zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Dieven stelen vijf vrachtwagens met chocolade paaseitjes

5 oktober 2004 - Het is geen grap: Zeker vijf dieven hebben in Groot Britannië voor 725.000 euro aan chocolade gestolen. In alle vroegte zijn zij zondag in drie eigen trucks een industrieterrein opgereden. Met zes opleggers vol paaseitjes gingen ze ervan door. De politie van het Britse Skelmersdale staat voor een raadsel.

 Lees verder...   1 reactie
 

Oplages zakentijdschriften groeien in stagnerende markt

5 oktober 2004 - Als de belangstelling voor management een maatstaf is voor economisch herstel, gaat Nederland volgens het Nederlands Uitgeversverbond economisch de goede kant op. Het aantal abonnementen op het zakentijdschrift FEM Business groeide met 8 procent, op Quote met 3 procent. Dit terwijl de rest van de bladenmarkt met een stagnatie heeft te maken.

 Lees verder...   Reageer
 

Nederlandse jaarverslagen moeten op dieet

5 oktober 2004 - De jaarverslagen van de Nederlandse beursgenoteerde bedrijven zijn het afgelopen twee jaar 30 procent dikker geworden. Met name de door de commissie Tabaksblat geëiste verantwoording van het ondernemingsbestuur heeft er voor gezorgd dat het document gemiddeld 158 pagina's telt, bijna het dubbele van die van Amerikaanse collega's.

 Lees verder...   Reageer
 

Reclamebureaus te goedkoop?

5 oktober 2004 - Het rendement van reclamebureaus staat onder druk. Ze zitten in de knel bij adverteerders die niet teveel willen betalen. Het wordt tijd dat bureaus meer durven te rekenen voor hun unieke producten. Daarover bericht Marketing Online, op basis van een artikel in Admap.

 Lees verder...   Reageer
 

Verplichte arbodienst binnenkort afgeschaft

3 oktober 2004 - Bedrijven zijn in de toekomst niet meer verplicht een arbodienst in de arm te nemen. Een bedrijf mag ook een andere partij, bijvoorbeeld een brancheorganisatie, inschakelen. Daarvoor is dan wel de instemming vereist van vakbonden, ondernemingsraad of personeelsvertegenwoordiging.

 Lees verder...   Reageer
 

Banenverlies in bedrijfsleven neemt af

3 oktober 2004 - Het banenverlies in het Nederlandse bedrijfsleven is voor het eerst sinds 2002 afgenomen. In het tweede kwartaal waren er bij ondernemingen 148.000 banen minder dan een jaar geleden. In het eerste kwartaal verdwenen nog 154.000 banen.

 Lees verder...   Reageer
 

Landelijke banenmarkt goed bezocht ondanks demonstratie

3 oktober 2004 - De landelijke banenmarkt is zaterdag ondanks de actie in Amsterdam iets beter bezocht dan vorig jaar. In totaal doorzochten 112.000 mensen de kaartenbakken van het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Vorig jaar was het bezoekersaantal 110.000.

 Lees verder...   Reageer
 

Meeste internetaankopen tijdens werktijd

30 september 2004 - Internetaankopen vinden vaak plaats in de baas zijn tijd. Ruim 85 procent van de aankopen via het net gebeurt tijdens kantooruren. Dit blijkt uit een onderzoek van Daanveilingen.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

Aldi gaat kunst verkopen

30 september 2004 - Wat de overheid nooit is gelukt, gaat nu Aldi proberen: kunst onder de aandacht brengen van de 'gewone man'. Het van oorsprong Duitse supermarktbedrijf gaat vanaf volgende maand kunstdrukken in gelimiteerde oplage aanbieden, gewoon tussen de verpakte vleeswaren en de goedkope schoonmaakmiddelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Vraag naar ICT'ers neemt weer toe

30 september 2004 - Verschillende grote bedrijven zijn weer op zoek naar ICT-medewerkers. Eerder al bleek uit cijfers van beloningsbureau De Breed & Partners dat de salarissen van ICT-ers weer groeien. Maar er is een groot verschil met eind jaren negentig. Grote bedrijven zoals banken en multinationals laten hun ICT-diensten in lagelonenlanden als India ontwikkelen.

 Lees verder...   Reageer
 

Gratis bus maakt snelweg niet minder druk

30 september 2004 - De gratis bus die sinds begin dit jaar naar Den Haag rijdt, heeft er niet voor gezorgd dat het minder druk op de weg is geworden. Maar het gebruik van de bus is wel verdrievoudigd en 40 procent van de nieuwe passagiers ging voorheen met de auto. Daardoor is de hofstad beter bereikbaar geworden.

 Lees verder...   Reageer
 

Cees van der Hoeven vervolgd voor fraude

30 september 2004 - Het Openbaar Ministerie verdenkt oud-Ahold-topman Cees van der Hoeven van het opstellen van valse jaarrekeningen. Ook vindt justitie dat Ahold onder zijn leiding ten onrechte jarenlang de volledige resultaten van een aantal deelnemingen in de boeken heeft opgenomen. Dat heeft een woordvoerder van Van der Hoeven donderdag bevestigd.

 Lees verder...   Reageer
 

Email steeds vaker ingezet voor marketingdoeleienden

29 september 2004 - De markt voor e-mailmarketing groeit snel. Hoewel de DDMA, de belangenvereniging van de dm-branche, nog geen cijfers over dit relatief jonge fenomeen voorhanden heeft, is DDMA-directeur Dirk van der Steenhoven ervan overtuigd dat het hier om een snel opkomend medium gaat, stelt hij in Marketing Tribune.

 Lees verder...   Reageer
 

Slechte marketing drukt resultaat Coca Cola

29 september 2004 - De nieuwe ceo van Coca-Cola, Neville Isdell, geeft zijn marketingafdeling de schuld van de winstwaarschuwing van het frisdrankmerk. De topman verwerpt de recente prestaties van zijn concern en zweert de reclamecampagnes van Coca-Cola te verbeteren.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1355 1356 1357 1358 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10