zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

POP bevordert kans op promotie

11 oktober 2006 - Een Persoonlijk Ontwikkelings Plan (POP) is van invloed op de promotiekansen. Dit blijkt uit het onderzoek 'Beloning en Waardering van HR-verantwoordelijken 2006' van Mercer Human Resource Consulting. Van de respondenten met een POP, maakte 40,9 procent de afgelopen twee jaar promotie.

Van degenen die geen POP hebben, heeft 25,1 procent promotie gemaakt. Het onderzoek van vorig jaar liet dezelfde uitkomsten zien.

Op basis van deze onderzoeken kan men concluderen dat het opstellen van een POP de kans op promotie bevordert en daarnaast de verwachtingen van een toekomstige promotie positief beďnvloedt.



Theorie versus praktijk
Het POP verheugt zich in de vakliteratuur in een behoorlijke belangstelling. In de praktijk blijkt echter dat slechts met 18,2 procent van de respondenten een POP is opgesteld. Van de overige respondenten waarmee geen POP is opgesteld, geeft bijna de helft (45,9 procent) aan hier wel behoefte aan te hebben.


Bron: PZ Signaal
 
 Doorsturen   4 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
heer arjan welsem  |   | 
11-10-2006
 | 
09:52 uur

Is onderzocht welke kant het verband oploopt? Ik zou me in theorie iets kunnen voorstellen in de trant van: mensen die in aanmerking komen voor een promotie, moeten een POP maken ...
Harmke  |   | 
11-10-2006
 | 
11:17 uur
Geachte meneer/mevrouw,

maar hoe moet ik een POP maken?

Met vriendelijke groeten,

Harmke Sipma
Nieuwendijk  |   | 
11-10-2006
 | 
17:57 uur
Een POP maak je aan de hand van een SWOT analyse
(SWOT Strengts weaknes Opertunity theats)

Oftewel: na het kijken waar je sterke en zwakke punten liggen in je opleiding/ functie en jezelf (zelfkennis is natuurlijk erg belangrijk) en dit ook doen voor de mogelijheden en valkuilen.
Hierna weet je waar je ben en gaat dan doelen stellen waar je naar toe wilt komen.

Hierna ga je kijken hoe je van A naar B kan komen, en dit zet je neer in een POP (Persoonlijk Ontwikkeling/ Opleidings Plan)

Marcel Nieuwendijk
heer M. Bleecke  |   | 
11-10-2006
 | 
19:49 uur
In het onderwijs wordt een POP via de wet BIO verplicht gesteld voor alle lagen van de organisatie. Het is voor veel mensen een extra belasting en inspanning om tot een POP te komen. Ook wordt een POP gebruikt om de kwaliteit van de docenten te verbeteren. Helaas gebeurt het ook om (oudere) werknemers in een traject van ontslag en terugtreden te brengen. Per slot van rekening breng je de zwakheden van mensen in kaart en niet geheel betrouwbare werkgevers maken hiervan gebruik om van hun oudere personeel af te komen. Dus het kan best een mogelijkheid tot promotie zijn, maar zoals bij veel zaken kan het middel ook tegen de werknemer gebruikt worden. Zeker als er onvoldoende waarborgen en afspraken zijn om tot uitvoering te komen. Dan zijn de mensen binnen de organisatie overgeleverd aan de willekeur van de werkgever.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10