Reactie: Geen wonder met zulke mensen als Bolkestein in het E.U. parlement dat Europa niet leeft onder de mensen.
Benieuwd of deze meneer nog zo`n domme en egoistische visie had als hij moest leven van een laag loontje.
Europa kan alleen het verschil maken als we het belang van de meerderheid vooropstellen en gaan denken en leven in win/win/win/win/win/win etc. patronen.
Reactie: Fair point. De term uit het orginele onderzoek was dan ook ''Flexibility seekers''
Hier een link naar het orginele rapport: http://www.stepstone.com/2008/?page=cold-war-for-talent.
Reactie: Persoonlijk ben ik niet zo'n voorstander van de oplossing om vakantieuren in te leveren, omdat je dit naar mijn mening vooral op de lange termijn merkt en niet direct in de kosten, maar vind het top dat dit initiatief van jullie medewerkers is gekomen dus alle lof daarvoor. Wijst inderdaad op een Maars hart!
Henry Poel
Arbo & Milieu manager
Sapa Profiles Harderwijk
Reactie: Helaas zijn ons afgelopen week een aantal (inmiddels verwijderde) berichten onder ogen gekomen die als reactie op het positieve bericht van meneer Muller zijn geplaatst. Onderzoek wijst uit dat deze berichten niet afkomstig zijn van de medewerkers die genoemd worden boven de berichten. Wij betreuren het enorm dat de namen van onze collega's misbruikt worden voor het uiten van een negatieve mening.
Het volledige initiatief voor het inleveren van uren ten gunste van collega's is vanuit de medewerkers zelf ontstaan en de reacties hierop waren overweldigend. Er sprak een grote loyaliteit uit en een groot oranje Maars hart was voelbaar. In de berichten wordt echter een ander beeld geschetst. Wij vinden het erg jammer dat er blijkbaar bij iemand een negatief beeld bestaat en dat hij/zij met zijn/haar berichten het initiatief in een kwaad daglicht zet.
Reactie: Ja Ad, ik denk dat je daar wel gelijk in hebt. Ik denk dat er ook bedrijven zijn die bewust dieper snijder dan nodig is nu de vraag even afneemt om van ''lastige'' vaste werknemers af te komen in de hoop straks met nieuw goedkoper of minder lastig personeel door te kunnen. De crisis biedt de mogelijkheid daar nu voor. Werkgevers vroegen al een tijdje voor versoepeling van het ontslagrecht en vergoeding en ik denk dat er bedrijven zijn die de crisis nu aangrijpen om van personeel af te komen waar men anders moeilijk van af kon vanwege de rechtsbescherming en kosten vanwege lange dienstverbanden.
Wat men vergeet is dat, tenminste zo redeneer ik, dat wat nu niet verkocht wordt straks hard nodig is als de tijd van uitstel voorbij is en de order druk plotseling enorm toe gaat nemen.
Wie daar als bedrijf niet klaar voor is heeft dadelijk het probleem voldoende fatsoenlijk produkten te kunnen fabriceren of leveren. De vraag naar personeel zal straks waarschijnlijk nog groter zijn dan medio 2008 vanwege de vergrijzing en de inhaalslag die de macroeconomie gaat maken. Een andere mogelijkheid is dat we wereldwijd gaan ''consuminderen'' waardoor de vraag voorlopig niet gaat aantrekken. Iets waarvan ik trouwens niet uit ga.
Reactie: Ik kan mij hier helemaal in vinden !
Ik ben een avondmens en te vroeg mijn bed uit en het duurt uren voor ik een beetje energie krijg, maar laat mij tot 11:00 uur uitslapen en je hebt een werkpaard aan mij met de hele dag door energie en vrolijkheid.
Nu het wantrouwen nog, want dat is echt een afremmer voor dit soort geweldig te behalen winsten voor het bedrijfsleven en personeel!
Reactie: @Sandra
helemaal mee eens. Ik geloof in coachend en faciliterend leiderschap, maar meer nog in zelfsturende groepen.
Het concept van empowerment in het model wordt ook in de audit die we momenteel ontwikkelen gemeten door middel van het bestaan en echt functioneren van zelf sturende groepen, de manier en mate van communicatie, stijl van leidinggeven, betrokkenheid van personeel, verbetervoorstellen, continue verbeteren om er maar een paar te noemen.
Behoefte aan controlle is ouderwets, tayloriaans, loslaten en autonomie geven aan medewerkers past in het model.
Reactie: Met name groep 5 ''Flexwerkers'' vind ik een beetje vreemd. Wellicht is het gewoon een verkeerd gekozen benaming?
