zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Hoe gebruikt u LinkedIn optimaal?

3 april 2009 - Het is onmogelijk om tegenwoordig carrièreadvies te krijgen zonder daarbij te horen te krijgen dat u zich aan moet melden bij LinkedIn. De zakelijke netwerksite is ongekend populair vanwege het grote aantal manieren waarop gebruikers relevante zakelijke contacten kunnen vinden en ermee in contact kunnen komen.

Maar hoe maakt u optimaal gebruik van LinkedIn? Die vraag probeert Jan Vermeiren te beantwoorden in zijn nieuwe boek ‘How to REALLY Use LinkedIn’. Zijn eerste advies is om uw profiel zo compleet mogelijk in te vullen en al uw opleidingen en werkplekken erin op te nemen. Daarmee verhoogt u uw zichtbaarheid en kan de site die gebruikers aanbevelen met wie u overeenkomsten hebt. Onbekende connecties
Maar er is meer dan uw profiel. Zoekt u bijvoorbeeld een baan bij Coca-Cola en wilt u weten of er iemand werkt die u kent (zodat u erachter kunt komen of er openstaande vacatures zijn en of het een goede werkgever is), dan is dat zoeken naar een speld in een hooiberg. Met LinkedIn kunt u echter diverse parameters invullen, zoals de bedrijfsnaam en de plaats waar u wilt werken, en meteen krijgt u de namen te zien van mensen die aan die beschrijving voldoen. U ziet wie het zijn en ook of u wellicht gezamenlijke kennissen hebt. Zo kunt u mensen vinden waarvan u niet eens wist dat u er een connectie mee hebt. 

Contact
Maar dan? Vermeiren zegt dat u op dat moment moet stoppen met het gebruik van LinkedIn. U kunt via de site een emailbericht sturen naar uw gezamenlijke kennis om u voor te stellen aan de gevonden persoon, maar dat is best omslachtig. Hij raadt aan om de tussenpersoon te bellen en te vertellen waarom u die-en-die persoon wilt leren kennen en of hij u wil introduceren.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Acht aandachtspunten voor een professioneel LinkedIn-profiel
 Kredietcrisis geeft zakelijk netwerk impuls
 Do’s, don’ts en tips om een professionele indruk te maken met uw netwerkprofiel
 Dertien tips voor een perfect zakelijk profiel
 
 
reacties
 
Jelmer de Jong  |   | 
3-04-2009
 | 
14:13 uur
Begin bij het begin, zorg voor een net en up to date profiel. Zorg voor nette titels en omschrijvingen. Voeg een samenvatting en specialisaties toe. Upload een nette portret foto. Deze basis geeft je LinkedIn profiel zoveel meer waarde, maar lijkt al snel vergeten te worden of niet begrepen.
Caroline S  |   | 
14-04-2009
 | 
09:36 uur
''Hoe LinkedIn nu ECHT gebruiken” is beschikbaar met oa een light versie en gratis webinars via www.hoe-linkedin-nu-echt-gebruiken.com
Marcel  |   | 
5-02-2010
 | 
23:24 uur
Als je LinkedIn echt goed wil gebruiken kan ik je het ebook word succesvol via LinkedIn adviseren.
www.word-succesvol-via-linkedin.nl

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10