Reactie: Nog wat tips:
1. Een goede start om relevante mensen te vinden is www.twittergids.nl
Dit geeft een overzicht van bepaalde twitteraars onderverdeeld in categorieen.
2. In je twitterprofiel (bio) kun je bepaalde tags opnemen waarop je gevonden wilt worden. Op deze wijze kunnen twitteraars zien wat ze aan je kunnen hebben.
3. Als je een twitteraar vindt die je interessant vindt, kun je een kijkje nemen in de lijst die deze twitteraar zelf volgt. Op deze wijze spreidt je netwerk zich uit als een olievlek.
Dus net als gewoon netwerken maar dan online ;-)
Reactie: In tijden van recessie wordt pas duidelijk hoe belangrijk het is een stuk flexibiliteit mee te nemen bij het in kaart brengen van de IT behoefte van een organisatie. Met flexibiliteit in ons geval bedoel ik dan het outsourcen van die werkzaamheden die redelijk makkelijk vanuit NL kunnen worden aangestuurd. Wij outsourcen toch vrij technische vraagstukken naar Suriname voor een aantal van onze ondernemingen en zijn daar zeer succesvol in. Juist in deze donkere tijden waar ook wij onze budgetten enigzins hebben bij moeten stellen en profiteren we nu maximaal van de flexibiliteit waar we een aantal jaren terug op hebben ingestoken.
We hoeven afdelingen niet in te krimpen of mensen te laten afvloeien. Eigenlijk besparen we nu dus kosten.
Opvallend is dat we ook steeds meer vragen krijgen van collega's uit de markt hoe en waar wij onze development hebben ondergebracht. Als je dan zegt 'Dat doen we in Suriname' dan zijn mensen toch wel redelijk verbaasd!
Het feit dat Surinamers vaak hier hebben gestudeerd en Nederlands spreken is natuurlijk een enorme pre!
Flexibiliteit of anders gezegd 'lean and mean' blijven is ook voor volgend jaar een speerpunt op onze agenda. Het heeft al een aantal jaren zijn vruchten afgeworpen.
Reactie: Dat klopt. Tegenwoordig zijn er ICT oplossingen, die zelfs bijdragen aan de besparing en toch de opdrachtgever meer mogelijkheden biedt. Beschikbare ICT oplossingen besparen namelijk ook het energieverbruik en kunnen zelfs meer dan bijvoorbeeld drie servers samen. Tevens is het mogelijk, om deze oplossingen met (renteloze) afbetalingen te nemen. Dus, men hoeft niet meteen het gehele budget uit te geven.
Reactie: Ik ben zeer verheugd met de titel van dit bericht.
Als ICT trainer (voornamelijk Windows en Office beginners en gevorderden)onderschrijf ik het belang van het aanleren van de benodigde vaardigheden op het gebied van MS Office.
Uit 10 jaar ervaring kan ik inmiddels putten en ben dan ook sinds januari 2009 als zzp-er van start gegaan.
Ik ben alleen wel van mening dat er beter gekeken moet worden naar het niveau van de deelnemers. De deelnemers die al in de praktijk werken met een programma zouden vooraf kunnen aangeven waar voor hun de moeilijkheden liggen zodat een training specifiek daarop gericht kan worden.
Voor de minder bekende deelnemer is het naar mijn mening beter om een training, zelfs van 1 dag, te verdelen over meerdere weken. Dit geeft de deelnemer een kans om het geleerde te toetsen in de praktijk en om bij de volgende bijeenkomst de mogelijkheid tot het stellen van vragen. Het verdelen over meerdere weken betekent wel dat een trainingsdag dan wordt opgedeeld in meerdere dagdelen (ochtend of middag). Ik ben ervan overtuigd dat dit een blijvens resultaat voor de deelnemer opleverd.
Daarnaast zou P&O kunnen vragen om een bewijs van het digitaal computer rijbewijs omdat daarmee wordt aangetoond dat de kandidaat over een goede basis geschikt voor het gebruik van de pc.
Reactie: Inderdaad: vreemde titel/stelling! Dat je het overigens met ontevreden medewerkers (op het gebied van pro-activiteit) helemaal kunt schudden zal een ieder toch ook duidelijk zijn?! Probeer tevredenheid dus toch maar minimaal te behouden/realiseren. Voor het gewenste pro-actieve gedrag dient men echter, zoals Ad de Beer ook stelt, gemotiveerd te zijn. Helaas voor het management gaat dat, ongeacht welk mooi adagium, model, strategie en/of theorie ook wordt toegepast: nooit(!) automatisch. Met persoonlijke & doorlopende aandacht voor de mensen die je pro-actief gedrag wil laten vertonen maak je daarentegen wél een goede kans. Immers: niets motiveert en stimuleert meer tot herhaling dan waardering voor gewenst (in dit geval: pro-actief) gedrag. Maar ja... dat vraagt oprechte interesse in- en tijd voor je medewerkers...
Ik heb met belangstelling je reactie gelezen en je bevestigt daarmee dat dit onderzoek niets vernieuwend is, erger nog weer niets nieuws onder de zon.
Daarmee zeg ik niet dat we het o0nderwerp niet mogen bediscussiëren of aanvullen.
Er gebeurt helaas zo weinig na een onderzoek, vaak is het een bevestiging van wat we al weten.
Wanneer de onderzoeker(ster) ook met een verandering in de bestaande situatie komt, dan is er iets gecreëerd waar we wat mee kunnen.
