zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
reacties
 

Ik doe iets anders dan waarvoor ik ben aangenomen. Wat nu?

Ron Ladage   |    |  29 juni 2009
Reactie: Ik ben het helemaal met Asha eens.
Deze aanpak, mits heel goed voorbereid en zorg dragen dat er voldoende tijd wordt afgesproken om dit te bespreken.
Zet bepaalde zaken kort op schrift, zodat je dit kan afvinken en je binnen het gesprek alles op tafel kan krijgen.
Maak een vervolg afspraak (of afspraken) anders gebeurd er weer niets.
 

Loyaliteitsmythe: tevreden medewerkers is gelijk aan loyale klanten

E WIEL   |    |  29 juni 2009
Reactie: Zelfsturende functiegroepen is de nieuwe manier van managen. Door geen leiding en controle verliezen de creatieve en hardwerkende medewerkers de motivatie, omdat de weerstand van de ingeslapen medewerkers ontzettend machteloos maakt.
 

Niet tevreden maar proactieve medewerkers leiden tot de beste resultaten

Ronald   |    |  29 juni 2009
Reactie: Effectiviteit komt toch voort uit het besef dat de keuzevrijheid een basishouding is, medewerkers helder hebben welke doelen zij zich stellen in lijn en overeenstemming met die van hun organisatie en hun prioriteiten weten te stellen. Tevredenheid op basis van erkenning en waardering kan de zaak in een stroomversnelling brengen.
 

Inzicht in interculturele lichaamstaal

P.N. Teeninga   |    |  29 juni 2009
Reactie: Toeval of niet?
Ben druk bezig met een tentamen voor mijn opleiding autismespecialist met als onderwerp: Communicatie en lichaamstaal. In een artikel over inclusief onderwijs stelt Quack (2008)* dat er een overeenkomst is tussen kinderen met autisme en vluchtelingen die vanuit een andere cultuur moeten integreren in een gastland waar communicatie en sociaal gedrag zo anders zijn dan wat ze begrijpen en verstaan. Ik heb de drie-stappenmethode van Pinto (vanuit mijn opleiding P&A) hierbij betrokken. Leuk om dit te lezen: alles komt uiteindelijk samen.
* Quack, G. (juni 2008). Artikel: ''De omgekeerde wereld: denken over inclusie en jonge kinderen met autisme'' Uit: De wereld van het jonge kind.
 

Bolkestein: EU wacht kapitalisme volgens Amerikaans model

Wilfried   |    |  29 juni 2009
Reactie: Bolkenstein is inmiddels, gelukkig, al enige tijd van het Europees toneel verdwenen.
Nu de Engelsen nog, en dan kan Europa weer verder. Hopelijk draaien Nederland en Frankrijk, als medestichters nog de ''goede'' richting uit.
De opdracht van Europa is niet of nooit geweest om Amerika te kopiëren.
Eerder dan Bolkenstein te citeren, ware het beter om hier een ode te brengen aan de onlangs overleden Karel Van Miert. Hij had tenminste de guts om Amerika van antwoord te dienen, eerder dan hun slippen te dragen.

 

Vijf types werknemers en hoe u ze verleidt

Gijs Bos   |    |  29 juni 2009
Reactie: http://www.stepstone.com/2008/default.cfm?section=media&aID=526
 

Bolkestein: EU wacht kapitalisme volgens Amerikaans model

Hans   |    |  29 juni 2009
Reactie: Erg makkelijk om nu commentaar te geven op berichten uit 2001. Hoe was het alweer toen de muur viel? Overal waar te voor staat is uit balans. Zo ook met de systemen van economie.
 

Ouders bepalen arbeidspatroon van hun kinderen

Liselotte   |    |  29 juni 2009
Reactie: Graag wil ik hieraan toevoegen dat je kunt onderzoeken wat je wilt maar het eerst maar eens uit moet wijzen wat de 'jeugd' gaat doen. Ik ben een 'jonge' moeder en bij mijn situatie was/is het vanzelfsprekend en gezond dat ik werk. Mijn moeder heeft nooit gewerkt, in die tijd was dat ook geen issue (is het dan toch niet een terugkerend patroon, of ben ik een uitzondering?).
Jonge kinderen vinden het nog niet erg vervelend om naar een opvang te gaan, wanneer ze gaan puberen willen ze thuis afspreken en naar vriendjes, niet naar die nare opvang! ze willen ouders hebben om over kleine mensen problemen te praten en om tegen af te zetten.
Interessanter om te onderzoeken is wellicht het gedrag van kinderen, ze kunnen dan wel het gedrag van hun ouders nabootsen maar je ziet tegenwoordig meer kinderen die gedragsproblemen hebben. Is dat niet de negatieve bijsmaak van alle werkende ouders?
Onze generatie werkt, wij willen nl allemaal dat onze kinderen minimaal 2 sporten doen en al zo snel mogelijk zelfstandig kunnen zijn. Als afleiding geven we veel geld uit aan gadgets om de kids zoet te houden.

