zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Verdeel uw geld over zes rekeningen en word rijk (en gelukkig)

13 november 2009 - Uit onderzoek van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) blijkt dat de Nederlander meer zou moeten gaan sparen omdat miljoenen huishoudens in de financiële gevarenzone zitten. Het Nibud adviseert de financiële huishouding beter administratief bij te houden. Mensen die dat doen hebben minder problemen. Mensen die goed omgaan met geld zijn zelfs gelukkiger.

Nisandeh Neta van Open Circles Academy: "Wat het Nibud stelt kan ik alleen maar bevestigen. Ik heb ontdekt dat rijke mensen hun financiën goed regelen. Mensen die het financieel moeilijk hebben beheren hun geld meestal niet goed. Om je toekomst veilig te stellen en een leven te hebben, dat niet alleen schuldenvrij maar zonder zorgen is, is dit simpele en goed bruikbare systeem ontwikkeld om je geld te beheren." 



Zes rekeningen

Verdeel elke maand uw inkomen (na aftrek van belasting is) over 6 verschillende rekeningen, elk met een ander doel:
1. Zet tien procent op een aparte bankrekening om te gebruiken voor beleggingen.
2. Zet nog eens tien procent op een spaarrekening om te kunnen gebruiken voor grote uitgaven zoals een nieuwe auto, een verbouwing, een vakantie, onverwachte vervelende situaties, enzovoort.
3. Doe nog eens tien procent in een opleidingspotje om te gebruiken voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele opleiding.
4. Gebruik tien procent om van het leven te genieten. Dit geld kunt u gebruiken om uit eten te gaan of naar de film, voor een massage of om de nieuwste gadget te kopen, enzovoort
5. Gebruik 50 procent voor noodzakelijk levensonderhoud zoals huur of hypotheek, eten en drinken, kleding, verzekeringen, benzine, enzovoort
6. Geef tien procent van uw inkomen aan een goed doel. 

Levensbehoeften
Als u denkt dat u van die 50 procent niet kunt leven, moet je beseffen dat veel van uw uitgaven vanaf nu betaald zullen worden uit een ander potje van vakanties tot investeringen tot sauna bezoek tot uw bijdragen aan een goed doel. Als u nog steeds vindt dat uw levensbehoeften groter zijn dan die 50 procent van uw inkomen dan wordt het tijd of om uw leven te vereenvoudigen of… om uw inkomen te verhogen.

 
 Doorsturen   10 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Nederlander is financieel naïef
 Nederlander zelfbenoemd financieel expert
 Loonstrookje is abacadabra voor Nederlanders
 Nederlander heeft hoge dunk van eigen financiële kennis
 
 
reacties
 
neske  |   | 
23-11-2009
 | 
14:19 uur
Als het allemaal zo simpel was op te lossen door 6 bankrekeningen te hebben, dan had iedereen deze 6 bankrekeningen allang gehad.
En inderdaad je krijgt bij geen een bank een rekening geopend waar niet je salaris op word gestort, helaas heeft het grotendeel van de nederlandse bevolking geen 6 inkomens en leeft het merendeel van de bevolking niet van torenhoge inkomens, en vergeet maar je baas om meer loon te verkrijgen.
Er zou op de scholen veel meer aandacht moeten worden gevestigd op het leren budgetteren als je zelfstandig gaat wonen, dit vak zou meer toegevoegde waarde hebben dan het achterhaalde geschiedenis, nu word de jeugd 18 jaar en zijn volwassen volgens de wet met alle verantwoordelijkheden die daarbij horen... maar omgaan met hun geld... nooit geleerd ! voor bijstands moeders zou dit een baan op kunnen leveren..... laat ze op school les geven in budgetteren en leer ze dat ze met weinig ook kunnen toekomen als het echt echt moet !!
en die zes banrekeningen vergeet het maar...we moeten hier zoveel betalen dat er nog geen een potje vol komt met al die eigenbijdrages hier in dit land.
Rene Civile  |   | 
13-11-2009
 | 
10:45 uur
Een hele mooie presentatie van het Nibud alleen vergeet het Nibud dat er een aanzienlijk deel van de bevolking het met zo weinig moet doen dat er van die zg 'tienden' weinig over blijft.

