zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Nederlandse rekening bijna altijd betaald

6 mei 2011 - Slechts drie procent van de binnenlandse vorderingen van Nederlandse bedrijven is oninbaar. Ons land scoort hiermee ver onder het Europees gemiddelde van acht procent en kent het laagste percentage binnenlandse oninbare vorderingen van Europa. Ook het percentage buitenlandse oninbare vorderingen behoort met vier procent tot de laagste van Europa.

 Lees verder...   Reageer
 

NEVI-index stijgt verder

5 mei 2011 - De NEVI-inkoopmanagersindex is in april tot 59,2 gestegen. Dit is het op twee na hoogste niveau sinds met de metingen werd begonnen in 2001. De index van de Nederlandse Vereniging van Inkoopmanagers (Nevi) stond in maart op 58,1. De sterke groeicijfers van de Nederlandse industrie zijn mede te danken aan een toename van orders uit binnen- en buitenland.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumenten willen meer inzage in BKR-status

5 mei 2011 - Steeds meer consumenten vragen hun gegevens op bij BKR. Vorig jaar steeg het aantal inzagen voor het tweede jaar op rij. Dat blijkt uit het onlangs verschenen jaarverslag van BKR. Voor dit jaar wordt een verdere stijging verwacht.

 Lees verder...   2 reacties
 

Ambtenaar vreest voor baan

5 mei 2011 - Op de ambtelijke werkvloer bestaat grote onrust over de 6,5 miljard aan bezuinigingen die het kabinet-Rutte in petto heeft voor de publieke sector. Een derde van de ambtenaren vreest voor ontslag, de sfeer op het werk verslechtert rap en de verwachting dat taken en verantwoordelijkheden gaan veranderen wordt in brede kring gedeeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Zes tips voor de net aangestelde manager

5 mei 2011 - Daar staat u dan, op uw eerste dag in de functie van manager. Nu is het aan u een hele afdeling te runnen. De meeste beginnende managers maken fouten als gevolg van zenuwen, ego of gebrek aan ervaring. Dat hoort er allemaal bij, maar met onderstaande tips kunt u alvast een aantal voorkomen.

 Lees verder...   4 reacties
 

Aantal marcom-vacatures neemt toe

4 mei 2011 - Het aantal online hbo+ marketing- en communicatievacatures neemt flink toe. Een analyse van het landelijke vacatureaanbod door USG Capacity toont dit aan. Volgens USG Capacity was er sprake van een groei met 28 procent in het eerste kwartaal van 2011 ten opzichte van 2010.

 Lees verder...   Reageer
 

‘Bezuinigingen publieke sector gaan ten koste van dienstverlening’

4 mei 2011 - Ruim tweederde van de Nederlanders (69 procent) vindt dat bezuinigingen in de publieke sector te veel ten koste gaan van de publieke dienstverlening. Nederland heeft overwegend (zeer) veel waardering voor de medewerkers in de publieke sector (62 procent). Slechts 27 procent van de Nederlanders vindt dat hun werk met veel minder mensen gedaan kan worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ernst & Young heeft beste imago volgens studenten

4 mei 2011 - Ernst & Young blijkt het beste imago van de accountantskantoren te hebben, PwC de grootste naamsbekendheid. Dat komt naar voren uit onderzoek van Memory Magazine onder 146 afstuderenden en afgestudeerde heao’ers accountancy en bedrijfseconomie naar het imago en naamsbekendheid van accountantskantoren.

 Lees verder...   Reageer
 

Functie-inhoud motiveert het meest

4 mei 2011 - De functie-inhoud is nog steeds de belangrijkste reden waarom Belgische werknemers, en vooral managers, voor een baan kiezen. Dit blijkt uit een rondvraag van Randstad en InSites. Beloning is de op één na belangrijkste motivator. Voor jongeren is dit zelfs het belangrijkste.

 Lees verder...   Reageer
 

Beleggers krijgen koersgevoelige informatie van bestuurders

4 mei 2011 - Analisten en beleggers krijgen in één-op-één-gesprekken met ondernemingsbestuurders veelvuldig koersgevoelige informatie toegespeeld. Dat blijkt uit onderzoek van Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM), onder circa 400 analisten en beleggers wereldwijd. Bijna de helft (47 procent) van de respondenten zegt dat er in deze gesprekken - bewust of onbewust – ‘materiële’ informatie wordt verstrekt.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijfsleven kent wel degelijk machtige vrouwen

3 mei 2011 - Het bedrijfsleven in Nederland kent wel degelijke machtige vrouwen. Dat blijkt uit een top tien van Elsevier. Daarbij geldt wel dat vrouwen die in de raad van bestuur over human resources gaan, minder macht hebben dan de vrouwelijke financieel directeur. Vrouwen die het meeste macht hebben, zijn meestal ook de vrouwen die over het geld gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlander weet niet hoeveel hij kwijt is aan verzekeringen

3 mei 2011 - Een kwart van de Nederlanders zegt geen idee te hebben hoeveel euro ze per maand kwijt zijn aan verzekeringen. Met name vrouwen hebben beperkter inzicht in het uitgavenpatroon. Dit blijkt uit onderzoek van Meeùs onder ruim 1.000 respondenten in de leeftijd van 18 tot en met 80 jaar, uitgevoerd door Multiscope.

 Lees verder...   Reageer
 

Steeds meer bedrijven hebben duurzaamheidsstrategie

3 mei 2011 - MVO-programma’s worden steeds gebruikelijker. Toch heeft bijna een derde van de bedrijven wereldwijd nog geen strategie voor duurzame groei. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van KPMG. Inmiddels heeft 62 procent een duurzaamheidsstrategie. In 2008 gold dat voor iets meer dan de helft van de organisaties.

 Lees verder...   2 reacties
 

Vijf tips voor een perfecte profielfoto

3 mei 2011 - In het echte leven doen we veel moeite goed voor de dag te komen als we nieuwe mensen ontmoeten. We trekken schone kleren aan en zorgen dat we fris en verzorgd zijn. Dit vertaalt zich natuurlijk ook naar de virtuele wereld. De eerste indruk die u online maakt wordt evengoed bepaald door uw verschijning, uw profielfoto dus.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 886 887 888 889 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10