zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Manager met meerdere identiteiten is innovatiever

Manager met meerdere gezichten komt vaker tot nieuwe inzichten

3 mei 2007 - Managers die verschillende sociale identiteiten integreren zijn innovatiever. Deze managers kunnen namelijk meerdere kennissystemen combineren die behoren bij de verschillende identiteiten. Zo komen ze tot vernieuwende ideeën. Dat stellen onderzoekers van de University of Michigan in hun rapport Identity Integration and Innovation.

Mensen met een hoge identiteitsintegratie (II) hebben er geen moeite mee om zich sterk te identificeren met meerdere achtergronden. Personen met een lage II houden deze identiteiten juist strikt apart, en voelen zich er tussenin gevangen.

Vernieuwing


In de huidige managementwereld is vernieuwing een belangrijkere schakel in succes dan routine. Het is dus van belang te begrijpen hoe individuen innoveren, en welke omstandigheden innovatie vergemakkelijken. Er is tot voor kort wel onderzocht hoe structuren en beleid organisatorische vernieuwing beïnvloeden, maar hoe een individu tot een vernieuwend idee komt, bleef vooralsnog onderbelicht. Terwijl het toch een individu is dat de vernieuwing in gang moet zetten.

Koken
De wetenschappers van de University of Michigan deden drie onderzoeken om hun stelling te staven. Het eerste onderzoek richtte zich op het combineren van de Aziatische en Amerikaanse keuken door Aziatisch-Amerikanen. Personen met een hoge II waren hier vernieuwender in dan personen met een lage II.
Het tweede onderzoek toonde hetzelfde verband tussen II en vernieuwing aan voor vrouwelijke ingenieurs met een hoge integratie tussen hun sekse en professionele identiteit. In het laatste onderzoek werden faculteitsleden met twee verschillende aanstellingen onderzocht. Ook hier bleek een hoge II tussen de verschillende disciplines te leiden tot meer innovatie.

Graadmeter
Een hoge integratie van identiteit, of het besef dat verschillende (conflicterende) sociale identiteiten mogelijk zijn, is een goede graadmeter voor het innovatieniveau van een persoon. Overigens werd er geen verschil geconcludeerd wanneer bij de taak slechts een identiteit kon worden betrokken, dus mensen met een hoge II zijn niet altijd innovatiever. De taak moet zich wel lenen voor de verschillende identiteitsgerelateerde kennissystemen.
De grootte van de II is overigens geen vaststaand gegeven. Toen de onderzochte personen werden herinnerd aan positieve ervaringen met betrekking tot hun twee identiteiten, nam hun II toe. Bij de herinnering aan negatieve ervaringen nam deze af.


Bron: Kluwer Management
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Bumperklevers en smartphonegebruik bron van ergernis
 Versleutelen van WAN-verbinding gebeurt te vaak niet
 Is drukwerk de sleutel naar succes in het reclamegeweld tijdens de feestdagen?
 
 
 
reacties
 
heer a.n. talakua  |   | 
3-05-2007
 | 
12:40 uur
Verschillende sociale identiteiten maken mensen innovatiever. M.a.w. hoe flexibel ben je om die verschillende identiteiten of modellen van de wereld je eigen te maken en dat ook toe te staan. De mens heeft zich door zijn omgeving op jonge leeftijd laten inkapselen door strakke omgevingsmodellen die je beperken tot het niet of beperkt open staan van de verschillende identiteiten.

Vele managers komen ook nog uit de tijd dat we het over harde principes hebben zodat er geen enkele opening bestaat tot zelfontplooiing van de verschillende identiteiten.
Daarbij worden organisaties nog steeds geleid door ouderwetse managers die niet geleerd hebben om eens te kijken hoe het anders kan en dan m.n. hun eigen interne persoonlijke
referentiekader kritisch tegen het licht te houden. De gebruikelijke strakke formats geven meestal geen mogelijkheid tot verandering…..

In dit artikel beschrijft men ook dat vernieuwing noodzakelijk is in deze veranderlijke maatschappij. En in dezen ben ik met de onderzoekers eens dat de vernieuwing bij de manager op zich begint en/of de mens achter de manager. Het is wezenlijk van belang open te staan en flexibel te zijn voor de omgevingsveranderingen, maar vooral bij de verschillende persoonlijke identiteiten en/of delen die de mens in zich draagt. Innovatie is vernieuwing en vernieuwing begint altijd bij jezelf!
heer E. Paepe  |   | 
4-05-2007
 | 
10:08 uur
Ik volg momenteel management, heb een zéér grote diversiteit in mijn leven.

Rond julie ben ik terug werkzoekend. Hebt u geen werk voor mij?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
advertorial
Leer in 2 dagen ontspannen en overtuigend te presenteren
Spreekangst wordt ontrafeld en geëlimineerd. Ruim 14.000 professionals volgden eerder de 'Sneltraining ‘Spreken in het openbaar’ van Pieter Frijters. Rebels, open en ‘out of the box’. Kijk op Spreek.nl of bel 0182 631 232.
Lees verder
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
Zakelijke telefoon snel laten repareren: zo ondervind je hier zo min mogelijk last van
Bijdragen aan een beter milieu als ondernemer
reacties
Vijf Praktische tips voor effectieve verkoopgesprekken (1) 
Sligro rondt overname Horeca Totaal Sluis af (1) 
Uitvaartorganisaties zien brood in duurzame uitvaart (1) 
Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers (1) 
Nog weinig oog voor nieuwe technologie in vacatures financieel specialisten (1) 
Hoeveel tijd verlies je door 100 km/h te rijden? Wij zochten het uit (1) 
Nuttig of tijdsverspilling: wat vindt Nederland van vergaderen? (1) 
top10
Tijdsregistratie op het werk: Nederland meest digitale leerling van de klas
Amsterdam wereldwijd op nummer twee wat betreft stedelijke mobiliteit
Vrouwelijke professionals en leidinggevenden weinig zelfverzekerd
Dit zijn de meest favoriete werkgevers in Nederland onder mensen met een migratieachtergrond
Kerstpakket populairste extraatje onder werknemers
Tweederde van bedrijven is niet op de hoogte van de risico’s bij gebruik van SaaS-oplossingen
70 procent financiële professionals is al bezig met blockchain en kunstmatige intelligentie
HR Case activatiebeleid: vier tips om medewerkers zelfstandig te laten leren
De grootste cyberdreigingen voor de financiële sector in 2020
Helft kantoormedewerkers heeft lichamelijke klachten door werk
meer top 10