zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Verandermanager vergeet de mensen te veranderen

Ad de Beer   |    |  14 april 2009
Reactie: Paul,
Boeken zijn, na honden, de beste vrienden van de mensen. Lezen verrijkt de geest, geeft informatie, zonder welke informatie je nooit tot kennis kunt komen. Boeken (ofwel het geschreven woord) zijn dan ook nooit overbodig, want waar haal je anders de informatie vandaan die je omzet in kennis? Ontwikkeling gaat inderdaad van binnen uit, maar daarvoor moet de binnenkant wel eerst worden gevuld.
Per slot acht ik bewezen dat jij ook leest, anders had je hier nooit gereageerd.
 

Liegen tijdens sollicitatie moet kunnen

Henk   |    |  13 april 2009
Reactie: De omgang met elkaar is 1 groot toneelspel wat kennelijknodig is om de wereld leefbaar te houden
Cv's zijn daar eeen onderdeel van
En ach wat is een leugen....info achterhouden of op een bepaalde manier voorstellen is dat eigenlijk toch ook ?
Werkelijk ieder maakt zich schuldig aan leugens ook diegeen die meent van niet.
 

Salesblog: Klanten kopen met hun onderbuik

Job   |    |  13 april 2009
Reactie: @ Leonie
Het gaat mijns inziens altijd om emotie, Leonie.Want de ratio is meestal een vertaalslag van emotie.Emotie en persoonlijkheid behoren tot het biologische framework waarop ook ''the naked ape'' is gebouwd.
Een goede sinaasappelverkoper weet dat en spiegelt het gedrag van de kandidaatkoper. De ene wordt gecharmeerd met een opbeurende opmerking. De andere licht plagend uitgedaagd. Beiden vertrekken met een zak sinaasappels onder de arm.

Niet de kwaliteit van de sinaasappel op zich verkoopt, maar het sprookje rond de sinaasappel +/+ de verkoper.En dat kan een gerationaliseerd kwaliteitssprookje zijn als de kandidaatkoper deze wens uitstraalt.

Een goede verkoper is altijd een manipulator op basis van Fingerspitzengefühl.
 

Verandermanager vergeet de mensen te veranderen

Paul Kortman   |    |  13 april 2009
Reactie: Erg leuk om te lezen dat heel wat mensen hier over gelezen hebben. Bravo. Het gaat bij waarlijk leren c.q. het veranderen/leren van mensen echter niet om het stapelen van kennis. Echt leren, waardoor de kennis integreert en op authentieke wijze van binnenuit komt, komt alleen tot stand door beleving, ervaring. Het grootste misverstand in onze samenleving is wel dat we zeggen iets te kunnen en ook vertellen hoe het moet, maar we doorgaans niet tot doen komen. Roepen is niet genoeg. Werk maken van je eigen transformatie leert je dat wel. Wanneer dit een vast onderdeel zou zijn van MD trajecten, dan begrepen we dat al dit soort boeken overbodig zijn, want ieder mens dat zichzelf ontwikkelt haalt dit weten van binnen uit. Bovendien is die mens in staat ook dat wandelend voorbeeld te zijn. Het erover lezen is volstrekt surogaat.
 

Salesblog: Klanten kopen met hun onderbuik

Leonie   |    |  13 april 2009
Reactie: Wat hierbij naar mijn mening nog vergeten wordt, is dat je je stijl van verkopen moet aanpassen aan de persoon(lijkheid) die tegenover je zit. Terwijl de één overtuigd wordt door emotie, is de ander op zoek naar feiten. Je behoefte inventarisatie zou dan ook moeten beginnen bij het 'leren kennen' van je gesprekspartner, zodat je weet wat de ander wil horen om enthousiast te worden. En dat is dan toch weer onderbuik gevoel. Inleven, meeveren en toeslaan.
 

Salesblog: Bent u ook zo moe van het gezeur over de recessie?

ludo cardinaels   |    |  13 april 2009
Reactie: Wie is in crisis; De kranten en de televisie vertelt ons allemaal dat iedereen in crisis is en dan zijn wij in crisis, of niet?

