zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Waarom rijdt u niet in een automaat?

suzan   |    |  11 mei 2009
Reactie: Ik rij zelf ook in een automaat, een ford cougar v6. Vind het helemaal niet oudbollig!
 

Waarom rijdt u niet in een automaat?

R.V. Molenbroek   |    |  11 mei 2009
Reactie: Ik heb al eens eerder op dit draadje gereageerd.
De discussie is een kwestie van smaak. En de ervaring in de automaat is van merk tot merk anders en dan nog afhankelijk van de persoon die ze ervaart.
Met een caravan erachter heb ik het liefst een schakelbak, in de file het liefst een automaat en als ik optrek weet ik het niet maar mijn automaat is in de sport mode redelijk pittig. Als ik in de parkeergarage rijd met die stijle hellingen ben ik blij als ik de automaat heb vooral als je halverwege moet stoppen, bij parkeren onder heliing zie ik het liefst mijn automaat omdat die alle vier de wielen blokkeert in de parkeerstand.
Op lange afstanden geef ik de voorkeur aan de automaat omdat je met schakelen anders toch alleen maar tussen de 4 en 5 bezig bent.
Als ik met de schakelwagen ben weg geweest kom ik veel vermoeider thuis dan als ik met de automaat ben weggeweest.
Met de automaat kan ik meer aandacht aan de weg besteden en ik reageerd sneller op situaties omdat ik niet eerst moet schakelen.
 

Waarom rijdt u niet in een automaat?

Ton   |    |  11 mei 2009
Reactie: Wij bezitten 3 auto's en ook zakelijk heb ik inmiddels van alles gereden.
Automaat is de beste optie in vergelijk met schakelauto's. Moderne automaten zijn ook nauwelijks duurder in brandstofgebruik.
Wel een groot nadeel van sommige automaten is en blijft de onbetrouwbaarheid of slijtagegevoeligheid en de fikse onderhoudskosten.

Ik heb een Amerikaanse Ford gereden. Heerlijke automaat maar voordurend problemen en storingen en reparaties die niemand defenitief verhelpen kon. Research op internet leerde dat zelfs een door Ford volledig gereviseerde of nieuwe automaat die tijdens de fabrieksgarantie vervangen werd ook weer snel kapot liep ondanks de vele modificatie die Ford in revisie's en nieuwe types had doorgevoerd bleven deze types automaten zeer onbetrouwbaar. Er zaten diverse constructiefouten in en de Amerikaanse ''consumentenbond'' heeft processen aangespannen tegen Ford omdat zij dat verhulden en reparaties onder garantie geen oplossing bleken te zijn alleen maar voor hoge kosten zorgden bij Ford eigenaren. Betrof overigens zowat alle modellen. Hoe sterker de motor en hoe zwaarder de mechaniek belast werd door rijstijl of last hoe sneller de zwakke automaat het begaf. Mijn Ford zorgde steeds voor een gigantische olieplas. Pas nadat het ding gekoeld werd door 4 oliekoelers was het opgelost. Ford garages kregen het euvel niet opgelost! Een stock car rijder wist de oplossing. En het grote nadeel met zo'n automaat is dat je stilstaat als je olie weggelekt is. Niet leuk als je 's nachts in de bergen stilstaat en de speciale olie nergens te krijgen is. Ik heb er toen gewoon goedkope moterolie in gegoten uit nood. Daar heeft hij verder altijd op gelopen. Wat nu dure Ford automaat olie. Nooit geen problemen mee gehad na die oliekoelers. Volgens het boekje en de garage zou het fataal zijn voor de automaat.

Het ding rijdt nu nog zo! 17 jaar later!

De betrouwbaarste automaten zitten in Duitse en Japanse auto's.

