2009
Reactie: @Arvel,
Wat leuk, die dobbelsteen: weet je nog waar je die vandaan hebt? Ik hoor graag!
Met enthousiaste groet,
John Vrakking | daVinci - Orde op Zaken
 

In vijf stappen naar excellente prestaties

J   |    |  14 april 2009
Reactie: Een uitstekend artikel van Michiel. De black box die motivatie heet is overigens ook te ontrafelen en te creëren. Lees daarvoor het boek van Steve Zaffron en Dave Logan The Three Laws of Performance: Rewriting the future of your Organisation and Your Life.

Dit geeft je een idee wat er aan de bron staat van ongekend presteren. Enfin wij werken ook in Nl al 17 jaar met de Three Laws of Performance en het aantal mensen dat ongekend presteert en organisaties dat ongekend gaan presteren is te groot om toevallig te zijn.

Veel leesplezier.
 

In vijf stappen naar excellente prestaties

P. Ketel   |    |  14 april 2009
Reactie: goed artikel,hard voor gewerkt ! Ik zie u op Contourium in Lelystad.

Beste groet

Peter Ketel
 

Hoe om te gaan met een directeur die ons overrulet?

Hanneke   |    |  14 april 2009
Reactie: Inderdaad erg weinig informatie om er dieper op in te gaan. Maar Eric Hendriks... mijn petje af voor je reactie. Het zou alle middle managers ten goede komen om op deze manier te reageren. Breng de moed eens op en probéér het in ieder geval een keer.... het resultaat zal maken dat je het herhaalt en herhaalt en herhaalt.. dit zal je directeur goed doen, je medewerkers enorm stimuleren én bovenal natuurlijk jouzelf als middle manager enorm verrijken! Do it!
Hanneke
 

Hoe gebruikt u LinkedIn optimaal?

Caroline S   |    |  14 april 2009
Reactie: ''Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken” is beschikbaar met oa een light versie en gratis webinars via www.hoe-linkedin-nu-echt-gebruiken.com
 

In vijf stappen naar excellente prestaties

M. Dekens   |    |  14 april 2009
Reactie: Goedendag heer Hoetmer,

Helaas kan ik als counselor/coach voor hoogbegaafden niet achter uw stukje staan. U gebruikt talent en intelligentie door elkaar heen en dat kan niet. Het onderzoek was mij al langer bekend. Na gesprekken met honderden hoogbegaafden kan ik niet anders dan concluderen: Talent is je richten op één of meer kwaliteiten die je uitdiept, het resultaat daarvan is misschien te kweken maar intelligentie is wel degelijk aangeboren. Het ligt vast in een groep genen en de combinatie van vader en moeder bepaald de hoogte. Intelligentie is bij hoogbegaafdheid slechts een 'bijproduct'. Het gebruik ervan kan geremd of overschaduwd worden. Een hoogbegaafde is echter een mens met een heel hoog bewustzijn, die in staat is op diepgaande wijze processen te doorzien en vergaande verbanden te leggen. Daarvoor gebruikt hij of zij de hoge intelligentie. Gezien de hele jonge leeftijd waarop kinderen (kleuters) hier toe in staat zijn, kan dit niets met ontwikkeling te maken hebben en moet het aangeboren zijn.

Met vriendelijke groeten,
Marieke Dekens.
www.hoogbegaafdheid.net
 

MBA is tijdverspilling voor vrouwen

A.R. van der Woude   |    |  14 april 2009
Reactie: ''MBA is tijdsverspillling voor vrouwen''?

Volgens mij dekt de titel het artikel niet.
Als je deze stelling wilt onderbouwen moet je op z'n minst kijken naar vrouwen met en vrouwen zonder MBA.
 

In vijf stappen naar excellente prestaties

Hugo   |    |  14 april 2009
Reactie: Beste,

Waarom is iemand een natuurtalent, uiteraard omdat hij of zij heel veel traint.
Daarbij komen echter de omstandigheden van het ogenblik: waarom begint iemand met voetbal of golf, waarom is iemand een goede verkoper of teamleider. Dit is niet alleen een kwestie van training maar ook een kwestie van omstandigheden, van de geboden kansen en het grijpen van die kansen.

