zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Bugatti Centenaire Edition

Flappie   |    |  18 mei 2009
Reactie: Wanneer stoppen ze nou eens met die special editions? Kom eens met wat nieuws!
 

Dertien (verborgen) kosten van bedrijfsopleidingen

J.G.F. Verhoeven   |    |  18 mei 2009
Reactie: Beste John,

Veiligheidstrainingen zijn vaak verplicht en worden evenzo vaak verplicht ervaren.
Naast het wettelijke aspect van dergelijke trainigen staat eigenlijk voorop dat er veiliger gewerkt gaat worden en daar is vn gedrag belangrijk. Hoe zou je, kijkend naar de kosten, toch een hoog rendement uit dergelijke trainingen junnen halen?

Groeten, Jan Verhoeven
 

Cloud computing verandert bedrijven in hoog tempo

Errol van Engelen   |    |  18 mei 2009
Reactie: Cloud computing is volgens sommigen een hype, volgens anderen de realiteit van vandaag. Vast staat dat als er zo verschillend over een bepaald concept wordt gedacht, dat er waarschijnlijk nog veel haken en ogen zitten aan de implementatie ervan.

En laten we niet vergeten dat 80% van de bedrijven nog steeds een in-house IT-afdeling heeft. Die moeten dus nog de stap maken naar ASP, SaaS en dan pas Cloud. Voordat 80% van de bedrijven over is naar ASP en/of SaaS, zijn we 20 jaar verder en tegen die tijd zal Cloud computing wel werken.
 

Dertien (verborgen) kosten van bedrijfsopleidingen

John   |    |  18 mei 2009
Reactie: Beste Hans, bedankt voor je reactie. Veel trainingen missen hun doel omdat getraind word op iets anders dan gedrag; terwijl juist dát beinvloed had moeten worden. Achter veel Knoppentrainingen (hoe kan ik Outlook beter gebruiken bijvoorbeeld) zou een gedrags- of mentaliteitsverandering voorzien moeten zijn (hoe kan ik een beter gevoel aan mijn dag overhouden). In aflevering twee van deze reeks wil ik inderdaad naar het berekenen van de echte ROI. Ik sta open voor Tips!

Overigens: wil je weten wat er gebeurt als je 1% méér rendement haalt uit zes advocaten/fee-earners van een middelgroot kantoor?

Met enthousiaste groet,
John Vrakking | daVinci - Orde op Zaken
 

Als je niet weet waar je naar toe wilt

Jeroen Zwaal   |    |  18 mei 2009
Reactie: Allereerst viel me de prachtige freudiaanse verspreking op aan het begin van de 2e alinea.
‘Het voorbeeld dat zo juist is geschetst’ (bedoeld: […] dat zojuist is geschetst). Heel grappig.

--- Doel, strategie en visie: het doel van mijn reactie is alleen feedback geven op deze 'zo juist', dus alles hieronder is een extraatje. Het teruggeven in woorden, wat mij als mens raakt en maakt, is een onderdeel van mijn persoonlijke visie. Als strategie heb ik bedacht dat ik mezelf op internet wil profileren, zodat ik meer bekendheid krijg en daarmee meer hits scoor op mijn creatieve site Verlangzamen / Verlang samen. Zo, dan is mijn verborgen agenda bij deze helder ---

Zowel op de inhoud als over de reacties wil ik graag iets kwijt.

Over de recessie schrijft Ad Beers: “Het heeft er alle schijn van dat...” hop, daar ga je al. Dit gaat over geloven en vertrouwen in de economie en met alleen indicaties dat er verbetering komt, ben je er denk ik nog niet. Wie kon een paar jaar terug zeggen dat de crisis zou diep in de economie zou snijden? En kan men nu ineens wel voorspellen dat de recessie op zijn retour is? Ad Beers noemt het voorbeeld van het autorijden en alle factoren die van invloed zijn. Dat geldt net zo goed voor het vertrouwen in de economie. Er zijn zoveel onvoorspelbare factoren: een Mexicaanse griep die nogmaals muteert in iets heftigers, met een grotere pandemie als gevolg, een herhaling van een 9-11 ramp, China die iets onverwachts doet; etcetera. Kortom: allemaal factoren die invloed hebben, maar niet vooraf zijn te overzien.