Automaat is en blijft verder heerlijk comfortabel zelfs de sportieve rijder kan bij sommige merken heerlijke sportieve automaten vinden die comfort en sportiviteit combineren.
Ik kijk vooral nu naar betrouwbaarheid. Het komt erg dom over als je niet op een afspraak kunt komen omdat je met een defecte automaat staat. Betrouwbaarheid en kwaliteit van een merk is waarna ik kijk. Drie keer raden wat ik prive en zakelijk het meeste rij? Inmiddels al dik 550.000 op de teller en 6 jaar trouwe dienst. schakelbak en diesel, log en waardevast en kult aan het worden. Volgens vele testen de best gebouwde auto ooit een bekende taxi. Nadeel, iedereen denkt dat ik taxi ben, versleten knieën van het koppelen en zakelijke uitstraling wordt minder comfort niet meer van deze tijd vervanging door goed geconserveerd gelijk model in nieuwstaat duurder als aanschaf kleine nieuwe auto.
 

Zes veel gemaakte sollicitatieblunders

cftraas@hetnet.nl   |    |  11 mei 2009
Reactie: Nog een andere opmerking:

Mijn ervaring is dat als een gesprek niet loopt, de betreffende vacature en/of het bedrijf toch is waar jij gelukkig zou gaan worden.
Dus, niemand hoeft denk ik te treuren over een gemiste kans.
Het was gewoon niet ''jouw'' baan
 

Zes veel gemaakte sollicitatieblunders

Ton   |    |  11 mei 2009
Reactie: 3 slecht voorbeeld. Tenminste als je iemand die vraag stelt en persoon een totaal andere functie andere functie heeft of zelfs niet bij het bedrijf werkt. Zou zelfs ongewenste irritatie kunnen oproepen. Als je dit bijvoorbeeld vraagt aan een medewerker van een Werving en selectie bureau medewerker die een voorselectie doet dan zou die kunnen denken ''wat gaat jou mijn mislukte carriere aan? Ik werk daar niet eens!''. Als gesprek vrij volledig is geweest kun je dat volgens mij ook benoemen. Ik geef dan aan dat al mijn urgente vragen zijn beantwoord uiteraard nog vol vragen zit maar dat ik deze in een vervolg gesprek zal stellen. Laat eerst maar eens weten of ik een vervolg gesprek krijg of een afwijzing, wie een kennismakingsgesprek heeft gehad zit vol vragen. De belangrijkste is of je door bent naar een volgende ronde. Ik vraag soms wel eens hoe men mij nu ziet na dit gesprek, ben ik nog steeds de potentiële nieuwe medewerker die ze zoeken? Soms dik het het wat aan, laat mijn enthousiasme doorschijnen als ik niet duidelijk aanvoel of ik door ben naar de volgende ronde of een afwijzing verwacht. Een soort laatste poging om te redden wat er te redden valt als ik de indruk heb dat het gesprek niet goed verlopen is en graag wil werken bij het bedrijf.

Ik weet niet of mijn insteek handig is trouwens. Ze heeft er nog nooit voor gezorgd dat een besluit tot afwijzing die ik meende te proeven tijdens het gesprek van de baan kwam. Het heeft er alleen voor gezorgd dat er geen valse hoop ontstond bij mij. (Leuke uitdaging, ze lopen warm voor mij, vragen naar salarisindicatie en dan druipt er vanaf dat het kansloos is. Dan wil ik dat boven water hebben alvorens ik er verder energie in steek of valse hoop heb maar wil ook niet de salarisonderhandelingen starten tijdens een kennismakingsgesprek. Sommige bedrijven willen gewoon een salarisindicatie hebben tijdens een kennismakingsgesprek en hebben zich kennelijk slecht voorbereid op een gesprek en een slechte voorselectie gedaan. Kwaliteit is gewoon duur maar dan heb je ook wat, betaalt zichzelf terug!

6) Kan maar de ervaring leerde mij dat dit vaak niet gewaardeeerd wordt. Komt soms ook te wanhopig over en kan irritatie opwekken.

