zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Topmanagers Worldcom gearresteerd

1 augustus 2002 - De Amerikaanse federale politie FBI heeft donderdag twee bestuurders uit de top van WorldCom gearresteerd. De FBI heeft laten weten het duo van de telecomreus, die uitstel van betaling heeft aangevraagd, te verdenken van gesjoemel met de boekhouding.

De twee opgepakte managers zijn de vroegere financieel directeur Scott Sullivan en zijn rechterhand David Myers, de voormalige controller van WorldCom.



Argwaan
Naar verwachting worden beiden later donderdag voorgeleid aan de rechter in Manhattan. Het Worldcom-schandaal met een omvang van 3,85 miljard dollar heeft geleid tot grote onrust onder beleggers. Die zijn gaan twijfelen aan de juistheid van cijfers van andere Amerikaanse en ook Europese ondernemingen. De argwaan van beleggers heeft de afgelopen weken een forse daling op de internationale aandelenmarkten tot gevolg gehad.

Werknemers
Niet alleen beleggers zijn het vertrouwen in bedrijven kwijt, ook werknemers. Slechts twee van de vijf werknemers in de Verenigde Staten denkt dat zijn manager eerlijk is. Dat blijkt uit onderzoek van het adviesbureau Watson Wyatt's USA. Wanneer dit vertrouwen niet snel terugkomt, zal het de concurrentiepositie van het bedrijf ernstig kunnen beschadigen, aldus het bureau.

Afkeurimg
Twee Nederlandse bestuursvoorzitters lieten onverbloemd weten de praktijken van hun frauderende collega's te verafschuwen. Zowel Anthony Burgmans (Unilever) en Jeroen van der Veer (Koninklijke Olie) spraken tijdens de presentatie van hun halfjaarcijfers hun afkeuring uit over de fraudepraktijken. Zonder deze bij naam te noemen liet Burgmans weten het terecht te vinden dat de Enron-affaire tot de ondergang van het accountantskantoor Andersen heeft geleid.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10