Er zijn nu eenmaal basis behoeften en vaste lasten die soms het hele maandbedrag op souperen. Laat staan dat men dan nog eens even 6 rekeningen zou kunnen openen.

Op zich snijd de beredenering wel hout natuurlijk maar denkt u zelf ook niet dat de arrogantie der banken op een aanzienlijke toename van dergelijke administratie zitten te wachten?

Persoonlijk ben ik even met die banken klaar als je het niet erg vind en beperk het doen van mijn financiën dan ook tot het strikt noodzakelijke en bezin ik me op nieuwe manieren mijn geld te stallen.
RV  |   | 
16-11-2009
 | 
08:44 uur
A - ''Ik heb ontdekt dat rijke mensen hun financiën goed regelen.''
Hoe rijmt dit met de doelstelling van NiBud? Die richt zich toch op mensen die het financieel niet zo breed hebben???
Heeft u ook onderzoek gedaan hoe ARME mensen hun geld beheren. Die hebben het tot een warme levenskunst verheven om te overleven door de eindjes aan elkaar te knopen.

B - ''Mensen die het financieel moeilijk hebben beheren hun geld meestal niet goed.''
Heeft u ook echt onderzoek gedaan naar mogelijk andere (emotionele, pyschologische) oorzaken van geldgebrek zoals:
- ''negatief zelfbeeld? (dus gauw tevreden)
- gebrek aan eigen-waarde
- niet voor hun belangen hebben leren opkomen?
- zich laten afschepen met een fooi van hun werkgever naar verhouding tot hun talenten.
- ''bescheiden zijn''? (geld op zich maakt niet gelukkig)
- simpelweg tevreden zijn met wat er beschikbaar is''?
- godsdienst, religie

Als u zich daar eens op gaat focussen - in een mogelijk vervolg onderzoek - zult u meerdere en vooral dieperliggende oorzaken tegenkomen van ''financiele armoede'' ;-)

Zes bankrekeningen:
Leuk als je veel geld hebt, maar ook dom.
Heb je er wel eens bij stilgestaan hoe geld je kwijt bent aan BANKKOSTEN van al die 6 rekeningen?? Dit ''6-rekeningen voorstel'' is een leuke manier om de banken uit de crisis te helpen. Zij gaan sloten met geld verdienen aan de kosten van jouw 6 bankrekeningen ;-)

Tegenvoorstel:
A. Sluit Spaarrekeningen af bij ALLE BANKEN in Nederland. (en/of buitenland)
2. Stort je geld bij de bank(en) met de hoogste rente(s).
3. Als bij een andere bank de spaarrente stijg, boek je daar al je spaargeld naartoe.
Zo kun je maximaal rendement slaan uit alle beschikbare spaarrente op de markt. Zo levert een bank JOU geld op i.p.v. andersom.
4. Als de spaarrentes (overal) dalen, transformeer je geld dan - tijdelijk - naar iets anders (goud?) wat zijn waarde wel behoud

B. Zet je geld om in inflatie-ongevoelige zaken
- De waarde van geld verandert constant
- De hoogte van spaarrentes verandert ook
- De hoeveelheid BELASTING over je (binnenlandse, SEPA, Europese of Buitenlandse) spaarpotjes zal ook alleen maar meer worden.

Waarom zou je De Staat jou nog langer toestaan om je ''belastinglegaal'' kaal laten plukken, roven van jouw spaar-geld-inspanningen.
Je krijgt er geen r** voor terug en in Den Haag gooien ze het weer in hun eigen spaarpot.

Transformeer je geld naar iets waardevollers!
Je kunt je geld beter transformeren naar een gebied wat zijn waarde behoud, onafhankelijk van de politieke en (centrale) bancaire grillen in de toekomst!

