zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CMG-topman Stutterheim leerde als schillenboer zakendoen

4 augustus 2002 - Topman Cor Stutterheim van CMG leerde de principes van succesvol zakendoen als assistent van de schillenboer, als vuilnisbakkensjouwer en als hulpje van de groentenboer: Hard werken en doen wat je belooft. Dat zegt hij in een uitgebreid interview met het managementtijdschrift Management View.

 Lees verder...   Reageer
 

Israël verslaat Europese landen in aantrekken IT-investeringen

1 augustus 2002 - Ondanks de onrust in het land door het politieke geweld, is de Israëlische tech-industrie geliefder bij venture capitalists dan die in veel Europese landen. Alleen Britse tech-bedrijven haalden in het tweede kwartaal van 2002 meer geld op dan Israëlische.

 Lees verder...   Reageer
 

Overheid wijst consultants de deur

1 augustus 2002 - Het kabinet wil de komende vier jaar 105 miljoen euro besparen op de uitgaven aan externe adviesdiensten. Ook het vorige kabinet wilde hieraan minder uitgeven, maar kon de voorgenomen bezuiniging van 15 procent niet waarmaken.

 Lees verder...   Reageer
 

Topmanagers Worldcom gearresteerd

1 augustus 2002 - De Amerikaanse federale politie FBI heeft donderdag twee bestuurders uit de top van WorldCom gearresteerd. De FBI heeft laten weten het duo van de telecomreus, die uitstel van betaling heeft aangevraagd, te verdenken van gesjoemel met de boekhouding.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse managers somberder dan buitenlandse collega's

31 juli 2002 - Nederlandse leidinggevenden zijn minder optimistisch over de kans op een economische opleving dan veel buitenlandse collega's. In Nederland verwacht 52 procent dat de situatie de komende twaalf maanden verbetert, wereldwijd ligt dat gemiddelde op 61 procent.

 Lees verder...   Reageer
 

Buitenlandse toptalenten laten Nederland links liggen

31 juli 2002 - Toptalenten uit het buitenland gaan liever niet in de Nederland aan de slag. Door lange toelatingsprocedures is het bijna onmogelijk toptalent van buiten de EU naar Nederland te halen.

 Lees verder...   Reageer
 

Leaserijders veiliger dan particuliere automobilisten

30 juli 2002 - Leaserijders zijn per gereden aantal kilometers in het dagelijkse verkeer bij minder ongevallen betrokken dan particuliere autobezitters. Ook krijgen ze relatief minder bekeuringen dan gewone automobilisten.

 Lees verder...   Reageer
 

Test uw persoonlijkheid in 5 seconden

30 juli 2002 - U kent vast wel de lange persoonlijkheidsvragenlijsten, waarmee bedrijfspsychologen u het hemd van het lijf vragen om inzicht te krijgen in uw gedrag. Terwijl het ook gemakkelijk anders kan.

 Lees verder...   Reageer
 

Commercieel succes door focus op topklanten en topproducten

30 juli 2002 - De best presterende bedrijven per sector onderscheiden zich door zich te richten op producten en diensten waar ze het best in zijn en door aandacht voor de meest winstgevende klanten. Dat blijkt uit de Sales Benchmark 2001 van PwC Consulting.

 Lees verder...   Reageer
 

Opvangcursus voor ontslagen werknemers

29 juli 2002 - De één zijn dood is de ander zijn brood. KPMG Ebbinge zette de cursus Werk en vertrek op, bedoeld voor mensen die van een flitsende carrière met leasebak, laptop en een flink salaris van de één op de andere dag op straat staan.

 Lees verder...   Reageer
 

De acht grootste ergernissen over collega's

29 juli 2002 - Werken betekent samenwerken en niet altijd met de mensen van uw eigen voorkeur. Onderlinge ergernissen kunnen de sfeer soms ernstig verzieken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuwe regels leiden tot machtsconcentratie bij sociale partners

29 juli 2002 - De aangekondigde maatregelen van voormalig minister Zalm om de governance (besturing) van bedrijven transparanter te maken, leiden tot een concentratie van macht bij werkgevers en werknemers. Zalm wil dat werknemers en aandeelhouders meer invloed krijgen op de samenstelling van de Raad van Commissarissen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vacatures op Managersonline.nl

28 juli 2002 - Hoewel de dynamiek van de arbeidsmarkt sterk is veranderd ten opzichte van een paar jaar geleden, is de vraag naar hoog opgeleid personeel nog altijd groot. Voor het actuele aanbod van relevante vacatures voor management- en professional-functies kunt u vanaf nu terecht op de vacaturebank van Managersonline.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Unilever gaat de strijd met discountmerken aan

28 juli 2002 - Unilever Bestfoods en Langnese-Iglo voeren hun reclamebudgetten in Duitsland op. Met meer reclamecampagnes moeten de A-merken de stijgende verkopen van discounters zoals Aldi en Lidl bijbenen.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1456 1457 1458 1459 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10