Hoe vaak ik niet al wilde opstappen tijdens een gesprek! Sommige bedrijven maken er gewoon een zooitje van en soms heb ik de indruk dat men niet serieus aan het werven is maar zichzelf aan het amuseren, aan het oefenen is, of aan het experimenteren of machtspelletjes speelt met serieuze kandidaten, hun eigen frustraties afreageert op sollicitanten.

Ik heb zelf heel wat mensen uitgeselecteerd maar ik weet ook dat mijn collega's een sollicitatiegesprek soms gebruikten als verzetje en ''lolletje''. Er was niet eens een vacature vrij! Het de website van het bedrijf vermelde wel continu dat er verschillende vacatures waren (op laag niveau) De directie vond dat we de vinger aan de pols van de arbeidsmarkt moesten houden en dat ontaarde in misselijkmakende spelletjes met reflectanten door een paar medewerkers die hun functie niet waard bleken te zijn maar wel de macht hadden. Werklozen stappen niet snel op uit een sollicitatie, dat kan een strafkorting betekenen en de gelijkwaardigheid tijdens een gesprek ligt scheef.
De directie of bestuurders realiseren zich niet eens wat zich afspeelt binnen hun bedrijf en staan daar niet open voor. Ze snappen niet dat hun bedrijfsnaam beschadigd wordt en het bedrijf inmiddels in de wijde omtrek bekend staat als een zeer slechte werkgever hierdoor.
Dergelijke zaken bespreekbaar maken kan op onbegrip stuitten en je eigen baan in gevaar brengen. Jammer maar eigenlijk wil je ook niet voor zo'n organisatie werken. Je zorgt enkel nog maar dat er brood op de plank komt thuis en kijkt toch al of het gras ergens anders groener is waarschijnlijk.

Groet,

Ton



 

Waarom rijdt u niet in een automaat?

ad van   |    |  11 mei 2009
Reactie: Inderdaad wie kan mij zeggen waarom schakelen sportief zou zijn?
En mensen die zeveren over het aansnijden van bochten en onzuinig rijden zijn blijkbaar in het stenen tijdperk gebleven want dit is allemaal onzin. Ik heb jarenlang 50.000km jr.met een automaat gereden en nu weer een schakelbak en de volgende wordt waarschijnlijk wel weer een automaat want dat rijdt zoveel lekkerder en zuinig. Maar je moet wel kunnen rijden.
 

Vijftien slimme vragen voor veranderaars

F.H.   |    |  11 mei 2009
Reactie: De vijftien slimme vragen voor veranderaars zijn naar mijn mening inderdaad hele relevante vragen en ze draaien om de kern van verandering heen.

Wat maakt het dat veranderingstrajecten mislukken? Het feit dat ze als projecten worden opgelegd. Het management bedenkt ze, geeft er een doelstelling aan en geeft instructies hoe en waarom ze uitgevoerd en gecontroleerd moeten worden. En dan komt de nieuwe waarheid van de KPI's. Zoals we dat al decennia doen en waardoor al decennia lang vrijwel alle veranderprojecten mislukken en zullen blijven mislukken.

Wie bedenkt wat en hoe het beste is voor de werkvloer? Niet de mensen op de werkvloer. Wie moeten de nieuwe manieren van werken aanleren en uitvoeren? De mensen op de werkvloer. Dan moet je inderdaad heel veel managen als management. Ieder detail moet van bovenaf op de juiste manier aangestuurd worden. De nieuwe werkwijze moet stapje voor stapje ontworpen worden. ''Dat komt omdat de mensen bij ons op de werkvloer nu eenmaal heel veel moeite hebben met veranderen.''

