1 vraagje, als een manager aan jou vraagt of je kunt beloven de komende twee jaar niet meer ziek te zijn (en dan heb ik het ook over de reguliere ''griep'' ) wat denk je dan in alle eerlijkheid ??
ja helaas is mij bekend dat na eeuwen patronage nog steeds een middel is waarmee mensen hun positie verkrijgen of behouden.
Ik heb niet de illusie dat dit zomaar doorbroken gaat worden, het hoeft ook niet in alle gevallen negatief te zijn, maar waarom zou het wel andersom moeten werken ??
''Omdat ik ''jou'' ken, moet je geschikt zijn voor een functie ? ''
(Zo zou het toch niet moeten gaan)
Dat jij vijandschap ziet tussen werknemers (niet ondergeschikten hoor) en werkgevers, misschien moet dat maar. Ik veroordeel een manager niet omdat hij manager is (of werkgever), ik heb ook de goeden meegemaakt, maar veel ook mensen gezien die iets te beslissen hadden maar er veelal zaten om een eigen image vertwijfeld omhoog te houden en qua doorpakken NIETS konden presteren.
Reactie: Tja, daar is maar 1 oplossing voor: 1 persoon verantwoordelijk maken voor de strategie en uitvoering van Marketing en Sales. Binnen onze organisatie (adviesbureau) ben ik die persoon en behoud het overzicht, bewaak de strategie en stuur de medewerkers aan die een sales-rol hebben. Misschien dat het in een retail-organisatie of b2b anders geregeld moet worden (althans, dat vindt waarschijnlijk het management...), maar op die manier werk je een gebrek aan communicatie en samenwerking vaak toch wel in de hand.
Reactie: @Roelof Je hebt helemaal gelijk maar daarom zoek ik ook die bedrijven die daar niet aan mee doen. En dat worden er toch steeds meer. Want ik vertel die bedrijven dat ze hun stellingname moeten herzien willen ze uit deze crisis geraken. Dus ook anders denken. BV eens gaan bedenken welk nieuw inzicht ze nu binnen hebben gehaald i.p.v. dat de nieuwe collega moet veranderen naar dat vaste patroon welke die firma's al jaren heeft.
Verjongen door ouderen (met inzicht) aan te nemen, dus.
Reactie: @Leo
Je staat hierin niet alleen , Leo! Net als Ruud begeleid ik mensen naar werk, daarbij ook 50+ en 60+ ers en vaak met succes.
Heb je de 6e suggestie al eens overwogen? Na zoveel sollicitaties en zo'n lange tijd kun je soms een beetje ''blind'' worden; iemand die je prikkelt en/of en spiegel voorhoudt kan je proces wellicht verder helpen.
Reactie: Kijk dit is prima vergelijkend nieuws met dat van gisteren alhier over de publieke sector!
Zie: http://www.managersonline.nl/nieuws/8775/werknemer-in-publieke-sector-heeft-geen-last-van-vakantiestress.html
Hoelang pikt de middenstand deze wantoestanden nog? Hoe makkelijk personeel het in de publieke sector verdient en hoe een slechte arbeidsproductiviteit men daar kent.Dit is overigens geen probleem van Nederland alleen zo blijkt.
In 2007 geeft het British Defenese Ministry al een rapport uit aan de veiligheidsdiensten in de UK waarin men waarschuwt dat de middenklasse een steeds gevaarlijk wordende revolutionaire groep in de maatschappij aan het worden is en dat er binnen 30 jaar opstanden zullen uitbreken waarbij de vroegere opstand van het proletariaat een lachertje zal zijn.
Toch apart dat men dit op overheidsniveau dus al weet!
Laten we het aub op een andere manier oplossen want we zijn toch allemaal volwassen mensen.
Reactie: Tja, laat nu een van de conclusies in het eerder genoemde artikel Why Satisfied Customers Defect zijn dat tevredenheid er wel degelijk toe doet.... maar vooral in de hoofden van de klanten. Dit wordt alleen maar in bepaalde omstandigheden ook weerspiegeld in hun gedrag.
Wanneer er keuze te over is blijken tevreden klanten net zo goed weg te lopen als anderen (ook nog bevestigd in vele andere studies: heavy users blijken in veel categorieën b.v. het minst merkentrouw te zijn).
Wanneer er geen keuze is, of de drempel is veel te hoog (banken, telecomproviders, etc.) gaat het volk steeds meer morren maar blijft wel klant. Wel vreten zij een aanzienlijk stuk van de marge op door voortdurend te klagen.
KTV is wel degelijk een factor in het uiteindelijke gedrag van klanten, maar vaak niet de beste om op te sturen.
Reactie: @Icnivad Terecht, daar zitten je credits. Alleen knap vervelend is dat vaak ook de partij waardoor je werkeloos geworden bent.
@Ruud Prima, vooral doorgaan. Maar er wordt zeker bij het huidige aanbod juist op leeftijd gediscrimineerd! Alleen mogen werkgevers dat niet zeggen, waarom krijg ik anders stuntelige reacties als ''We zoeken liever iemand nog kan groeien in onze organisatie''....
Reactie: TIP! KANSRIJK SOLLICITEREN? Weet je te onderscheiden van de vele andere kandidaten en neem meteen je competentierapport mee op gesprek.Of stuur het aangetekend mee met je sollicitatiebrief en maak veel meer kans op de baan van je dromen. De test is online te doen en binnen een halve dag heb je een deugdelijke rapportage
Niet geschoten is altijd mis.