Reactie: Zonder te vervallen in 'ouderen versus jongeren'-discussies spreken de cijfers van de aankomende vergrijzing keihard voor zich. Het aandeel jongeren wordt de komende decennia nu eenmaal kleiner ten opzichte van de oudere generaties, dus organisaties zullen hier wel degelijk op moeten inspelen. De vijver van jonge 'goedkope' krachten zal leger en leger worden...
Reactie: De titel deed bij mij hoop gloren over de ethiek van verkoop, helaas maakt het artikel de verwachting niet waar.
Waar ik me al jaren over verbaas is het verschil in ethiek van bedrijven t.a.v. verkoop en inkoop. Lees van elk willekeurig bedrijf de ethische code voor inkoop na en leg deze eens naast de ethische code voor verkoop. Wat je dan ziet is volgens mij het schoolvoorbeeld van ''boter op je hoofd'' of struisvogel-politiek. Alles wat Inkoop niet mag, voornamelijk om maar niet te worden ''beinvloed'' in het beslissingsproces wordt aan de verkoopkant bijkans ''aangeprezen'' om te doen om zo de beslissingsmakers te beinvloeden. Daar waar de grenzen van het redelijke in het geding komen wordt door veel, zo niet het merendeel van de, verkopers een ''tussenpartij'' ingeschakeld die het ''onmogelijke'' regelt voor de klant en vervolgens de verkooporganisatie factureert met een ''fijne'' marge voor geleverde diensten.
Ik denk dat wanneer verkopers meer ethisch zouden acteren en meer focus zouden leggen op de kwaliteit en toegevoegde waarde van hun product of dienst in plaats van met ''balpennen en stickers'' zieltjes te winnen de prijsstelling een stuk reeler zou zijn (je betaalt je kadootjes altijd zelf) en dat op die manier beslissingen ook beter gefundeerd zouden zijn.
Op veel gebieden kunnen inkopers veel van verkopers leren, ik denk dat op het ethische vlak er een mooie kans voor verkopers ligt om te leren van inkoop.
Reactie: Ik heb vernomen dat het uiteindelijk toch niet uitkon. Deze mensen zijn dan wel een stuk goedkoper, maar de in- en uitstroom blijkt enorm hoog te zijn. Continu nieuwe mensen trainen koste teveel. De meesten vertrekken binnen een jaar. De nieuwe agents moeten weer accentloos Nederlands leren spreken.
Reactie: Dat is nu precies de reden waarom Robert Half bij het aannemen van een tijdelijke of vaste financiële medewerker het bedrijf een financiële in-house training aanbiedt voor het hele financiële team. Op deze manier genieten collega's dubbel van het feit dat zij er een nieuwe collega bij hebben. Door krimpende opleidingsbudgetten schiet training er vaak bij in en nu vangt het bedrijf twee vliegen in één klap.
V.w.b. het chronologische verloop der dingen kan ik alleen zeggen, het dodelijke schot is eerder gelost, alleen heeft niemand (toen) de knal gehoord. De laatste week komt er beetje bij beetje meer info naar buiten die een ander licht op de zaak werpt.
Van je opsomming ben ik het alleen eens met punt 2, de rest klopt niet (m.n. 4 is onjuist, de overige banken betalen nl. de garantieregeling).
Verder, en dat is een wetmatigheid waar je het als anti-fan van Bos mee eens moet zijn, hoort de overheid zich in principe niet te direct manifesteren in een vrije markt. Dat Bos DSB had moeten steunen is een misvatting en vanwege het toch al teruggelopen rendement van de onderneming ook zeer onverstandig.
Als je gisteren 't nieuws hebt gehoord verdient de BV NL 800M-1B aan de steun aan ING. Die onderneming was 't dus waard om gesteund te worden.
Reactie: Inderdaad Guido. In 2007 schreef ik al een blogje dat bedrijven en organisaties het dak moeten repareren als de zon schijnt. Instemming alom en de meesten gingen door met de waan van alle dag. De enkeling die even contact opnam en die besloot de organisatie aan te pakken en een excellence systeem te implementeren, staat nu tijdens de recessie, of wat daar voor door gaat, als een huis.
Nu de storm aan het overtrekken is willen veel bedrijven het dak gaan repareren, maar het waait nog zo hard dat weinig dakdekkers het aandurven. Maar met de goede voorzorgsmaatregelen is een reparatie wel te doen, dan kan na de storm een definitieve opknapbeurt plaatsvinden.
Reactie: Ja, ben het eens met bovenstaande schrijver. Nee is soms, hoe vervelend ook, nee. Soms kan ik een verzoek niet inwilligen. Het is niet anders.
Reactie: Ik huldig de visie en de stelling van Bressers in deze. Het zou eveneens van groot getuigen en zorg voor te dragen dat de operationele kennis en ervaring die deze generatie zich heeft eigen gemaakt, centraal ter beschikking te stellen om kennis en netwerken te conserveren.
We gaan namelijk naar een hellend vlak waar kennis zoals Governance, ITIL, Prince 2, Civile Matrix en de communicatie IT vs Non IT management meer en meer aan het uitstromen is. Te meer met de paniekerige bewegingen die we nu weer zien die sterk lijken op de bewegingen die we in 2002 hebben gezien.
Bedrijven vergeten even dat met name in de Strategie van de IT, deze dure kennis met bakken de organisaties uit lopen.
Coachen ben ik absoluut voor alleen niet met NLP als model. Breng het dichter bij de persoon en de kennis en soft skills die deze bezit. De mens is wat dat betreft gewoon minder 'maakbaar' dat methodiek NLP soelaas bied.
Verder een prima initiatief waarvan ik hoop dat die navolging en opvolging zal krijgen.
Dat is wat de AFM alle financiële instellingn allang heeft opgelegd maar waar men nog steeds geen gehoor aan heeft gegeven, met allerlei smoezen en excuses. Hebben we gehoord dat de AFM de grote banken en kredietverstrekkers boetes heeft opgelegd omdat juist dat nog steeds niet op orde is?
Vandaar mijn stelling dat bos, zalm en wellink een bijzonder bedenkelijke rol aan het spelen zijn ten faveure van die banken die wij als belastingbetaler gelegaliseerd afgeperst, worden gedwongen te steunen.
Laten we de discussie maar sluiten want we gaan hier echt niet verder mee komen. We zijn gewoon door de banken aan de ene kant genaaid en door bos en wellink vervolgens an de andere kant. Simpel.
Reactie: Het word hoog tjd dat er wetten gaan komen die produkten inde financiele markten zo doorzichtig maken als GLAS, Kristal helder glas!
Geen ''financiele bijsluiters'' meer waarbij je nog een neerlandicus en financieel expert nodig hebt om te begrijpen, maar gewoon in plat hollands zoals dit:
- ben je kwijt aan inleg
- levert het product op aan rendement
- product kost je je huis als het fout gaat
- produkt levert je 5% rente op x jaar
- gebeurd er met je geld als je bank het verkeerd heeft geinvesteerd
- is de gegarandeerde minimum inleg
- zijn de extrene invloed factoren (rente, inflatie, olieprijs, wanbeleid van de overheid)
Gewoon klare taal, dat snappen we allemaal.
En voor de banken precies hetzelfde. Totale transparantie voor de consument en openheid hoe ze werken, waarin ze zelf beleggen en handelen.