zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Email en chatten goed voor sociale contacten

27 juni 2004 - Mensen die e-mailen schatten hun sociale omgeving hoger in dan zij die dat niet doen. Ze hebben meer vertrouwen in hun sociale contacten en vinden de kwaliteit van hun sociale netwerk beter.

Onderzoek


Dat blijkt uit het onderzoek Door internet verbonden: de beleving van sociale contacten dat gepubliceerd is in het Jaarboek ICT en Samenleving 2004 van het Sociaal en Cultureel Planbureau en Social Quality Matters.De onderzoekers keken naar de relatie tussen het beschikken over communicatietechnologie, het aangaan en onderhouden van sociale contacten en gevoelens van geborgenheid.

Beter
In tegenstelling tot wat vaak wordt verondersteld vormt nieuwe technologie geen bedreiging voor sociale contacten. E-mail en chatprogramma`s worden zelfs het meest van alle communicatievormen gebruikt voor sociale doeleinden. Emailgebruikers vinden hun sociale contacten zelfs beter dan mensen die geen gebruik maken van internetcommunicatie.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
sandra  |   | 
29-05-2009
 | 
15:40 uur
dat vind ik ergens logisch, soms komt het leven er gewoon tussen als je elkaar wil opzoeken of gaan shoppen etc en als je van mailen, smsen, chatten noem maar op dat maakt het nu eenmaal eenvoudiger. En de tegenwerping dat het onpersoonlijk zou zijn dat geloof ik niet, want je maakt je mail zo (on)persoonlijk als je zelf wil. Als je echt wil gan je ook afstandelijk zijn als je voor iemand staat. Hoe dan ook het internet en zo is schitterend zolang je het maar gebruikt om ze te verstoppen of anders voordoen tegen de wereld

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10