Tijdens de grote crisis (1933) kwam een chinees aan in Chicago en in 1935 was hij miljonair. Toen hem gevraagd werd hoe hij dat deed antwoordde hij ik verstond toen nog geen engels. Hij kon dus niet in crisis zijn.

Op een lezing vroeg ik 40 managers wie nog stijgende verkoopcijfers had en 40% gaf aan dat zij nog stegen. De vraag is of zij in crisis zijn. Wat ik wel weet is dat als deze mensne de recepten volgen van de journalisten in de krant en op Televisie dat zij dan snel ook in crisis zijn. Als je verkoopcijfers beginnen dalen kan je maar een zaak doen en dat is promotie maken. Dat moet niet duur zijn; het kan simpel zijn als het doen van extra telefoons naar je bestaande klanten, het herhalen van een succesvolle campagne en simpel al je producten afwerken om te leveren.
 

`Managers moeten vooral eerlijk zijn bij reorganisaties`

Ron Ladage   |    |  12 april 2009
Reactie: We zullen het maar op het Paasweekend houden dit artikel. Hopelijk was de professor of Management aan een paar dagen rust toe, anders vrees ik dat hij erg vergeetachtig aan het worden is en inderdaad Ad de lessen uit groep 1 is kwijt geraakt.
 

Verandermanager vergeet de mensen te veranderen

Jacqueline Holtrop   |    |  12 april 2009
Reactie: Verandermanager, vergeet de mensen te veranderen!

Eén komma toegevoegd levert mijns inziens een passender titel op. We weten immers dat mensen niet veranderd kunnen worden, mensen kunnen hooguit zelf veranderen. Als verandermanager zet je instrumenten in om op dat proces invloed uit te oefenen en een cultuuromslag te realiseren. Managers die de illusie hebben mensen te kunnen veranderen, zullen net zo min resultaat boeken als de verandermanagers die zich uitsuitend op systemen en procedures richten. Beiden zal frustratie ten deel vallen.

Met vriendelijke groet
Jacqueline Holtrop
 

Helft managers vergat secretaressedag

Zara   |    |  12 april 2009
Reactie: Inderdaad, het is juist zo leuk dat er een secretaressedag is!! Dit gaat even puur om de secretaresse als spin-in-het-web, de rechterhand van de manager die 3 stappen vooruit loopt en de agenda's beheert etc etc.
HELEMAAL TOP!
 

Personeel Maars Holding redt banen door het inleveren van vrije dagen

wim muller (oud medewerker)   |    |  10 april 2009
Reactie: Als oud-medewerker (2003), doet mijn Maars-hart goed te horen over de onderlinge solidariteit van mijn oud-collega's.
Proficiat dit soort berichten zal de verkoop
positief beïnvloeden.

Leuk dit terug te vinden op internet

wim muller (laatste job Opleidingen P&O.
 

Meer thuiswerken tegen verkeersinfarct

Noor   |    |  10 april 2009
Reactie: 
Hallo Mensen,

Ik ben Noor Soeterboek. Ik ben ook helemaal voor zoveel mogelijk thuis werken. Ik doe aquisitie voor ANG B.V. een bedrijf dat Gemeenten en Waterschappen adviseert op het gebied van Belastingen,Heffingen, Invordering, Hoogwaardige Handhaving, Intergrale Handhaving, en de BAG. Verder detacheren we, maken Pilots en lichten processen door. Ik zou aanvankelijk gedetacheerd worden maar ben nu medewerkster Aquisitie om nieuwe klanten aan te trekken. Ik heb vanaf oktober, door omstandigheden thuis mogen werken en scoorde ook gemiddeld 10 afspraken per week. Nu werk ik sinds 3 weken op kantoor in IJsselstein, waar het hoofdkantoor zit en ik scoor VEEEEELL lager. Meer mensen om me heen die ook zitten te telefoneren en ik denk ook dat de vermoeidheid van het file rijden, voordat je begint te werken een invloed heeft op je prestaties. Ik scoor dus beter als ik vanuit huis werk en ben ook van plan dat aan mijn werkgever te gaan melden, zodat ik kan aantonen dat mijn productie hoger is als ik dit werk vanuit huis doe. En dan 's avonds weer in die file terug en kom je weer gebroken aan thuis en heb je weer minder energie voor jezelf om dingen thuis te doen. Dus, ik ben zeker een voorstander van thuiswerken. En de klant voelt er niets van! Ja, die voelt misschien dat je lekker in je vel zit en energieker, omdat je niet eerst in de file hebt gestaan.

