zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

'DSB had nooit vergunning mogen krijgen'

8 februari 2010 - De Nederlandsche Bank (DNB) had geen bankvergunning mogen verlenen aan Dirk Scheringa. DSB voldeed op het moment van aanvraag niet aan tientallen voorwaarden. Dit meldde het programma Reporter gisteravond op basis van de stukken waarvan de vergunning werd aangevraagd.

Het personeel van DSB was niet deskundig genoeg, draaiboeken over geldverkeer ontbraken en ook de naleving van de wet- en regelgeving was niet in orde. 



Aanval

Dirk Scheringa heeft ondertussen de aanval geopend op DNB. Tegenover de commissie-Scheltema, die de val van de DSB Bank onderzoekt, verklaarde hij dat DNB hem bewust kapot heeft gemaakt.


Bron: Nieuws.nl
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Wientjes wil grotere nadruk op economische diplomatie
 Quote 500 is afgeslankt tot Quote 499
 Curatoren twijfelen niet aan woorden Scheringa
 Zalm laat zich positief uit over Wellink
 
 
reacties
 
Ron  |   | 
8-02-2010
 | 
09:56 uur
Het modder gooien is begonnen.
Nadat we op de tv al konden zien, dat Wellink en Bos nergens aan schuldig waren, starten de linkse omroepen de volgende aanval. Wellink en Bos zullen nu ook wel weer gespaard worden, want de PvdA mag nergens de schuld van krijgen in de omroepwereld.
Dat het niet klopte bij de DSB bank, dat zal zeker zo zijn, maar het klopte en klopt nog steeds niet bij de ABM-AMRO, ING en Fortis.
Maar daar heeft Bos miljarden aan gegeven en waarom niet daar wat van aan de DSB bank. Moest deze weg van de concurrenten, zodat alleen zij het alleenrecht in Nederland mogen hebben?
Dus trek de beerput nu eens echt open en bescherm de politiek en de mannetjes die zich daaraan verrijken een keer niet. En ook andere parijen hebben hun bijdrage gedaan, Zalm werd directeur bij de DSB bank, terwijl vlak daarvoor oud minister de Grave al na drie maanden opstapte.
Helaas heeft hij toen zijn mond niet opengedaan, waren er misschien minder gedupeerden geweest nu. En ik geloof niet dat de werknemers bij de DSB bank, incapabeler zouden zijn, dan werknemers bij de andere banken. Het enige verschil is dat die andere banken staatssteun kregen en de DSB bank niet.
Helma van Wanrooij  |   | 
8-02-2010
 | 
09:59 uur
Scheringa is en blijft fout bezig en snapt er uiteindelijk helemaal niets van, maar Wellink moet inmiddels de eer ook maar eens aan zichzelf houden en terugtreden. De man heeft meer dan voldoende fouten gemaakt.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10