zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiele gebruikers ervaren mobiele netwerken anders dan de realiteit

20 februari 2013 - Citrix heeft het Citrix ByteMobile Mobile Analytics Report voor het eerste kwartaal van 2013 aangekondigd. Het rapport biedt inzichten in het gebruikersgedrag en gerelateerde factoren die de huidige kwaliteitservaring van mobiele datadiensten bepalen. Het rapport laat zien hoe abonnees verschillende mobiele applicaties gebruiken en welk gevolg dit heeft op de netwerken van operators.

Samen met dit rapport publiceerde het bedrijf ook de resultaten van een consumentenenquête, zodat de mening van consumenten met hun werkelijke gedragspatronen kan worden vergeleken. Hieruit blijkt dat wat gebruikers denken te weten over hun devices en tariefplannen, niet overeenstemt met het daadwerkelijke verbruik.Gezondheidsapps en games domineren het mobiele dataverkeer
Mensen gebruiken steeds meer mobiele devices om gezonder proberen te leven en de vorderingen van hun fitnessprogramma bij te houden. Deze categorie wordt aangevoerd door apps om je persoonlijke fitheid te bevorderen: ze maken de helft uit van het mobiele dataverkeer dat op draadloze netwerken met gezondheid in verband staat. Nog eens 39 procent van de abonnees gebruikt een specifieke fitnessapp en 47 procent een app die verband houdt met zwangerschap. Mobiel gamen blijft eveneens populair bij abonnees. Uit het rapport blijkt dat Words with Friends, Temple Run en Angry Birds de drie populairste games zijn die mensen spelen als ze verbonden zijn met een draadloos netwerk. 

Video blijft het mobiele dataverkeer beheersen

Eén op de vijf de abonnees bekijkt video’s via hun mobiele device en 74 procent van de respondenten gaat zelf op zoek naar de filmpjes die ze bekijken. 92 procent van de video’s die op mobiele devices worden bekeken, heeft een lage resolutie (360p of lager). Toch denkt een meerderheid van de respondenten (64 procent) dat ze naar video in hoge resolutie kijken. Er is dus een kloof tussen wat een gebruiker denkt te zien en de realiteit. Video is daarmee goed voor meer dan de helft van het totale mobiele dataverkeer op draadloze netwerken. Gebruikers van mobiele videocontent kijken gemiddeld per keer twee minuten naar video en dit is dubbel zoveel als in het Mobile Analytics Report van februari 2010. 

Hogere snelheid wenselijk

Naast video neemt ook het mobiele webgebruik een flink deel van het mobiele dataverkeer voor zijn rekening. Uit de consumentenenquête blijkt dat mensen graag korte downloadtijden willen, anders zien ze van dit type datagebruik af. Bijna een derde van de respondenten vindt acht seconden of korter wenselijk. Dit betekent dat er een behoefte bestaat om meer mobiele webpagina’s met korte snelheid te kunnen downloaden.Terwijl ongeveer de helft van de mobiele webpagina’s momenteel in acht seconden of korter over draadloze netwerken kan worden gedownload, duurt dit bij twintig procent van de pagina’s toch nog langer dan twintig seconden. Als gebruikers van mobiele devices het web te traag vinden, denkt meer dan de helft (51 procent) dat dit door hun operator komt, terwijl 49 procent de website de schuld geeft. 

Advertenties verbruiken datategoed van de abonnees

Uit het Mobile Analytics Report blijkt verder dat advertenties met videocontent per advertentie tien keer meer data verbruiken dan advertenties zonder video. Smartphone-gebruikers besteden één procent van hun totale maandelijkse dataverkeer aan mobiele advertenties. Dit is weliswaar een minimaal percentage, maar men verwacht dat dit zal toenemen naarmate het aantal mobiele advertenties stijgt.
"Dit zijn unieke resultaten," zegt Peter van Leest, country manager Nederland van Citrix. "Voor het eerst wordt het eigenlijke abonneegedrag op draadloze netwerken vergeleken met wat mensen denken te weten over hun gebruikspatronen. De combinatie van het ByteMobile-rapport met de consumentenenquête levert nieuwe inzichten over de mening die abonnees over hun mobiele gebruikservaring hebben en de gevolgen van dit gedrag op de netwerken. Deze resultaten bevestigen opnieuw dat operators de mobiele gebruikservaring van hun abonnees moeten verbeteren om hun diensten te differentiëren en meer omzet te halen uit het groeiende dataverkeer."

 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Helft slaapt slecht voor sollicitatiegesprek
 Meeste reizigers nog steeds onbeveiligd online op openbare WiFi-spots
 Mismatch talent nog nooit zo groot door snelle technologische ontwikkelingen
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jongeren zijn meest intensieve mobiele nieuwsconsumenten
 App vooral besteed aan 'heavy user'
 Mobility ‘app gap’ binnen bedrijfsleven
 Grote kloof tussen mobiel gedrag werknemer en ondersteuning werkgever
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
White paper: Segmentatie en profielverrijking in e-mail marketing
Je weet ongetwijfeld dat gesegmenteerde mailings beter aansluiten op je lezerspubliek en om die reden betere ratio’s scoren, maar waar moet je beginnen? Laat dit Spotler white paper je inspireren en op weg helpen.
Download het white paper
 
Lees verder
Geregistreerde Nederlandse elektrische auto's groeit alsmaar door
reacties
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg (1) 
Corona-klagen (1) 
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’  (2) 
(Wanneer) geven we elkaar weer een hand? (2) 
Digital nomad heeft behoefte aan persoonlijk contact met community (2) 
Autobezit voor Nederlanders nog belangrijker in coronatijden (1) 
Helft Nederlanders nog nooit overgestapt van autoverzekering (1) 
top10
Vier redenen waarom het nieuwe werken beter is
Skillspaspoort gaat cv vervangen
Werkend Nederland wil aan de leasefiets, fiscale regels en onwetendheid sta-in-de-weg
Corona-klagen
Een vijfde verzwijgt kinderwens tijdens sollicitatieproces
Werkende ziet digitaal werken als ‘nieuwe manier van werken’
Onderzoek naar communicatie in crisistijd: laat vooral van u horen!
“Digitale les heeft positieve invloed op prestaties leerlingen”
Bedrijfseconomisch ontslag: wat nu?
Respons jongeren op direct mail hoger dan oudere generaties
meer top 10