Of geniet ervan.. Ga er leuke dingen mee doen.
Het goede gevoel en mooie herinneringen die jij kunt overhouden aan bijv. een wereldreis, zijn onbetaalbaar (en gelukkig nog onbelast!!)
Wat heb je aan een flinke som geld op de bank, als je in je kist ligt, op weg naar je volgende incarnatie. Daar word je spaarbank en je nabestaanden alleen maar beter van ;-)

Njoy Life 2 the Fullest, Now!
Els Knopper  |   | 
16-11-2009
 | 
10:17 uur
In uw advies om meerdere rekeningen te openen vergeet u 2 belangrijke feiten.
De eerste en belangrijkste is, dat meerdere rekeningen lastiger in de gaten zijn te houden, dus meer kennis en discipline vergen terwijl dat eigenlijk al het probleem is, als je de financiën niet op peil kan houden (uiteraard uitgezondert degeen die gewoon niet genoeg geld heeft om rond te komen)
De tweede reden is dat bankrekeningen niet meer gratis zijn sinds DSB failliet is, spaarrekeningen zijn nog wel gratis, maar opnemen kost dan weer geld.
Verschillende potjes is een oud en zeer goed systeem, maar in deze maatschappij niet zo simpel als vroeger
Johan Bonefaas  |   | 
16-11-2009
 | 
16:41 uur
Verdeel je geld over potjes. Dat is mooi als je 2x modaal hebt. Als je modaal hebt of daaronder heb je niks te verdelen. Steeds zijn we bezig om minder rood te staan. Niet op vakantie. De sauna? Uitgaan? Filmpje pakken?
De bank wordt rijk, de verzekeraars worden rijk, het rijk wordt rijk. Binnen het huidige stelsel kan ik niet anders concluderen dat de rijken rijker worden en de armen armer. Daar helpt geen potje tegen.
Kristof  |   | 
16-11-2009
 | 
20:58 uur
Als u het filmpje,de sauna,en de vakantie verdeelt dan heb je al 3 potjes of teminste het begin ervan.
Maar het is even op je tanden bijten,niet te hard want dan is er weer een potje leeg aan herstellingen.
Martijn  |   | 
17-11-2009
 | 
09:22 uur
Heeft iemand wel eens geprobeerd een rekening te openen bij een bank, waarop geen salaris wordt gestort? Kansloos! Hadden ze bij het Nibud even moeten checken.
RV  |   | 
17-11-2009
 | 
17:56 uur
@Martijn:
Dan word het toch weer die ouwe sok of dat matras op zolder om mijn vermogen in te stoppen :-

Wat banken-systeem betreft: Ik vind het te gek voor woorden dat de al hardwerkende belasingbetaler uiteindelijk weer de rekening gepresenteerd krijgt voor het oplappen van een wankel, instabiel, financieel systeem en falend (overheid) toezicht op deze sector
A.J.  |   | 
17-11-2009
 | 
22:03 uur
En dan als afsluiter de tip om dan maar je inkomen te verhogen... Wahahahahahaha... ''Zeg werkgever. Ik denk er over om mijn inkomen te verhogen...''
Tsjallie  |   | 
18-11-2009
 | 
09:29 uur
''Mensen die het financieel moeilijk hebben beheren hun geld meestal niet goed''. Hoe kunt u tot zo'n conclusie komen als u bedenkt dat heel veel mensen (bijstandsmoeders bijv) iedere maand ieder dubbeltje tien keer om moeten keren en er ook iedere maand weer in slagen die puzzel op te lossen. Kennelijk hebben die mensen hun financiën dus juist heel goed voor elkaar. Ik zou bedrijven willen aanmoedigen hun managers massaal te vervangen door bijstandsmoeders. Dan hoeven ze nooit meer te bezuinigen, zouden goed kunnen concurreren en toch vette winsten boeken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10