Net als met coachen kunnen we het proces van een krimpende, herstellende en groeiende economie slechts volgen en er naast lopen. Er op vooruit lopen heeft geen enkele zin. Ik schat in dat Henk daarom met een korte krabbel een tegengeluid laat horen in de trant van: ‘Ho ho, iets realistischer graag.’

Actie – reactie. Elk systeem streeft naar evenwicht. Zowel in economische processen, in de natuur, als ook op een weblog als deze. Daar mag het van mij meer over gaan. In plaats van winst en groei, marktposities en dergelijke, zouden micro-, meso- en macro-economieën meer moeten streven naar evenwicht, waarbij bedrijven deze visie op nog kleinere schaal ook doorvoeren binnen hun personeelsbeleid. En dan graag streven naar een duurzaam, integer, constructief, bewust en harmonieus evenwicht.

Zoals Ad Beers over de recessie schrijft, zo kan ik over zijn pleidooi schrijven. Het stukje tekst van Ad Beers heeft er de schijn van dat het een gewaardeerd stukje gaat worden en zal groeien in aanzien, want er hebben al verschillende mensen positief gereageerd. Mijn reactie lijkt me net zo ongefundeerd als die van Ad Beers. Wat was eigenlijk het doel van de tekst van Ad Beers? Informeren, overtuigen? Reclame maken voor zijn Allround Business Coaching? (http://www.f-ektief.nl/)

@Ad. Jouw reactie aan Henk komt op mij een beetje kinderachtig en cynisch over. En de dooddoener fight or flight, vind ik niet getuigen van een enorme visie op het coachen. Verzet is ook een kracht, weet je dat? Je hebt dus wel degelijk iets losgemaakt. Als dat je doel was, dan zou een goede coach een dergelijke korte reactie positief waarderen en er op reflecteren.

'Aldus zo juist geschetst.' ;)

Groet Jeroen Zwaal, GGZ-welzijnswerker, sociotherapeut, coach2b
 

Vijf tips bij ontslag

H.keizer   |    |  18 mei 2009
Reactie: Ik word ontslagen na 2 jaar ziekte , wat zijn mijn rechten i.v.m. vrije dagen vakantiegeld e.d
gaarne u reactie.
MVG.
 

Dertien (verborgen) kosten van bedrijfsopleidingen

Hans Hofstede   |    |  18 mei 2009
Reactie: Beste John,
Wordt dit een ROI in 2 of in 3 fasen? Stel nou dat de training echt heel weining doet, immers gedrag van mensen verander je niet zomaar. Maar als het tijdelijke effect niet meer dan 1% meer omzet zou resulteren? Hoeveel is dat in € 's?
Geniet van je dag!
Hans Hofstede
 

Zoek jezelf

Richard   |    |  18 mei 2009
Reactie: Zoek jezelf? Ik wist nog niet dat ik kwijt was...!
 

Zoek jezelf

Ad de Beer   |    |  16 mei 2009
Reactie: Alle, inderdaad alle, MLM bedrijven zijn piramidespelen, gericht op het misleiden van mensen.
Bedankt voor het bewijs, want wat maakt een parfum beter? Het is weer de pure misleiding die je aanvoert, zeker als je weet dat het product geen parfum maar een au de toillet is.
De naam parfum is beschermd en ik zie het product nergens geregistreerd staan in de lijsten.
Het is en blijft het oplichten van mensen door middel van bewust verkeerde informatie die een leek niet kan natrekken.
 