Als er in de hele geschiedenis van het leven op Aarde één levensvorm is ontstaan die is gemaakt voor verandering, dan is het de mens. Ons vermogen en de wil tot veranderen is de kritische succesfactor waardoor we in enkele honderden generaties de hele wereld - van woestijn tot poolkap - hebben kunnen veroveren. Onze unieke kracht is ons veranderingsvermogen. Ieder mens heeft deze kracht nog steeds in zich. Zonder uitzondering. Geef mensen het vertrouwen, de bewegingsruimte en de juiste prikkel om gewoon mens te zijn, en hun ware kracht komt terug naar buiten. Geef mensen echt en oprecht de verantwoordelijkheid voor het behalen van hun doel, en op eigen kracht passen ze hun werkwijze op precies de juiste wijze aan om hun doel op de meest (kosten)effectieve manier te behalen.

Leg mensen een doel op en geef ze instructies hoe ze dat moeten doen, zet er een projectgroep op die alles voor ze in goede banen moet leiden, communiceer er tijdig, open, eerlijk en veelvuldig over, ''leer'' ze hoe ze hun werkwijze moeten aanpassen, evalueer en controleer en praat erover en stuur bij en leg het nog eens uit en geef ze nog een training... natuurlijk gaan de hakken in het zand! Met de beste bedoelingen neem je het creatief denken en handelen - de kracht van het probleem oplossen en aanpassen van strategie en werkwijze - van andere mensen over. Je zegt tegen hen: dit is jullie nieuwe doel en aangezien wij beter kunnen denken dan jullie hebben wij voor jullie bedacht hoe ''we'' het doel gaan bereiken maar vrees niet want stap voor stap gaan we jullie leren wat jullie moeten doen en hoe jullie je moeten gedragen. Welk vertrouwen en welke ruimte geef je dan nog aan het creatieve vermogen van deze mensen? De negatieve ruimte om te bedenken hoe en waarom jouw plan niet deugt. Het is een wonder dat sommige veranderingstrajecten uiteindelijk toch nog slagen.

Frank van Dongen
New Current
 

Moeten wij verkopers wel of niet variabel belonen?

TRJ Otten   |    |  11 mei 2009
Reactie: Verkopers worden gedreven door scoringsrang en zijn nmm met een systeem van variabele beloning extra te motiveren. Het is wel belangrijk te zorgen voor een systeem waarbij er een directe en meetbare link bestaat tussen het gedrag van de verkoper en realisatie van de doelstelling. Een koppeling tussen actuele speerpunten binnen het verkoopbeleid en prestatiebeloning is belangrijk. Het ene jaar kan klantbehoud en omzetbehoud belangrijk zijn; op een ander moment ligt het accent op het aanbrengen van nieuwe klanten en het realiseren van groei.
Prestatiedoelstellingen moeten realistisch zijn, dwz door extra hard werken te realiseren ! Als is vastgesteld dat dat zo is zijn de afspraken voor de periode waarop de doelstellingen betrekking hebben hard: niet gehaald = niet betaald !
In het geval binnendienstmedewerkers mede verantwoordelijk zijn voor het succes van de verkopers in de buitendienst, lijkt het me logisch ook voor de binnendienstmedewerkers een prestatiebeloningssysteem te realiseren. Wanneer binnendienst- en buitendienstmedewerkers gekoppeld zijn en samen verantwoordelijk voor de omzet in een rayon of van een productgroep is dat niet al te ingewikkeld. Zorg wel voor een collectieve doestelling voor de twee, anders ontstaat er interne (omzet)concurrentie tussen de binnen- en buitendienstmedewerkers: dat is vaak niet in het belang van de klant en dus niet in het belang van de organisatie!

Succes !