Dus ik hoop dat mijn werkgever dit ook goede argumenten zal vinden als ik in augustus weer een evaluatie heb en wil aangeven liever thuis te werken. Een voordeel voor alle partijen, de werkgever, (ook t.a.v. de reiskosten en reistijd) de werknemer, het milieu en de file zal zeker drastisch verminderen als meer bedrijven dit zullen gaan doen, daar ben ik van overtuigd!

Nu maar hopen dat de regering bijvoorbeeld een bonus geven aan bedrijven of weet ik veel, als ze zoveel mogelijk mensen vanuit huis laten werken. Zou mooi zijn!

Heeft u nog vragen of andere reacties, dan graag per mail terug reageren.

De vriendelijkste groeten,

Noor Soeterboek
 

Verandermanager vergeet de mensen te veranderen

Henk   |    |  10 april 2009
Reactie: Wat ik vaak zie bij veranderingsprocessen is dat de mensen die roepen dat veranderen moeilijk is zelf niet willen veranderen, danwel in de verandering grote persoonlijke voordelen zien.

Een manager die roept dat medewerkers niet willen veranderen denkt zelf zijn positie te behouden dan zich te verbeteren.

Dus blijft voor iedereen (vooral aan de top) What's in for me!!!!
 

Verandermanager vergeet de mensen te veranderen

Ad   |    |  10 april 2009
Reactie: Vaak werken mensen bij een organisatie omdat ze zich daar veilig voelen en hun ding, met alle respect, kunnen doen. Wanneer er veranderd moet worden omdat de missie met de daarbij behorende kernwaarde zijn veranderd heeft men een uitdaging zoals in de eerdere reacties al is te lezen.
Het samenstellen en bekend maken van de Kernwaarden en Missie is een. Deze geïmplementeerd te krijgen in de geest en het gevoelsleven van alle medewerkers is twee. Weerstand komt niet voort uit rationele argumenten. Men begrijpt over het algemeen wel dat verandering noodzakelijk is. Weerstand is het product van onze gevoelens en sommigen daarvan zijn bijzonder onredelijk en irrationeel met alle gevolgen van dien voor het bedrijf. Het overwinnen van deze gevoelsgedreven, vaak onredelijke, weerstanden zou dan ook de primaire aandacht moeten hebben van het management bij veranderingsprocessen. Dus naast de verandermanager is het zeer waarschijnlijk noodzakelijk om ook een (personal) coach aan te stellen.
Ik raad aan om hiervoor ook eens het boek Management Support Plan van Joop Korthuis te lezen waarin bovenstaande helder en duidelijk beschreven is.
 

Vijf vaststellingen omtrent competentiebeleid

Ad de Beer   |    |  10 april 2009
Reactie: Leuke cliffhanger, die ''whitespace''.
Voor de rest een goed en herkenbaar artikel. Toch, ik ben tenslotte wie ik ben, één opmerking.
De aandacht dient zich wel te verschuiven naar Talentmanagement. Talenten zijn onderliggend aan competenties, latente competenties en juist daar ligt de kracht van veel medewerkers. Deze talenten zijn de schat van iedere organisatie, ze vertegenwoordigen het verborgen kapitaal van de organisatie. Het vinden van deze schatkamer is moeilijk, tenzij je, net als Agamedes (onze naamgever) de sluitsteen van deze schatkamer kent en weet te vinden.
 
< vorige 1359 1360 1361 1362 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10