Rabobank ziet daling van huizenprijs

Jo Snij   |    |  16 mei 2009
Reactie: Snapt de Rabobank wel wat aan de hand is?

Ten eerste gaat ze dit geld kosten. Immers minder huizen verkopen en voor een lagere prijs zorgt bij hun voor mindr winst. Bovendien blijven de mensen niet voor niks wonen waar ze nu wonen. Het geld is op, het gevaar te groot de baan te verliezen. Ze hebben hun baan al verloren en moeten elke euro nu omdraaien.

De Rabobank zal ook geconfronteerd worden met veel leningen die niet meer terugbetaald worden. Zij kunnen dat samen met andere banken beïnvloeden. Het begint bij De huizeneigenaren tegenmoet te komen en te investeren in de economie. Het zou eens goed zijn als de Banken, de regering en het bedrijfsleven bij elkaar aanschoven om eens te overleggen wat er nu exact scheef zit in onze economie.

China ging het ontzettend voor de wind, er werd flink geïnvesteerd en de Chinees met werk had het relatief gezien goed en betaalde weinig belasting. China kon flink investeren in het eigen land en Chinese toeristen overspoelden de wereld. Zelf de Chinezen hier trokken vaak weer terug naar het eigen land.

Hoe kan een land zoals Nederland dan met zijn zware belastingen geen geld hebben?

Nou ja ik ben geen econoom maar naar mijn idee zit er iets heel erg scheef in onze samenleving. Als ik iets in China kan maken hierheen kan verslepen en iedereen in dat proces eraan kan verdienen maar lokale produktie hier is te duur zegt men.
Zo rond de jaren 50 was dat heel anders. Na de de oorlog werden we met zijn allen steeds rijker en aanvankelijk importeerden we weinig vanuit China. We hadden een redelijk tot goed loon en hoefden ons geen zorgen te maken over te weinig werkgelegenheid of ontslag. Bedrijven floreerden. En opeens verplaatste de hele wereld zijn maak industrie naar China. Ik denk dat men zichzelf nu tegen gekomen is en beseft dat mensen ook een inkomen nodig hebben om simpelweg de vaste lasten te kunnen betalen. Men is doorgeschoten en de balans herstelt zich.
Enige jaren geleden verkasten de bedrijven naar Oost Europa en Rusland. Die landen hebben ook een blauwtje gelopen sindsdien. Eigen produktiemiddelen zijn ze kwijt en nu trekken de bedrijven ook nog eens hun investeringen eruit. Die hebben straks helemaal niks, behalve landbouw en wat simpele industrie en handel. De Rabo weet echter wel precies wat er speelt. Hun oude baas Wijfels was was altijd bereid om de Bilderbergconferenties bij te wonen.

 

Bedrijven willen schade nu al op Wilders verhalen

Ton   |    |  16 mei 2009
Reactie: Ik ben het eens met Ad de Beer.

We zouden ook Hirsch Ballin en onze Majesteit ens aan te tand kunnen voelen over wat die Bilderberg meetings inhouden. l is die laatste denk ik staatskundig gezien onschendbaar.

Wilders vecht tenminste met open vizier wat dat stukje betreft.

Iereeen die op dit moment iets doet om deze politiek te prikkelen om besluitvaardig op te treden heeft mijn steun momenteel. Al denk ik dat de politieke weg een onmogelijke weg is en er steeds meer van overtuigd raak dat we in een schijndemocratie leven die ons land steeds meer doet afgijden.

En ik hoop dat het volk op een goede dag beseft dat zij het is die haar stem moet laten gelden ipv van dit regentengedrag en misselijkmakende betutteling die nergens op bebaseerd is behalve op de hersenspinsels van een paar belegen politici die de binding met de maatschappij kennelijk volledig verloren heeft en geen idee meer heeft wat spelt en waar behoefte aan is.