Sandro TRJ Otten
Otten ! P&O Adviseurs
 

Zeven manieren om te blijven presteren onder druk

M. van de Pasch   |    |  11 mei 2009
Reactie: Kan het ook niet zo zijn dat in een tijd van crisis het weer bazentijd is. Dat betekent wel dat deze alle kanten met een werknemer op kan. Reden is dat men moeilijk aan de slag komt en dit door sommigen wordt uitgebuit. Mensen krijgen er steeds meer werk bij. Men stelt zich zeer afhankelijk op t.o.v. de werkgever en wordt zo aan het lijntje gehouden. Vooral ouderen blijven zitten waar ze zitten met alle lasten vandien. Zestien uur per dag werken is wel heel veel volgens mij mag dat ook niet. Slapeloze nachten ontwijkt men niet als er teveel druk op de ketel zit en men geen kant uit kan. Een rondje door het kantoor krijgt niet iedereen de kans voor. Tel uw zegeningen inderdaad maar daarom kan iemand zich nog wel rot voelen. Want na de kick van de koffie komt de klap van de lusteloosheid. Sterkte voor alle mensen die daarmee te maken hebben.
 

Waarom rijdt u niet in een automaat?

marnix   |    |  11 mei 2009
Reactie: Ik ben student en de afgelopen jaren chauffeur geweest, en wil NOOIT meer een automaat rijden, ik vind het totaal waardeloos. Het bijna lullig om te zeggen met alle mannen hier die voorstanders zijn, maar ik vind het meer iets voor vrouwen die een koppeling een vreemd verschijnsel vinden, en niet (willen) weten hoe zoiets werkt.
Dat of mannen met geitenwollen sokken en de file vervloeken, maar er de volgende dag weer in de kudde aansluiten.

Maar verder gun ik eenieder zo zijn eigenaardigheden. :)
 

Zeven geheimen van inspirerende leiders

Patrick van der Voorn   |    |  11 mei 2009
Reactie: Niet zeuren, maar leiden.

Hoe simpel het altijd klinkt, en hoe makkelijk het anderen altijd lijkt af te gaan...dat ding wat we noemen ''leiderschap''.

Vele leidinggevenden hebben actueel een probleem om hun organisatie, de doelstellingen, hun mensen, en workload te managen. En daarbij komt dan nog dat 't lijkt of uw leiderschapskwaliteiten meer op de plank stof liggen te verzamelen dan dat u ze effectief kunt inzetten.

Met dit fenomeen in mijn achterhoofd schreef ik een kort artikel dat 19 mei in De Ondernemer staat (bijlage van het AD), met als titel ''Niet zeuren, maar leiden.''

Ik ben ervan overtuigd dat als u de 7 kenmerken van een goede leider oppakt door pro-actief gedrag en verantwoordelijkheid te bevorderen in uw organisatie, u de impact van uw ''bewuste'' acties zult voelen in een betere grip op de werkvloer, en een betere winst & verliesrekening.

Give direction, Lead the way.

Mvg, Patrick van der Voorn
 

Waarom rijdt u niet in een automaat?

Fred de Visser   |    |  11 mei 2009
Reactie: Tamara zegt,
Toch wel grappig deze discussie.
Mannen in stoere gedrag en vrouwen met een houding van: nou en, als hij maar rijdt en mij overal naartoe brengt.

Waarom pakt mijn vrouw dan mijn auto als ze hier de kans voor krijgt?

Mannen stoer en vrouwen bedeesd? pffff welke eeuw ook alweer?

Maar goed, waar het hier over ging, liever een automaat, hou ik één hand extra over om andere dingen te doen!!!
 

Vijftien slimme vragen voor veranderaars

Ludy Bronsema   |    |  11 mei 2009
Reactie: Goede vragen, en ik denk dat de volgende vraag niet mag missen: aan welke voorwaarden moet de oplossing voldoen?
Een goede inventarisatie van wensen en eisen van alle stakeholders, met daaruit voortvloeiend een goed ontwerp kan veel latere problemen voorkomen.
 

Vijftien slimme vragen voor veranderaars

John   |    |  11 mei 2009
Reactie: Een prima beknopt overzicht. Uit mijn ervaring met het leiden en begeleiden van veranderingen blijken deze vragen essentieel te zijn.

Vriendelijke groet,

John de Boer
 
< vorige 1336 1337 1338 1339 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10