zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zeven geheimen van inspirerende leiders

8 november 2007 - De journalist Carmine Gallo, een in de VS gevierd interviewer, ontfutselde de geheimen van ’s werelds meest inspirerende businessleiders middels langdurige interviews . De weerslag ervan staat in zijn net verschenen boek getiteld ‘Fire them up!’. Apple’s Steve Jobs, Google vice president Merissa Mayer en vele anderen passeren de revu, zo bericht Express.be. Gebrek aan goed en inspirerend leiderschap nekt het innovatievermogen van vele bedrijven, dus praktische tips zijn welkom.

Zeven kenmerken


Gallo beschrijft de volgende zeven kenmerken van leiders die door hun gloed, vuur en communicatievermogen een blijvende bron van inspiratie zijn.
1. Wees enthousiast
2. Communiceer een consistente en memorabele visie
3. Verkoop het grote voordeel aan je luisteraars
4. Vertel meer verhalen
5. Nodig uit tot participatie
6. Wees optimistisch over de toekomst
7. Moedig onaangesproken potentieel aan.

, Express.be
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vijf managementboeken die topmanagers inspireerden
 Negen tips om inspirerend te spreken
 Managers onderschatten hun voorbeeldfunctie
 
 
reacties
 
Holm  |   | 
8-11-2007
 | 
09:32 uur
Prima tips, maar dit is toch geen nieuws? We hebben dit toch niet nodig? Gewoon oppakken en doen! We kunnen het allemaal, we zijn kennelijk niet effectief genoeg om het uit te voeren. Ik ben van mening dat we moeten beseffen of we wel met de juiste dingen bezig zijn. Leiders doen de juiste dingen, managers doen de dingen goed.
Wim J  |   | 
9-05-2009
 | 
19:45 uur
Ik ben het grotendeels eens met Holm van 08-11-07 maar je kan ook als manager flink onderuit gaan als je van de top geen medewerking krijgt. Verandermanagement moet men aan durven de tijd veranderd zo snel dat je wel moet. Maar de kunst is je personeel er volop bij te betrekken, die moeten het wel uitvoeren. Laat ze een stem hebben in de besluitvorming om zaken anders aan te pakken, dan heeft in ieder geval democratische besluitvorming plaats gevonden en wordt het uiteraard ook gedragen. En is de kans van slagen een enorm stuk gestegen in procenten.

Groet,Wim
Patrick van der Voorn  |   | 
11-05-2009
 | 
09:55 uur
Niet zeuren, maar leiden.

Hoe simpel het altijd klinkt, en hoe makkelijk het anderen altijd lijkt af te gaan...dat ding wat we noemen ''leiderschap''.

Vele leidinggevenden hebben actueel een probleem om hun organisatie, de doelstellingen, hun mensen, en workload te managen. En daarbij komt dan nog dat 't lijkt of uw leiderschapskwaliteiten meer op de plank stof liggen te verzamelen dan dat u ze effectief kunt inzetten.

Met dit fenomeen in mijn achterhoofd schreef ik een kort artikel dat 19 mei in De Ondernemer staat (bijlage van het AD), met als titel ''Niet zeuren, maar leiden.''

Ik ben ervan overtuigd dat als u de 7 kenmerken van een goede leider oppakt door pro-actief gedrag en verantwoordelijkheid te bevorderen in uw organisatie, u de impact van uw ''bewuste'' acties zult voelen in een betere grip op de werkvloer, en een betere winst & verliesrekening.

Give direction, Lead the way.

Mvg, Patrick van der Voorn
Gerrit Bruggeman  |   | 
22-07-2009
 | 
10:45 uur
Leiderschap is niet te vangen in reducties.

Leiderschap gaat over ten dienptse met je zelf verbonden zijn, met je wortels, je waarden, je authenticiteit. Vanuit deze verbinding de echgte verbinding met de ander aangaan met integriteit, d.w.z volledige congruentie tussen wat je gelooft, denkt, doet en zegt. En pas daarna de verbinding met de onderneming aangaan en verdiepen. Dan kan er een missie/visie en strategie ontwikkeld worden die echt draagvlak krijgt.

Gerrit Bruggeman

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10