zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Cashdrain, hamburgerbaan en waakvlamovereenkomst

18 augustus 2002 - Zit u wel eens in een overleg, waar u plotseling een woord of uitdrukking voorgeschoteld krijgt, waar u nog nooit van heeft gehoord? Geen nood, zet uw pokerface op en zoek de betekenis na de meeting snel op op internet.

 Lees verder...   Reageer
 

Responseverdubbeling door combinatie Direct Mail en internet

18 augustus 2002 - Direct Mail en internet kunnen elkaar zeer effectief aanvullen. Bij Direct Mail is het doel zoveel mogelijk response te genereren. Door het toevoegen van een 'digitale' antwoordkaart kan de response op een mailing verdubbeld worden.

 Lees verder...   Reageer
 

Ethiek gat in de markt voor adviseurs

15 augustus 2002 - In de kwakkelende markt voor consultancydiensten, lijkt een lichtpuntje te ontwaren: ethiek-advies. Geschrokken van de negatieve effecten die de recente bedrijfsschandalen hebben op hun reputatie, zijn Amerikaanse CEO's naarstig op zoek naar nieuwe ethische ankers voor hun bedrijfsstrategie.

 Lees verder...   Reageer
 

Nieuw product introduceren? Huur een topatleet!

15 augustus 2002 - Het loont om een topatleet in te schakelen om een nieuwe productintroductie tot een succes te maken. Een voorbeeld van zeer succesvolle ondersteuning is die van golfprofessional Tiger Woods voor Nike.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien tips voor een efficiënte vergadering

14 augustus 2002 - Nederlanders vergaderen veel en lang. Veel vergaderingen zijn echter overbodig of in elk geval niet rendabel.

 Lees verder...   2 reacties
 

Email op werk massaal voor privé-zaken gebruikt

14 augustus 2002 - Nederlandse werknemers gebruiken e-mail op het werk voor zaken die niets met het werk te maken hebben. Uit een opiniepeiling onder de bezoekers van carrièresite Monsterboard.nl blijkt dat 70 procent van de werknemers dagelijks en 94 procent wekelijks e-mail gebruiken voor andere zaken dan het werk.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland prijst zichzelf uit de markt door hoge lonen

14 augustus 2002 - De loonkosten in Nederland zijn veel te hoog, waardoor de concurrentiepositie van ons land sterk dreigt te verslechteren. Het kabinet bezint zich op maatregelen, maar heeft daarover nog geen overeenstemming bereikt.

 Lees verder...   Reageer
 

Echtscheiding werkt besmettelijk op de werkvloer

13 augustus 2002 - Als het aantal echtscheidingen op de werkvloer toeneemt, zijn collega's eerder geneigd dat voorbeeld te volgen dan op plekken waar geen of weinig echtscheidingen voorkomen. Dat becijferde Yvonne Aberg, een socioloog aan de universiteit van Stockholm.

 Lees verder...   1 reactie
 

Corporate reclamecampagnes steeds belangrijker marketinginstrument

13 augustus 2002 - Corporate communicatie wordt steeds meer een relevant onderdeel van marketingcommunicatie. Afhankelijk van de gekozen strategie en merkarchitectuur kan het zelfs een heel belangrijk element zijn in de branding.

 Lees verder...   Reageer
 

Test: Wat voor type manager bent u?

13 augustus 2002 - Waarom vindt u onderbrekingen en routine taken zo vervelend, terwijl andere managers daar juist wel mee overweg kunnen? Waarom praat de ene manager voordat hij nadenkt, en denkt de andere juist na voordat hij iets zegt?

 Lees verder...   Reageer
 

Vier manieren om van een 'Nee' een 'Ja' te maken

13 augustus 2002 - Tijdens elke onderhandeling komt er een moment waarop de andere partij uw ideeën afwijst, hoe goed u uw huiswerk ook gedaan heeft, of hoe redelijk uw voorstel ook lijkt. Het gebeurt zeker als de bespreking gaat over meer geld.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgevers willen strengere boekhoudregels

13 augustus 2002 - VNO-NCW vindt dat strenge maatregelen nodig zijn om boekhoudschandalen te voorkomen. Een wet waarbij bestuursvoorzitters onder ede moeten verklaren dat de bedrijfscijfers kloppen, zien de werkgevers echter niet zitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Stork opgelucht over vertrek self-made topman Veenman

13 augustus 2002 - Bij Stork zijn ze blij met het vertrek van Aad Veenman, de nieuwe topman van de Nederlandse Spoorwegen. Zijn positie bij de machinefabrikant stond al langer onder druk.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederland koploper in werkloosheidsgroei

11 augustus 2002 - In Oostenrijk, Nederland en Ierland is de werkloosheid het afgelopen jaar relatief het meest gestegen, maar ze is nog steeds laag vergeleken met de rest van de EU. In Finland en Denemarken is de werkloosheid zelfs gedaald.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1454 1455 1456 1457 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10