zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Laptop veel milieuvriendelijker dan desktop

18 februari 2013 - Mensen die een nieuwe computer willen kopen, kunnen voor het milieu beter een laptop dan een desktop kopen. Dat blijkt uit berekeningen van voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal. Een laptop verbruikt 70 procent minder energie dan een desktop. De energiekosten zijn gemiddeld 30 euro per jaar lager.

Het is milieuvriendelijker om zo lang mogelijk te doen met een laptop of desktop. Bij de aankoop van een nieuwe computer is het daarom handig om te letten op mogelijkheden om de levensduur van de computer te verlengen. Zoals de mogelijkheid om er een grotere harde schijf of meer geheugen in te plaatsen. Vervangen
Computers zijn in de loop der jaren zuiniger geworden. Toch levert het geen milieuwinst op om een oudere laptop of desktop eerder te vervangen door een nieuwe. Het verschil in het gebruik van energie is namelijk niet groot genoeg om de energie die de productie van laptops en desktops kost te compenseren. 

Tablet

Een tablet gaat zeer zuinig om met energie. Mensen die een tablet in huis hebben, besparen energie door de tablet te gebruiken in plaats van laptop of desktop. Mensen die de helft van de keren dat zij een computer nodig hebben een tablet gebruiken in plaats van een desktop, sparen al snel 25 euro aan stroomkosten per jaar. 

Gebruikerstips

In nieuwe laptops en tablets zit meestal een Li-ion accu. Om lang te doen met deze accu is het goed om hem nooit volledig te ontladen. Als de accu minder diep ontladen wordt, gaat deze langer mee. Bij het oude type accu’s was het juist beter om hem helemaal te ontladen. Energiezuinig gebruik van de computer is eenvoudig. Voor alle type computers geldt: voorkom sluipgebruik, zet het apparaat en randapparatuur na gebruik echt uit. Trek de stekker uit het stopcontact of gebruik een stekkerblok met aan/uit schakelaar. En zet de computer uit bij langere pauzes.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Mannen houden geen rekening met milieu tijdens autorijden
 KeurmerkenWijzer gidst consument door woud van labels en logo's
 Duurzaamheidsinformatie weegt vaker mee bij beleggingsbesluit
 Moderne Burgerij is meest dominante mentaliteit in Nederland
 
 
reacties
 
DeOudeSchakelaar  |   | 
26-11-2021
 | 
14:17 uur
Fijn dat deze informatie geboden wordt over milieuvriendelijkheid. Ik ga hier zeker rekening mee houden in mijn eigen bedrijf.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10