Bij flexwerkers denk je vooral aan jongeren. Niet voor niets is ruim 50% van de uitzendkrachten jonger dan 25 jaar.
Daarnaast wijzen onderzoeken keer op keer uit dat ouderen (''bijna aan het einde van hun loopbaan'', vertaal ik dan maar even door naar oudere werknemers) door werkgevers als minder flexibel worden gezien. Om ze dan ''Flexwerkers'' te noemen lijkt op zijn minst ongelukkig. Of gaat Stepstone een campagne beginnen om de beeldvorming rondom ouderen positief te beinvloeden?
Ik denk dat wij een verschillende definitie gebruiken van een Lift Praatje. Ik ben het met je eens dat, als mensen je vragen wat je doet, je niet moet vertellen wat het is maar wat het doet. Uit ervaring weet ik dat niet veel mensen daartoe in staat zijn en training daarin geen weggegooid geld zou zijn. Als je de illusie hebt dat je met een snel babbeltje van een halve minuut een ander zult kunnen overtuigen dat wat jij hebt zij nodig hebben, dan laat ik je die graag, maar een nuchtere Nederlander zal daarvoor niet snel overstag gaan.
Reactie: Geen echte verrassing dit bericht, al raak ik er wel een beetje droevig van.
Opnieuw wordt duidelijk dat bedrijven nauwelijks strategisch bezig zijn, ad-hoc ingrepen, zonder goed na te denken over de gevolgen is weer schering en inslag. Eerder, toen de bomen nog tot in de hemel groeiden werd er niet gedacht aan het optimaliseren van de organisatie, nu wordt er in paniek gesneden in de kosten, waarbij de makkelijkste prooien meteen worden gegrepen, zonder na te denken over de kosten die straks, als de recessie geschiedenis is, moeten worden gemaakt om dit weer te herstellen.
Gelukkig is er nog zo'n 30% die de kansen ziet en die straks, als de beleidslozen weer voor hoge kosten komen te staan vanwege de herstel werkzaamheden ten gevolge van het gebrek aan beleid van nu, de vruchten zullen plukken van het beleid van nu.
Het implementeren van het K3 excellence model zal bedrijven, die weten dat de uitdagingen van volgend jaar vele malen groter zijn dan de problemen van nu, nog meer voorsprong geven in de keiharde strijd die ondernemen heet.
Reactie: Effectieve medewerkers/mensen zijn inderdaad pro-actief. Ze zijn doelgericht en nemen beslissingen.
Zij hebben en houden het overzicht en hebben tijd voor dingen die werkelijk belangrijk zijn.
Dit effectieve gedrag is aan te leren. Managers: geef het goede voorbeeld en spreek elkaar aan op gedrag.
Dat kost tijd en energie, maar op die manier kun je wel zaken veranderen. Als medewerkes zien dat pro-actief gedrag loont en als ze zien dat het de norm is, zullen ze eerder geneigd zijn dit zelfde gedrag over te nemen.
Op die manier wordt de interne motivatie van de medewerkers versterkt.
Ik heb je blog op de netwerkmakelaar gelezen. Als ik op je uitnodiging in ga om echt kritisch te zijn: nog steeds niet overtuigend.
M.i. is essentieel in beide stukjes dat je een Elevator Pitch merkwaardig plat definieert (een lullepotje) en het vervolgens afwijst als irrelevant.
Mijn punt is dat een GOEDE Elevator Pitch het resultaat is van diepgaande analyse van je product/dienst en vooral van jezelf. Je moet alle fasen van beustworden, onderscheiden, kiezen, operationeel maken, testen op de markt, bijstellen, allemaal intensief doorlopen hebben. Dat is hard, langdurig werk en zeer relevant.
Bepaald geen flauwe kul. Denk aan Mark Twain: I wrote you a long letter, because I didn't have time for a short one.
Daarom vraag ik mensen met een zakelijk voorstel juist eerst om de essentie kort aan te geven, ook als ze zichzelf aanbieden.
Als ze dat niet kunnen hebben ze niet alle fasen doorlopen, dat merk je onmiddellijk, ze komen alleen met wat holle frasen.
Kortom, mijn stelling is dat de Elevator Pitch zeer waardevol is als het inderdaad het resultaat is van een intensief proces. Is het dat niet, dan is het inderdaad flauwe kul waar je zo doorheen prikt. De kwaliteit van de EP is daarmee een fantastische graadmeter van de kwaliteit van het voorstel.