Reactie: En dan heeft die inventarisatie plaats gevonden, zijn alle intelligente argumentaties op een rij gezet en dan? Er moet toch een keer een beslissing worden genomen, of niet. Je kunt natuurlijk ook blijven praten tot de werkelijkheid je beslissing overbodg maakt.
Reactie: Meer dan eens werden er op dergelijke artikelen al eens duidelijke reacties gegeven. Juist omdat onervaren en ongekwalificeerd personeel de werving en selectie voor rekening neemt, soms extern, soms intern, loopt men tegen deze beschreven problematiek aan.
Het gaat met name in de aanloop al scheef. Hoe wordt een functie opgesteld en welke definities gebruikt men? Aan welke criteria moet de kandidaat voldoen? Welke verwachtingen hebben we jegens elkaar? HRM en W&S doen slechts één ding, zij schuiven tekstblokken door en gebruiken tooling om bepaalde steekwoorden uit een cv te kunnen filteren.
Gevolg? Precies wat hier wordt beschreven. De verkeerde mensen op de verkeerde plekken aangeboden. Uniek? Welnee. Schering en inslag. Je lokt namelijk uit dat mensen, vooral in deze tijd, hun cv gaan aanpassen en toe gaan schrijven op een functie, met alle gevolgen van dien.
Antwoord? Kwaliteits verbetering van de HRM en W&S door te vragen of men ook werkelijk kennis van zaken heeft. Dan haalt men de goeden er makkelijker uit onder de minder goeden.
We hebben dergelijke discussies al te vaak gevoerd en zien dergelijke problemen met regelmaat. Zo vaak zelfs dat we ons er gewoon niet meer mee bezig houden. Kunnen we ons blijven richten op kwaliteit.
Reactie: Voor freelance opdrachten in de ICT zien we al een hele tijd het 'CV aanbod' per opdracht enorm toenemen. En lang niet altijd van goede kwaliteit (wat overigens het selectieproces vereenvoudigd).
Voor de CV schrijver is het enorm belangrijk om goed te bedenken voor wie het CV geschreven wordt en hoe dat in de grote stapel positief kan opvallen. Daar helpen wij ze graag bij...
Reactie: Ik denk dat je hier een achilleshiel van de autocratisch georganiseerde organisaties te pakken hebt. De dynamiek, diversiteit en complexiteit van de 21ste eeuw, dwingt organisaties tot andere besluitvormingsprocessen. Democratie is volgens het nieuwe beslismodel. Dat vergt wel strak georganiseerde vergaderingen. Vergaderen volgens Robert´s Rules waarborgt voortgang, strakke organisatie, democratie en kwalitatief hoogwaardige besluitvorming. Neveneffect is dat medewerkers zich betrokken en (mede) verantwoordelijk voelen zodat er eigenaarschap en persoonlijk ondernemerschap ontstaat.
Het implementeren van en draagvlak zoeken voor genomen besluiten kunnen dan overigens ook direct de vuilnishoop op.
Reactie: hier een reactie van een stevige dame met overgewicht werkzaam in de wijkverpleging. laat ik voorop stellen dat overgewicht niet voor ieder mens betekend dat ze minder presteren of vaker ziek zijn. ik werk nu 5 jaar voor dezewlfde werkgever en heb me twee maal ziekgemeld door rugklachten ( had me vertild aan een zware patient) en schouder/ nek klachten die te wijten waren aan verkeerde tiltechnieken.
verder wil ik kwijt dat het raar is dat alleen de dikke mensen bekritiseerd worden ( omdat het zichtbaar is ws) kijk naar de rokers, drinker, medicijngebruikers, gokverslaafden en ga zo maar door. het lijkt me meer dan goed als een werkgever gezond leven stimuleerd door te sporten bv dat wordt bij ons ook gedaan en werkt idd uitstekend. Ik ben nog nooit aangesproken op mijn omvang en wordt gewaardeerd door collega's heb een goede werkhouding en mijn inzet is optimaal. ik vind dit soort artikelen vervelend en stigmatiserend.
Reactie: Het is absurd dat personeel PGGM bonussen krijgen.
In de gezondheidzorg wordt nooit een bonus gegeven aan personeel .Straks kunnen de gepensioneerden inleveren op -en de werkenden meer betalen- aan het pesioenfonds PGGM.
In mijn ogen graaikultuur te kosten van hun eigen klanten. De bonden CNV en FNV die namens
hun leden in het bestuur zitten slapen rustig door.Bedankt....