Als voobeeld doet volgen, zoals het onderzoek uitwijst, weten onze kinderen dan straks wel hoe ze moeten opvoeden? Draait het leven om werken of werk je om lekker te kunnen leven?
 

Langer doorwerken is vaak niet mogelijk

Paul Lucardie   |    |  29 juni 2009
Reactie: Uit eigen ervaring (ik ben nu 60)weet ik, dat mensen tot pakweg 45/50 jaar gemakkelijker 40-50 uur zouden kunnen werken, vanaf ca. 55 jaar wordt de prestatie minder. Als je zoals ik tot je misschien wel 67-70 jaar wil doorwerken, is het goed om dan over te schakelen op 4 dagen en vanaf 65 jaar bijv. 3 dagen. Bij een modern HRM-beleid is een dergelijk levensloopbestendig personeelbeleid mogelijk.
 

Tien tips voor e-mails die scoren

Paul Logemann   |    |  29 juni 2009
Reactie: Veel mensen reageren vaak direct en impusief op een e-mailbericht. Ook is het niet handig om te reageren als je wat alcohol op hebt. Deze worden over het algemeen 's avonds laat of zelfs 's nachts verzonden. Dat leidt vaak tot veel heftigere reacties dan je eigenlijk zou willen. In sommige gevallen kun je dan beter even wachten met reageren. Zo voorkom je emotionele ontladingen die je niet meer kunt terugdraaien. En bedenk altijd dat een e-mail niet meer terug te draaien is en tegen je gebruikt kan worden. Denk dus goed na voor je hem verzend!
 

Werkende ouders maakt kind niet ongelukkig

Rudi   |    |  29 juni 2009
Reactie: Uit bovenstaand stukje is me dat niet duidelijk geworden.
 

Acht valkuilen bij het voeren van functioneringsgesprekken

Werkbeoordeling   |    |  29 juni 2009
Reactie: Ik snap niet dat loonslaven die onderdanigheidsbeproevingen nog accepteren.

Allemaal onzin om werknemers klein te houden.

Houdt respect voor jezelf en doe niet meer aan:

Functioneringsgesprekken
Beoordelingsgesprekken
Documenteren

Stel je eigen arbeidsovereenkomst op en zet daar precies de dingen die jij wel en niet overeenkomt.

Draag altijd een ontslagbrief bij je en bluf daar nooit mee!
Houdt je aan de arbeidsovereenkomt en wees daaraan gehoorzaam, maar wordt NOOIT onderdanig!

Het wordt tijd dat werknemers respect gaan opeisen voor zichzelf en niet meer accepteren dat ze behandeld worden als onderdanig Vee.
 

Negen lastige sollicitatievragen

arwin wijnschenk   |    |  28 juni 2009
Reactie: ik ben op zoek naar collega's (zie url)die bijna voor zichzelf kunen werken daar we maar met 4 mensen zijn. Wat zijn goede vragen aan hen? Moet ik op zoek naar een duizendpoot of meerdere vacatures creeren?

Arwin
 

Ouders bepalen arbeidspatroon van hun kinderen

ab bouvy   |    |  28 juni 2009
Reactie: De zeer geleerde mevrouw Anne van Putten is verrasd door haar wetenschappelijke bevinding dat moeders met kinderen van wie oma op de kinderen past en huishoudelijke karwijtjes opknapt, meer uren buitenshuis werken dan vrouwen die niet over zo'n oma beschikken.Ik zou mevr.dr. van Putten dan ook graag willen voordragen voor ''De Gouden Open Deur'', en tegelijkertijd een onderzoek instellen naar wat al die ''wetenschappers'' nu precies uitvoeren en wat het maatschappelijk nut van al die onderzoeken en publicaties nu eigenlijk is.
 
< vorige 1299 1300 1301 1302 2480 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10