zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Leiders met lef halen het beste uit mensen én IT systemen

10 oktober 2006 - "Aan de top hebben we krachtige en inspirerende leiders met lef nodig. Het is namelijk niet gemakkelijk om een organisatie op koers te houden én te zorgen dat de processen precies leveren waar de klant om vraagt. Veel organisaties zijn tegenwoordig nog gefragmenteerd en sterk verkokerd. De managers onder de top stellen bovendien nog te vaak hun eigen afdeling voorop."

"Topmannen en -vrouwen moeten daarom het concept business intelligence wel omarmen, anders blijft ieder zijn eigen koninkrijkje houden en zal de organisatie uiteindelijk uit elkaar vallen en ten onder gaan."

"Overal en altijd zicht hebben op klantindicatoren, proces- en resultaatgericht werken en beter samenwerken in de keten, dat is waar business intelligence voor staat." Woorden van Daan van Beek, managing partner van Passionned en auteur van diverse boeken en publicaties over intelligente organisaties, naar aanleiding van de aanstaande uitreiking van de 3e Business Intelligence Awards.



Prestatieverbetering en organisatieontwikkeling
"Uit de inschrijvingen van de vorige editie van de Business Intelligence Awards en onze eigen praktijkervaring maken we op dat de boardroom business intelligence oppakt als instrument voor prestatieverbetering én organisatieontwikkeling". Wanneer er geen goede ondersteuning is vanuit de top, is er ook geen voordeel te behalen op operationeel niveau. En daar moet toch de grootste winst geboekt worden.

Achtjes draaien
Leo Kerklaan, partner van Holland Consulting Group, directeur Franeker Management Academie en auteur van De Cockpit van de Organisatie, over een van de winnaars van vorig jaar: "Het sprak de jury aan dat KPN Mobiel er met business intelligence ook voor heeft gezorgd dat de informatie daar is waar de operationele acties worden genomen. Op die wijze ondersteunt business intelligence het nemen van besluiten door de lagere organisatieniveaus wat weer een positieve invloed heeft op het commitment van de medewerkers. Ondersteunend hierbij is het zogenaamde "achtjes draaien" waarmee informatie van buiten naar binnen, zowel op de hogere als de lagere niveaus, tot besluitvorming leidt maar waarbij de uitgezette acties ook kunnen worden geëvalueerd op hun effectiviteit."

Slimme organisatie
De Business Intelligence Awards: voor slimme organisaties en helden aan de top. Vorig jaar ontvingen topvrouw Ineke van Oldeniel van de Centrale Financiën Instellingen (CFI) en IT-manager Michiel Valk van KPN Mobiel de award voor hun inspanningen en prestaties. Sinds 1 oktober jl. kunnen organisaties zich inschrijven voor de 3e editie van de prestigieuze Business Intelligence Awards, een prijs voor de 'Slimste organisatie van het Jaar 2006'.

Inschrijven
Organisaties worden beoordeeld op ruim honderd aspecten die van doorslaggevend belang zijn voor het creëren van maximale intelligentie, sublieme integratie én het bereiken van goede resultaten. De jury heeft onlangs de vragenlijst in een nieuw jasje gestoken, waardoor samenhang tussen BI-investeringen, organisatie, de rol van de top en de resultaten nog beter kan worden vastgesteld. Organisaties kunnen het antwoord op de vraag 'Hoe slim is uw organisatie?' vinden, door zich in te schrijven op www.biaward.nl en de vragenlijst in te vullen.


Bron: Financieel Management
 
 Doorsturen   Reageer  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 
 
 
reacties
 
Er zijn nog geen reacties.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10