zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vijf tips voor een perfecte profielfoto

3 mei 2011 - In het echte leven doen we veel moeite goed voor de dag te komen als we nieuwe mensen ontmoeten. We trekken schone kleren aan en zorgen dat we fris en verzorgd zijn. Dit vertaalt zich natuurlijk ook naar de virtuele wereld. De eerste indruk die u online maakt wordt evengoed bepaald door uw verschijning, uw profielfoto dus.

Maar al te vaak wordt er echter gekozen voor een foto van een of ander feest waar u zich nauwelijks iets van herinnert of een wazige foto van jaren oud. Beter is het om een nieuwe foto te laten maken. Daarvoor hoeft u heus geen dure fotograaf in te schakelen of een peperdure camera aan te schaffen. Met onderstaande tips komt u al een heel eind.1. Zorg voor het juist licht
Het allerbelangrijkste is het licht. Het beste is te kiezen voor ‘zacht licht’, licht waarin de overgang naar de schaduwen subtiel verloopt. Dergelijk licht vindt u op plekken waar de zon niet rechtstreeks op u valt, waar het licht overal om u heen ongeveer even sterk is, waar geen contrastrijke schaduwen op uw gezicht of op dingen om u heen vallen. Probeer een plek te vinden waar het licht zo gelijkmatig mogelijk is. Steegjes en zijkanten van gebouwen zijn ideaal. 

2. Ruim de achtergrond op

Heeft u eenmaal het juiste licht gevonden, kijk dan wat er achter u is. Probeer de eerste drie meter achter u vrij te houden of ga voor een gladde, effen muur staan. Een donkere achtergrond mag, het is daarentegen af te raden een achtergrond te kiezen die veel lichter is dan de plek waar u staat. 

3. Kies een pose (en een hoek)

Een profielfoto hoeft niet per se recht van voren te worden genomen. Om uzelf iets slanker te maken, draait u uw lichaam een halve slag weg maar en richt u uw gezicht naar  de camera. Probeer verschillende dingen met uw armen (naar beneden, op uw heupen, armen over elkaar, enzovoort). Probeer ook dingen uit met uw benen (uit elkaar, een been naar voren of naar achteren). Hierdoor verandert uw hele houding, wat interessante foto’s op kan leveren. 

4. Houd rekening met de vereiste fotoformaten

Omdat verschillende sociale netwerken verschillende criteria voor hun fotoformaten hanteren, is het aan te raden om te zorgen voor ruimte rondom uw hoofd. Als u de foto dan bij moet snijden, hoeft u tenminste geen stuk van uw hoofd af te halen. 

5. Maak effectief gebruik van effecten

Speel een beetje met de mogelijkheden van de camera. Zoom in, varieer met sluitertijden en andere effecten. Na afloop kunt u bepaalde details nog aanpassen in Photoshop of een ander fotobewerkingsprogramma (zoals kleurstelling, licht en contrast).

 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Social media profiel sollicitant vaak niet bekeken
 Jongere past online imago niet aan voor sollicitatie
 Vijf do’s en don’ts voor een professioneel LinkedIn profiel
 Do’s, don’ts en tips om een professionele indruk te maken met uw netwerkprofiel
 
 
reacties
 
HansiPapparazzi  |   | 
3-05-2011
 | 
11:10 uur
Citaat: ...Daarvoor hoeft u heus geen dure fotograaf in te schakelen of een peperdure camera aan te schaffen...Natuurlijk kan een fotograaf hier uitstekende diensten bewijzen. Het is immers een beroep. Waarom u hem met een simpel bijvoeglijk naamwoord en in een adem duur noemt, is mij een raadsel. Een fotograaf levert een product. En dat wordt gewoon betaald. Daar is hij voor opgeleid. Niets meer en niets minder Net zoals de camera in uw artikel opeens peperduur wordt. Een beetje camera heeft gewoon meer mogelijkheden. En ja, daar zit een prijskaartje aan. Maar geloof me, peperdure camera's bestaan niet meer.
Lieke Fortuin  |   | 
10-05-2011
 | 
12:50 uur
Wat fijn dat er aandacht is voor een goede profielfoto. Ik ben ook verbaasd over de vele vakantiekiekjes op Linkedin ed. En natuurlijk kan iedereen zelf proberen een leuke foto te maken van zichzelf, maar ieder zn vak en een professionele foto haal ik/je er zo uit. Wil je professioneel overkomen, laat dan een foto door een professional maken. En om dan er gelijk van uit te gaan, dat zoiemand 'duur' is, dat slaat helemaal nergens op. Ieder zn vak en gelukkig is dat duidelijk te zien.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10