zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Minstens 20% vrouwen nodig om mannencultuur te doorbreken

26 augustus 2001 - In van oudsher typische mannenberoepen kan de heersende machocultuur worden doorbroken door vrouwen aan het team toe te voegen. Bij minder dan 20% vrouwen is het echter dweilen met de kraan open.

 Lees verder...   Reageer
 

Ombouwoperatie Konmar stopgezet; commissarissen gaan helpen

26 augustus 2001 - De nieuwe Konmarwinkels zijn voor supermarktconcern Laurus een grote strop. Zaterdagmiddag gaf het bedrijf een winstwaarschuwing: Laurus duikt door de ombouwoperatie van supermarkten tot Konmars-nieuwe-stijl in de rode cijfers.

 Lees verder...   Reageer
 

Aantal zieke werknemers stijgt

23 augustus 2001 - Het aantal zieke werknemers in het Nederlandse bedrijfsleven neemt weer toe. In 2000 steeg het ziekteverzuim, zwangerschapsverlof meegerekend, naar 6,1%.

 Lees verder...   Reageer
 

Kranten denken over betaalde online edities

23 augustus 2001 - Krantenuitgevers De Telegraaf en PCM Uitgevers worstelen met de vraag hoe ze geld kunnen verdienen met internet. Ze denken serieus na over het vragen van abonnementsgeld.

 Lees verder...   Reageer
 

Personeelsafdelingen bereiden zich wel voor op Euro

23 augustus 2001 - Afdelingen Personeel en Organisatie bij bedrijven en organisaties in Nederland bereiden zich actief voor op de komst van de Euro. Dat signaleert ADP, een bedrijf dat systemen en services biedt op het gebied van human resource management.

 Lees verder...   Reageer
 

Massaontslagen kosten zeker half miljoen arbeidsplaatsen

22 augustus 2001 - Grote bedrijven in de geïndustrialiseerde landen hebben de afgelopen maanden aangekondigd dit jaar zeker 500.000 directe arbeidsplaatsen te hebben geschrapt of te zullen schrappen.

 Lees verder...   Reageer
 

Consumentenbond vindt NS-rapport Twijnstra kortzichtig

22 augustus 2001 - De Consumentenbond is niet te spreken over het rapport van Twijnstra Gudde inzake de NS. In het op 22 augustus uitgelekte rapport staat dat de NS niet gebonden moet worden aan maximum tariefstijgingen.

 Lees verder...   Reageer
 

Forenzen uit Flevoland maken meeste kilometers

22 augustus 2001 - Forenzen in Flevoland overbruggen veruit het meeste aantal kilometers tussen woon- en werkadres. Gemiddeld reizen zij 48 kilometer per dag.

 Lees verder...   Reageer
 

Geldkraan gaat dicht voor bedrijf van Prins Bernard jr.

21 augustus 2001 - Financiële dienstverlener Achmea stopt met het investeren in zijn internetonderneming Scaramea, waar onder meer Prins Bernard jr. bestuurslid is. Volgens Achmea hebben de investeringen te weinig rendement opgeleverd.

 Lees verder...   Reageer
 

10. 000 betaalautomaten niet gereed voor de Euro

21 augustus 2001 - Circa 10.000 betaalautomaten in Nederland zijn nog niet geschikt voor de Euro. Dat blijkt uit de jongste meting van Interpay, de instelling die het elektronisch betalingsverkeer in ons land regelt.

 Lees verder...   Reageer
 

Keuze van het lettertype op PC onthult uw persoonlijkheid

21 augustus 2001 - Bent u ouderwets, een snelle yup of een aandachttrekker? Uit onderzoek blijkt wat uw keuze van het lettertype dat u gebruikt over u zegt.

 Lees verder...   Reageer
 

MBA-manager verdient 100. 000 Euro

20 augustus 2001 - Afgestudeerden van de Rotterdam School of Management zijn gewild. Niet alleen kwam de afgelopen lichting van 110 MBA’ers (Masters of Business Administration) weer goed terecht bij bedrijven als Ford, McKinsey, ABN Amro en AT Kearney, de startsalarissen mochten er ook wezen: een twintigtal van hen verdient al bij aanvang een ton.

 Lees verder...   Reageer
 

'Consensus-model loopt op zijn eind'

20 augustus 2001 - Drie grote maatschappelijke veranderingen leiden er toe dat grote ondernemingen op een andere manier bestuurd gaan worden. Het consensusmodel loopt op zijn eind.

 Lees verder...   Reageer
 

Moderne bedrijfsnaam is kort en nikszeggend

20 augustus 2001 - Bedrijfsnamen zijn tegenwoordig vaak kort en nikszeggend. In namen van vijf tot zeven letters die uit het Engels - of beter nog - het Latijn komen, wordt niets uitgedrukt.

 Lees verder...   2 reacties
 
< vorige 1504 1505 1506 1507 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10