zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cloud computing verandert bedrijven in hoog tempo

15 mei 2009 - In deze zware tijden moet elk bedrijf zijn grensoverschrijdende samenwerking verbeteren en de mogelijkheden onderzoeken om zijn IT in de 'Cloud' onder te brengen. Om voort te blijven bestaan in deze economische realiteit kunnen bedrijven zulke trends niet negeren.

Consumenten lopen wat dit betreft al voor in hun gebruik van gezamenlijke hulpmiddelen via internet. Het boek 'Collaboration in the Cloud', geschreven door Erik van Ommeren, Sander Duivestein en Clemens Reijnen van Sogeti  en John deVadoss, Erik Gunvaldson van Microsoft, verkent en combineert twee trends die tegenwoordig hoog op de agenda van CIO's staan. Eén trend is 'cloud computing', waarbij bedrijven steeds meer de computermogelijkheden van internet benutten (als dienstverlening) vanwege onder meer het kostenvoordeel, de eenvoud, het gebruiksgemak of de snelheid van levering. De andere trend is de drastische verandering in de manier waarop mensen en ondernemingen vandaag samenwerken, gebruikmakend van de vele beschikbare hulpmiddelen en diensten. En hoe ze grensoverschrijdend communiceren en werken om een nog immer groeiende dynamische markt te bedienen. Pragmatische leidraad
Het boek is een combinatie van visie en inspiratie, en biedt daarnaast een pragmatische leidraad.Ook zijn er beschrijvingen van praktijkgevallen die tonen hoe organisaties vandaag de dag omgaan met online samenwerking en cloud computing. "Het boek gebruikt analogieën uit de evolutie en de industriële revolutie ter illustratie van het bijzondere tijdperk waarin we ons bevinden, en om duidelijk te maken dat het vergroten van ons samenwerkingsvermogen absoluut noodzakelijk is en dat cloud computing ons daarbij het broodnodige model verschaft voor het leveren van daadwerkelijk zakelijk gedreven IT," licht medeauteur Erik van Ommeren toe.

 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Nederlanders in door corona getroffen sectoren hebben weinig interesse in omscholing naar techniek
 COVID-19 debet aan stijging politieke risico’s in thuislanden Nederlandse handelspartners
 40 procent van de jonge werknemers staat al met één been buiten
 

Gerelateerde nieuwsitems

 CEO dwingt CIO nu al tot cloud-computing
 Besparen óp of mét ICT
 Kleine teams zorgen voor meer resultaat bij complexe ICT-projecten
 2009: strenge beoordeling ICT-projecten
 
 
reacties
 
Catharina Bethlehem  |   | 
15-05-2009
 | 
15:17 uur
Als manager zou ik zo'n boek, met het oog op de belangen van de auteurs, toch met een flinke paar korrels zout nemen. Open source cloud alternatieven zullen er waarschijnlijk niet in besproken worden. Zie ook: (Klik hier)
Errol van Engelen  |   | 
18-05-2009
 | 
10:32 uur
Cloud computing is volgens sommigen een hype, volgens anderen de realiteit van vandaag. Vast staat dat als er zo verschillend over een bepaald concept wordt gedacht, dat er waarschijnlijk nog veel haken en ogen zitten aan de implementatie ervan.

En laten we niet vergeten dat 80% van de bedrijven nog steeds een in-house IT-afdeling heeft. Die moeten dus nog de stap maken naar ASP, SaaS en dan pas Cloud. Voordat 80% van de bedrijven over is naar ASP en/of SaaS, zijn we 20 jaar verder en tegen die tijd zal Cloud computing wel werken.
Icnivad  |   | 
18-05-2009
 | 
17:33 uur
Natuurlijk zijn er technisch gezien voordelen aan cloud computing, denk hierbij vooral aan reliability.

Het willen onderbrengen van bedrijfskritische gegevens in de wolk met de mogelijkheden tot lockout van je eigen informatie als je de extreme jaarlijkse verhoging van de bijdrage aan je service provider niet wil betalen lijkt mij vooralsnog een riskante zaak.

Het kán best, maar pas op je tellen...
Het wordt niet voor niets zo door de marketeers gepushed..
Maurice van der Woude  |   | 
19-05-2009
 | 
14:42 uur
Het hele begrip Cloud Computing is allang weer aan een verfrissing toe. Momenteel heet het SaaS (Software as a Service) en wordt dat begrip uitgehold door de IT-leveranciers om ALLES as-a-service aan te bieden. Logischerwijs dat de afnemers terughoudend zijn; ik zou ook kreten als PaaS, LaaS, HaaS niet meer begrijpen. Daar is nu een nieuwe kreet bijgekomen: Software plus services. Hierbij ga je weer (voor een deel) terug naar het feit dat je ook een stukje software op de eigen computer hebt zodat je niet altijd verbinding met het internet (de cloud) hoeft te hebben. Er zijn partijen, zoals NetSourcing die zich in deze materie gespecialiseerd hebben en vanuit Microsoft ook een kwaliteitspredicaat hiervoor ontvangen hebben. Ik heb het boek (nog) niet gelezen maar ik hoop dat ALLE facetten, do's en dont's en valkuilen ook niet geschuwd worden. Voor de aanbieders: Hun business model zal drastisch moeten veranderen om succesvol te kunnen blijven. Voor afnemers is het van belang betrouwbare partners hiervoor te zoeken die hun kunnen adviseren over de te volgen route en het beheer van de oplossing(en).

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Stappenplan voor automatische e-mail campagnes
Door termen als triggers, leadscoring, notificaties, koppelingen, vullingsgraad zie je door de bomen het bos niet meer op het gebied van e-mail marketing automation. In dit white paper legt Spotler al die termen en de voordelen ervan uit. Inclusief handige woordenlijst.
Download het white paper
Lees verder
Hoe verzamel je met gewijzigd cookie beleid de juiste data?
reacties
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget (2) 
Van 1001 wachtwoorden naar nul? (1) 
Nissan NV200 (1) 
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot (1) 
Koffie halen kan bron van conflict zijn (1) 
Aandelen weer in de gunst  (1) 
Jongeren willen weer zeeman worden (1) 
top10
Verbeter uw supply chain, verbeter uw klantervaring
Intelligente Automatisering nieuwste trend, maar finance professional heeft geen idee wat het is
Vertrouwen van managers in medewerkers tijdens thuiswerken is groot
Werkende prefereert goed luchtreinigingssysteem boven coronavaccinatie
Vier tips voor een digitale lenteschoonmaak voor uw foto’s en video’s
Vakantiegeld is dit jaar bonus in plaats van vakantiebudget
World Password Day stond stil bij wachtwoordbeheer
Vijf tips om persoonsgegevens te beschermen tegen dark web-cybercriminelen
Covid, cyber, compliance en ESG zijn de grootste risico's voor de financiële dienstensector
De cyberdreiging van vaccinaties
meer top 10