Het onderwerp daar mag van mij nog veel over gepubliceerd worden, maar over al bekende feiten iemand te promoveren, dat vind ik redelijk goedkoop.
Het mooie van Manager-online is dat mensen bij elkaar gebracht worden in schrift en met elkaar misschien vernieuwend of verduidelijkend bezig zijn.
Zowel van het artikel en van de reactie leer ik vaak nieuwe of andere wijze van denken en dat is een verrijking van mijn kennis.
Maar misschien vervaagd de kennis van de mensheid met de jaren en dan ontdekken jongeren ineens het onderwerp en voor hen is het dan helemaal nieuw.
Vroeger werd er veel gelezen en vooral intensief, nu kijken we op b.v. Wikipedia of andere sites en lezen we een kort verhaaltje over een onderwerp.
De wereld verandert in een hoog tempo en ik probeer slechts dit proces en de kennis bij te houden.
Groeten Ron
Reactie: Bedankt voor de vele leuke reacties! Ik moet nog veel leren. Ben zelf enthousiast aan het Twitteren en heb zelfs al een kleine schare volgelingen. Dit artikel vond ik nog op internet (ik geloof via Twitter):
Selling is a dirty word on Twitter, foigures show. http://tinyurl.com/m3256w
Ik raad je ook aan de weblog van Rikkert Walbeek bij te houden, hij schrijft leuke dingen over web 2.0: http://www.sales20.nl/
Reactie: Oei wat een hoop intense reacties! paar dingetjes: ik weet al van vroeger dat NL vrouwen vaak scheef worden bekeken als ze een intense carriere nastreven - de opvang is bij jullie dan ook niet optimaal en peperduur. In Belgie is 'werken' heel gewoon. Opvang is cruciaal - het is een luxe als ouders en buren kunnen meehelpen, vergaderingen duren helaas quasi altijd tot na de uren van de crèches. Ik zie overige in mijn 'geëmancipeederde generatie (ik ben van '55), dat de grote meerderheid van de werkende vrouwen
a) moet werken om de vakantie de pc's gsm en de hobby's van de kinderen te betalen, terwijl vader voor de dagelijkse kosten zorgt.
b) meestal bekaf rondlopen en noch voor zichzelf nog voor de kinderen noch voor echte recreatie echt genereus kunnen zijn. Zoveel beter is dat dus niet, en het kan best zijn dat er (zoals gebruikelijk) later een slingerbeweging komt, waarbij een der ouders het toch weer iets rustiger aan doet.
Overigens zei een van jullie betere feministische schrijfsters - ik denk Yvonne Croonenberghs (het ging over het leefloon voor huismoeders): de afvalbakken moeten toch buiten worden gezet, de afwas gedaan - of je nu werkt of thuis zit.
En of hier nu onderzoek voor nodig is? Als je zo strak redeneert, Ron etc, dan mag je gewoon het meeste wetenschappelijk onderzoek afschaffen. En dan is eigenlijk ook deze website overbodig, want eigenlijk weten we dat toch allemaal al min of meer (overigens, toch weer telkens een verfrissend idee in elk artikel, zeldzaam vruchtbaar om lezen)
Anne
Reactie: Aandacht hebben voor iemand is de meeste elementaire vorm van liefhebben.. hebben ze mij ooit eens geleerd.
Dat in combinatie met bezieling/passie voor hetgeen je doet, is volgens mij altijd succesvol zolang je streeft naar een situatie waar een ieder beter van wordt.
Als je laat merken dat je er voor die ander bent, ook als het moeilijk wordt, met ze meedenkt in oplossingen en dat je dat vanuit je hart en persoonlijkheid doet, dan ontstaat er vanzelf een goede relatie. En hoef je niet van alles af te struinen, dan komen ze graag naar jou toe.
Reactie: Ik denk dat de maatschappij met name bepaalt hoe het arbeidspatroon van jongens en meisjes gaat verlopen. Ik had een fulltime moeder thuis die dus geen baan had en ik ben zelf een fulltime werkende moeder met baan. Compleet tegenovergesteld dus als mijn eigen moeder.
Mijn visie is dat moeders die thuis zitten, het redelijk druk hebben als het kroost klein is. Echter als het kroost wat groter wordt valt dat reuze mee en is het maar net hoe druk je je maakt met strijken en poetsen. Zitten ze dan nog thuis dan is dat pure luxe en ik vraag me wel eens af hoeveel voldoening en persoonlijke groei dat dan nog geeft. Je wereldje wordt immers wel heel klein na verloop van jaren.
Als je kijkt naar de historie en elders in de wereld is een moeder die thuis enkel de zorg van huishouden en kinderen heeft, best wel een luxe positie. Dat het kan is inherent aan onze huidige maatschappij. In veel landen en in het verleden is een werkende moeder gewoon noodzaak om voldoende inkomen (lees voedsel)te genereren voor het gezin.
In de historie had je 10 kinderen waarbij de oudsten door familie/oma werden opgepakt en de jongsten weer door de oudsten werden grootgebracht. Dus niet werkende moeders kwam in mindere mate voor gewoon omdat de maatschappij daar anders op ingericht was en er anders onvoldoende brood op de plank was voor een groot gezin.
Dat dochters en zonen nu hun ouders na-apen zal misschien wel zo zijn maar dat kan alleen als de maatschappij het ze mogelijk maakt of als de omstandigheden ze daartoe dwingen, volgens mij.
Of je moet hele uitgesproken ambities en dromen hebben en die najagen als mens en het anders willen doen dan je ouders en daar dan bewust voor kiezen.