zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Vrouwelijke ondernemers gaan niet snel failliet

11 oktober 2004 - Vrouwelijke ondernemers houden het langer vol en gaan minder snel failliet dan hun mannelijke collega's. Kredietbureau Graydon onderzocht 1.400 faillissementen en adviseert mannen om goed te kijken naar hun vrouwelijke collega's.

 Lees verder...   Reageer
 

Auto van de zaak wordt steeds duurder

11 oktober 2004 - De auto van de zaak wordt steeds duurder. Dat blijkt maandag uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. De gemiddelde leaseprijs is 4,2 procent hoger in vergelijking met een jaar geleden. De afgelopen drie jaar is de prijs met 10,2 procent gestegen.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer vrouwelijke managers in Nederland

11 oktober 2004 - Het aantal vrouwelijke managers in Nederland wordt steeds groter. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Was in 1995 nog veertien procent van de managers een vrouw, in 2002 was dit gestegen tot 25 procent. In het bedrijfsleven is het percentage echter bedroevend laag.

 Lees verder...   Reageer
 

De do's en don'ts op recepties

10 oktober 2004 - Op recepties wordt aardig wat afgestunteld. Netwerken is een vak, dat lang niet iedereen beheerst. Intermediair somt een aantal belangrijke do's en don'ts op.

 Lees verder...   Reageer
 

Terugbellen nog steeds een grote opgave voor bedrijven

10 oktober 2004 - Zakelijk Nederland is telefonisch nog steeds slecht bereikbaar. Bedrijven voldoen nog lang niet aan de verwachtingen van de gemiddelde beller. Zo is 58 procent van de business-to-business-ondernemingen niet in staat om een adequaat alternatief te bieden bij afwezigheid van de contactpersoon.

 Lees verder...   Reageer
 

Zakelijk eten gaat ondernemer meer kosten

10 oktober 2004 - Ondernemers die hun klanten voor een etentje uitnodigen, zijn vanaf 1 januari 2005 duurder uit. De regering beperkt de fiscale aftrek voor zakenlunch en -diner van 90 naar 75 procent als onderdeel van haar bezuinigingsplannen. Tevens zijn congresbezoeken en studiereizen straks minder aftrekbaar.

 Lees verder...   Reageer
 

Werknemer heeft meer beslissingsruimte

7 oktober 2004 - Werknemers in Nederland hebben de afgelopen tien jaar meer ruimte gekregen om zelf te bepalen hoe zij hun werk inrichten. Werknemers die meer beslissingsmogelijkheden hebben vinden hun werk interessanter, ze zijn meer betrokken bij hun werk en hebben meer mogelijkheden om zich te ontplooien. Dat heeft een gunstig effect op de productiviteit.

 Lees verder...   Reageer
 

Tabaksblat machtigste commissaris

7 oktober 2004 - Morris Tabaksblat is de machtigste commissaris van Nederland. Althans dat vinden zijn collega's. Bij een enquête van het blad Elan onder president-commissarissen werd Tabaksblat het meest genoemd als machtige toezichthouder.

 Lees verder...   Reageer
 

Bedrijven moeten boeten voor machtsstrijd vakbonden

7 oktober 2004 - Volgende week organiseren de bonden stakingen in het streekvervoer en bij de spoorwegen. Dit heeft FNV-voorzitter L. de Waal donderdag aangekondigd. Daarmee lijkt het dat bedrijven én burgers moeten boeten voor de machtsstrijd die vakbonden en kabinet met elkaar voeren.

 Lees verder...   Reageer
 

Eén-nul voor Koop Tjuchem in bouwfraude rechtszaak

7 oktober 2004 - De rechtbank in Rotterdam heeft vastgesteld dat een aantal aanklachten van het Openbaar Ministerie (OM) tegen bouwbedrijf Koop Tjuchem en drie medewerkers zijn verjaard. Dat komt omdat de Officier van Justitie het woordje 'opzet' vergat te vermelden in de aanklacht.

 Lees verder...   Reageer
 

Helft jonge werklozen onvindbaar

7 oktober 2004 - Meer dan de helft van de werkloze jongeren is onbereikbaar voor de bemiddelingsinstanties. Dat komt omdat ze zich niet hebben ingeschreven bij het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI). Van de 110.000 problematisch werkloze jongeren staan er 70.000 niet ingeschreven. Onduidelijk is of zij wel of geen uitkering ontvangen.

 Lees verder...   Reageer
 

Code Tabaksblat slecht voor vrouwen in de top

7 oktober 2004 - Slechts een klein groepje vrouwen bezet topposities bij grote ondernemingen. Omdat de code Tabaksblat paal en perk stelt aan het aantal functies dat mensen mogen bekleden, dreigt het aantal vrouwen aan de top minder te worden. Daarvoor waarschuwt onderzoeksbureau Spencer Stuart in een rapport dat woensdag verscheen.

 Lees verder...   Reageer
 

Zwart werk kost kleine aannemers 1,8 miljard euro

5 oktober 2004 - Kleine bouwbedrijven lopen jaarlijks ongeveer 1,8 miljard euro aan omzet mis door zwartwerkers. Ook kosten zwartwerkers de overheid elk jaar honderden miljoenen euro's doordat er minder inkomstenbelasting, sociale premies en BTW worden afgedragen.

 Lees verder...   Reageer
 

Rabobank favoriete financiële instelling onder topmanagers

5 oktober 2004 - De Rabobank is volgens topmanagers de beste financiele instelling. Dat stelt bureau TNS Nipo, die de mening van 472 algemeen en financieel directeuren heeft gevraagd. De topmanagers hebben door middel van een sterrensysteem hun oordeel gegeven over de dienstverlening van hun financiele partners.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1354 1355 1356 1357 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10