Daadkracht is er nog wel overigens. Bos wist meteen vele miljarden vrij te krijgen om de banken te redden. Toen kon het wel plotseling.
(ik laat even in het midden of dat een goede actie was)
Nu de economie het moeilijk krijgt begint het gepolder weer. Polderen en pleisters plakken tot het kalf verdronken is. In 2020 is men eruit misschien.

Geeft de jeugd een toekomst, geeft de burger een normaal leven.

Nu weer minder politie....het is werkelijk te gek voor woorden.
 

Zoek jezelf

E.J.   |    |  15 mei 2009
Reactie: Ik moet eerlijk zeggen dat uw stelling over MLM organisaties nogal kort door de bocht is.

Natuurlijk zijn er onder de grote hoeveelheid netwerkmarketingenbedrijven, bedrijven die absoluut niet aan het criterium netwerkmarketing / MLM voldoen.

Er zijn dus ook wel degelijk goede netwerkmarketingbedrijven, en uw artikel doet suggeren dat alles waar MLM voorstaat fout is, en te maken heeft met rotzooi dat niet in de winkel gesleten kan worden.

Een goed netwerkmarketingbedrijf heeft 3 peilers:

1) Een uitzonderlijk goed product
2) Een betaalbare prijs
3) Het beste marketingsysteem, relatiemarketing

En ja, de meeste ''MLM-bedrijven'' gaan nat op zeker één van deze peilers. Neem bijvoorbeeld Herbalife, zoals u zelf al noemt. Zij gaan per definitie nat op de 2e peiler, want hun product is onbetaalbaar.

Er zijn echter ook MLM bedrijven die wel degelijk aan alle drie de peilers voldoen. Kijk maar eens naar Melaleuca of naar FM Group.

Laatsgenoemde levert een exclusief product parfum van hoge kwaliteit (zelfs hoger dan in de winkel), echter tegen een zeer lage prijs.

Dit soort producten worden bewust niet in de winkels verkocht, omdat dit soort bedrijven ervan overtuigd zijn dat relatiemarketing een beter marketingconcept is dan marketing in de winkel, waarbij elke winkel dure reclamecampagnes nodig heeft om het product aan de man te brengen. Reclamecampagnes die behoorlijk prijsverhogend werken.

Kortom, heb ook oog voor de goede kanten van netwerkmarketing, want die zijn er zeker.
 

Cloud computing verandert bedrijven in hoog tempo

Catharina Bethlehem   |    |  15 mei 2009
Reactie: Als manager zou ik zo'n boek, met het oog op de belangen van de auteurs, toch met een flinke paar korrels zout nemen. Open source cloud alternatieven zullen er waarschijnlijk niet in besproken worden. Zie ook: http://www.guardian.co.uk/technology/2008/sep/29/cloud.computing.richard.stallman
 

We krijgen geen RSI meer, maar worden hoogsensitief

Robert   |    |  15 mei 2009
Reactie: Gelukkig was Bram Bakker ook maar een modeverschijnsel. Hij is als ongevoelig persoon niet voor niets psychiater geworden die het niet gehaald heeft. Dan nog maar niet te praten over de psychiatrie op zichzelf die zelf alle ziekten bedenkt (maar nooit geneest maar leeft op winsten en arrogantie) om goede omzetten te maken in de verkoop van psychotrope middelen. Een cricicus zijn is het makkelijkste beroep voor diegenen die zelf geen kwaliteiten bezitten en het allemaal niet zo goed doorzien vanuit een op een ziekte lijkend laaggevoelige perceptie. Mits het door de psychiatrie zelf bedacht is natuurlijk (zoals alexythemie). Fijn dat hooggevoeligheid niet erkend wordt anders zouden vele hooggevoeligen onder de walm van medicaties gaan terechtkomen. Lijdend onder diegenen die zelf lijden onder het Ziekte Toekennend Syndroom (ZTS). Hou vol Bram.
 
< vorige 1333 1334 1335 1336 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10