Reactie: Alles over Emigreren vind je ook op http://www.emigreermagazine.nl Iedere eerste van de maand een gratis online magazine over emigreren. Ook vor Expats..
Reactie: Beste meneer van Grindsven niemand MOET worden aangestuurd. Hooguit begeleid naar betere prestaties.
Wat ik vervolgens opperde is dat het beter is de touwtjes (top down) wat korter te maken en te snoeien in het management deel dan wat standaard gebeurt in het productieve deel.
Daarnaast is het meestal zo dat het productieve deel er wel vaak management taken bij kan en wil nemen, maar dat dat ''de managers'' meestal geen productieve taken gaan verrichten.
Vandaar dat ik in mijn betoog, uit oogpunt van effectiviteit, management een luxe artikel noem. Het kan in princiepe door iedereen binnen het berdijf worden gedaan, maar anders om kan ik een manager nergens anders inzetten.
Maar eigenlijk, en daarin heeft U gelijk, zou ik moeten zeggen dat de manager een luxe artikel is.
Reactie: Ad, je klinkt alsof jij het management talent al van nature bezit. Ik ben opkomend en lerend. Ik check mijn acties, aangezien ik, ondanks een bloeiend zelfvertrouwen, niet alles 100% goed doe. Je bent nooit uitgegroeid. Even stilstaan bij deze punten en jezelf in de spiegel bekijken of je dit wel echt doet, is geen onaardige manier van zelfreflectie. Ik ben benieuwd hoe jou team je ervaart als ik het hen zou vragen.
succes.
Reactie: Dat er vaak met minder managers dezelfde resultaten kunnen worden behaald (efficienter werken) geloof ik zeker. Dit geldt volgens mij zeker in ambtelijke/trendvolgende omgevingen. Managers zijn volgens mij zeker nodig. Mensen moeten worden (aan-) gestuurd. De reactie van R.V. Molenbroek vind ik daarom iets te kort door de bocht. Management is geen luxe artikel maar een noodzakelijke ''kostenpost''. Dit is een essentiëel verschil.
Reactie: Het zou toch prettig zijn als serieuze media ook eens serieus, dus met nuance, over pensioenen schrijven. Bv ''Recessie kan in veel landen leiden tot pensioencrisis'' Of: ''...werkenden en werkgevers bezuinigen op premies, maar gelukkig niet in Nederland'' Het serieuze onderzoek van Watson in de VS is helaas een realiteit, maar daar geldt niet de pensioenbescherming zoals in Nederland. Graag wat meer nuance dus!
Reactie: Mijn grootste passies van jongsaf aan zijn computers en muziek. Van de eerste heb ik mijn beroep kunnen maken en ben doorgegroeid naar senior/middle management. Met muziek ben ik altijd vanuit hobby bezig gebleven en heb inmiddels mijn rol van manager kunnen combineren met de sterke publieke merken die je dageljks op tv, radio, internet en mobieltjes tegenkomt. En, een goede work-life balance. Kortom een plezierige situatie.
Mocht het geluk van een hoofdprijs op mijn pad komen, zou ik me nog meer gaan richten op de genoemde passies (aanvullend: boeken schrijven) en me nog meer gaan richten op het het geluk van mijn gezin (minder of geen spagaat met de verplichtingen vanuit het werk).
Maar wat ik ook ga doen, dit is de kern (in willekeurige volgorde):
- Zelf aan het stuur
- Mezelf blijven ontwikkelen
- Voldoening hebben door bijdrage aan relevante zaken
- Mijn passies kunnen doen
- Gelukkig en liefdevol leven leiden
- Er zijn voor mijn gezin
Mijn inziens is de commotie omtrent dit artikel begonnen toen Ron (naar mij idee)ongenuanceerd en veroordelend en ironisch reageerde op een schrijven van iemand die gepromoveerd is. Er werd op dat moment niet gereageert op de inhoud van het artikel maar meer over het feit dat men kan promoveren op iets wat al eerder onderzocht is. Ik ervaarde duidelijk verbazing en kleinering in het schrijven van ron betreft de mogelijkheid van promoveren hierop.
Ron wat maakt nou dat je zo reageert?, want ik neem zomaar aan dat het niet de intentie is van een ieder die hierop reageert om de schrijver zo'n gevoel te geven.
Mijn idee gaf de schrijver feiten aan en was het niet haar mening die ze ventileerde.
Wat maakt nou dat er mensen zijn die het gevoel kregen om zich te verdedigen?
Het lijkt mij namelijk dat als er geen herkenning of associatie is dat zo,n artikel je niet persoonlijk treft.