zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijfjarenplan geeft Chinese middenklasse vertrouwen

10 mei 2011 - Het twaalfde Vijfjarenplan van de Chinese overheid geeft de middenklasse in het land vertrouwen in de toekomst. Vooral de effecten van het plan op de sociale zekerheid in het algemeen worden veel positiever ingeschat dan op grond van eerdere metingen zichtbaar was.

 Lees verder...   1 reactie
 

Overheid verliest toppersoneel door bezuinigingen

10 mei 2011 - Zeven op de tien ambtenaren en bestuurders verwachten dat de bezuinigingen het overheidsorganisaties moeilijk zullen maken om goede mensen binnen te halen en te behouden. Bij het Rijk zijn zelfs acht op de tien medewerkers daarvoor bang. Groot is ook het aantal rijksambtenaren (67 procent) dat een uittocht van vooral jongere medewerkers vreest door de besparingsmaatregelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vooroordelen oudere werknemers blijven hardnekkig

10 mei 2011 - Hoewel we de komende jaren al het beschikbare arbeidspotentieel nodig zullen hebben om de vergrijzing op te vangen, blijkt dat oudere werkzoekenden nog steeds moeilijk hun weg naar werk vinden. Momenteel zijn dat er 150.000 en dat aantal is stijgende. CBS onderzoek toont aan dat een 50-plusser gemiddeld twee keer zo lang werkloos is als iemand onder deze leeftijdsgrens.

 Lees verder...   12 reacties
 

Nederlandse werknemer hecht aan opleidingsmogelijkheden

10 mei 2011 - De mogelijkheid om opleidingen te volgen is voor 73 procent van de Nederlandse werknemers zeer belangrijk. Een ruime meerderheid is tevreden over de investeringen van hun werkgever in opleiding en ontwikkeling. Toch laten organisaties ook kansen liggen. Medewerkers kijken reikhalzend uit naar de invoering van persoonsgebonden opleidingsbudgetten en persoonlijke opleidingsplannen.

 Lees verder...   Reageer
 

Bouwen aan vertrouwen – belangrijker dan ooit

10 mei 2011 - Torenhoge bonussen. Leiders die vooral hun eigen belang op het oog hebben. Kortetermijnbeleid. Het vertrouwen in mensen aan de top houdt door dit soort zaken niet echt over. En dat, terwijl vertrouwen een cruciale rol vervult als het gaat om het behalen van resultaten. Hoeveel vertrouwen geniet u eigenlijk? En kunt u dat vergroten?

 Lees verder...   Reageer
 

Excellente verkoper is herkenbaar aan zes eigenschappen

9 mei 2011 - Managers van salesorganisaties opgelet: excellente verkopers herkent u aan zes punten. Een succesvolle verkoper is herkenbaar doordat hij allereerst drie principes hanteert: hij stelt de klant centraal, gaat door naar de volgende ronde als de vorige goed is afgerond en betrekt de klant actief bij de verkoop.

 Lees verder...   Reageer
 

Olieprijzen dalen sterk

9 mei 2011 - De daling van de olieprijs houdt aan, ondanks ene korte opleving. Vrijdagmiddag kostte een vat Amerikaanse olie 97,25 dollar, bijna drie procent minder dan die ochtend en twaalf procent lager dan woensdag. Dit meldt onder andere RTL.nl.

 Lees verder...   5 reacties
 

Chinese managementstijl verovert ook Westen

9 mei 2011 - In het boek China's Management Revolution beschrijft Charles Edouard Bouée, bij Roland Berger verantwoordelijk voor de Belgische markt, hoe een typisch Chinese managementstijl ook de manier waarop Wetserse bedrijven geleid worden, ingrijpend kan veranderen.

 Lees verder...   1 reactie
 

ING boekt 1,4 miljard euro winst

9 mei 2011 - ING maakte afgelopen kwartaal bijna 1,4 miljard euro winst gemaakt. Dat is twaalf procent meer dan vorig jaar, zo meldt NOS.nl. Bijna alle onderdelen presteerden goed, inclusief het verzekeringsbedrijf.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zes tips om een baan te krijgen waar u te goed voor bent

9 mei 2011 - Misschien bent u al een tijdje werkloos en snakt u er naar weer aan de slag te kunnen, misschien heeft u behoefte aan een baan die minder van uw tijd opslokt en minder stress oplevert. Wat de reden ook is: u zoekt een baan waarvoor u eigenlijk te hoog opgeleid bent en/of te veel ervaring hebt. Hoe zorgt u dat u die toch krijgt?

 Lees verder...   Reageer
 

Eigen verantwoordelijkheid doet wonderen voor de productiviteit

6 mei 2011 - Mensen willen het gevoel hebben dat ze zelf invloed uit kunnen oefenen op hun leven en toekomst. Niet alleen privé, maar ook op het werk. Het is dus geen verrassing dat uit onderzoek van het Tippie College of Business blijkt dat werknemers met veel eigen verantwoordelijkheid gemotiveerder en productiever zijn.

 Lees verder...   3 reacties
 

Verkoop nieuwe personenauto’s stijgt fors

6 mei 2011 - De verkoop van nieuwe personenauto's is in april 2011 met 27,6 procent toegenomen ten opzichte van de maand april 2010, zo blijkt uit de definitieve cijfers van RAI Vereniging, BOVAG en RDC.

 Lees verder...   Reageer
 

Rokende collega is bron van ergernis

6 mei 2011 - Bijna de helft van de Nederlanders stoort zich aan de rookpauzes van collega’s. Dertien procent heeft moeite met de stank en de aanslag op de gezondheid. Vier procent stoort zich aan het afval dat rokers achterlaten. Dit blijkt uit recente polls van Monsterboard.nl, zo schrijf Blikopnieuws.nl.

 Lees verder...   7 reacties
 

Zes tips voor een effectieve selectieprocedure

6 mei 2011 - Nieuwe werknemers aannemen is niet eenvoudig. Hoe weet u of degene die tegenover u zit ook echt in uw bedrijf past? Leo Welder, COO van ChooseWhat geeft tips voor een effectieve selectieprocedure. Brisk Magazine vertaalde.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 885 886 887 888 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10