Waarom ziet iemand een opportuniteit en iemand anders niet?

Al deze factoren (intrinsieke, omgevingsfactoren en training) bepalen samen of iemand een zogenaamd natuurtalent is.

Als manager komt het erop aan uit deze mix van factoren die personen te kiezen die het waard zijn om er een intensieve training mee te starten en ze te laten passen binnen het team
Deze manager moet dan ook ontdekt zijn en moet zijn kansen gegrepen hebben om een natuurtalent () te worden :-)

Hugo Vierbergen
senior consultant
CRM en document management.
 

In vijf stappen naar excellente prestaties

s.galjaard@planet.nl   |    |  14 april 2009
Reactie: Beste Michel,

ik ondersteun het artikel in zijn geheel. In het kader van talent heeft de onlangs tot professor gepromoveerde Remy Rikers een interessante oratie gehouden.

Als extern projectleider ben ik mede verantwoordelijk voor de talentontwikkeling van leerlingen op het Da Vinci College. Uniek aan dit project is dat er door docenten zelf actie-onderzoek gedaan wordt naar de effecten van de talentontwikkeling.

Zo draagt het Da Vinci een klein steentje bij aan de verwezenlijking van de 10.000 uur oefenen!

Vrgr

Sander Galjaard
 

Acht manieren om te reageren op een slechte baas

Ries   |    |  14 april 2009
Reactie: Handige tips voor dit soort herkenbare situaties. Het gevoel dat wel je gelijk hebt maar niet krijgt, dat je aan het kortste eind trekt en het meest lullige is dat de situatie zo wordt verdraaid dat het altijd weer aan je zelf ligt en dat je zelf maar anders om moet gaan met andermans weerzinwekkend gedrag. Lukt dat niet dan pas je niet binnen de organisatiecultuur en dat soort onzin. Triest maar waar.
 

Timemanagement in zes eenvoudige stappen

Arvel   |    |  14 april 2009
Reactie: Ik ken het zinnetje met een kleine aanpassing.

Moet Ik Dit Nu Wel Doen.
Het extra woordje Wel, (of Niet, natuurlijk) is eigenlijk de uitbreiding die nodig is om te bepalen of de taak maatschapelijk verantwoord is. Dit lost dan ook een beetje het probleem van Brigitte op.


Note: Wellicht is dit een handige tip:.. Ik heb al sinds een jaar of veertig een dobbelsteen met aan elke kant de genoemde variant van deze zin.

 

Salesblog: Klanten kopen met hun onderbuik

Ad de Beer   |    |  14 april 2009
Reactie: Ratio de vertaalslag van de emotio? Helemaal niet, wel willen we soms onze emotio rationaliseren. Dat zie je iedere dag in de politiek als een politicus weer eens probeert een besluit te verklaren, dat meestal is genomen op basis van politieke overtuiging en niet op rationeel denken of wetenschappelijke onderbouwing.
Het sprookje van de sinasappelverkoper wordt inderdaad nog steeds vertelt, met name bij de trainingen van MLM bedrijven, de herbalifes, de Amway's en zo. Er zijn zelfs nog mensen die het echt geloven en die hebben één ding gemeen, ze kennen de klanten helemaal niet meer.
De klant die een sinasappel wil kopen gaat bewust naar de winkel met het idee een sinasappel te gaan kopen, hij heeft alle informatie die hij nodig heeft over sinasappels al lang in zijn hoofd zitten en weet er vaak meer van dan de verkoper die een lesje, vaak bestaande uit grote leugens en kleine waarheden, van buiten heeft geleerd.
Dat is het probleem van verkopers en verkoop trainingen, ze denken nog steeds dat de klant van nu dezelfde is als de klant in de jaren '50 van de vorige eeuw.
Als ik geen sinasappels wil, dan koop ik geen sinasappels. Zo simpel zit ik als klant in elkaar en met mij miljoenen anderen.
 
< vorige 1358 1359 1360 1361 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10