zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

BV Nederland dreigt weer in de rode cijfers te belanden

20 februari 2002 - Het Centraal Planbureau (CPB) gaat er van uit dat Nederland in 2003 opnieuw in de rode cijfers terecht komt. Dat blijkt uit voorlopige berekeningen van het planbureau over de economische ontwikkelingen in 2002 en 2003.

 Lees verder...   Reageer
 

Eind in zicht voor geldverslindende Melkert-banen

20 februari 2002 - De Melkertbaan en andere vormen van gesubsidieerde arbeid lijken definitief op hun retour. Werkgeversorganisaties, vakbonden en kroonleden in de Sociaal-Economische Raad (SER) hebben in een werkgroep overeenstemming bereikt over het afschaffen van de zogeheten I/D-banen en de WIW-regeling voor langdurig werklozen.

 Lees verder...   Reageer
 

FNV in actie tegen de wereld voetbalbond FIFA

20 februari 2002 - De Landelijke India Werkgroep (LIW), de FNV en de Schone Kleren Kampagne (SKK) zijn een emailcampagne begonnen tegen vandaag de internationale voetbalbond FIFA en de fabrikanten van sportartikelen. De campagne richt zich op de productie van sportartikelen zonder schending van arbeidsrechten en zonder kinderarbeid.

 Lees verder...   Reageer
 

Agressie door computers en internet

20 februari 2002 - Trage internetverbindingen of slecht werkende websites zetten aan tot agressie op het werk. Meer dan de helft van de duizend ondervraagde personen geeft aan regelmatig in woede uit te barsten en gefrustreerd achter het beeldscherm te zitten.

 Lees verder...   Reageer
 

Te koop: congres.nl en uitzendbureau.nl

19 februari 2002 - Belangstellenden kunnen zich vanaf 27 februari inschrijven voor 226 '.nl'-domeinen die nu nog geblokkeerd zijn. Het gaat daarbij om de zogeheten generieke domeinnamen, zoals autosport.nl, congres.nl, journalisten.nl, makelaars.nl, restaurant.nl en uitzendbureau.nl.

 Lees verder...   Reageer
 

MKB'ers vinden consultants te duur of te traag

19 februari 2002 - Nederlandse ondernemers zijn niet tevreden over het aanbod van adviezen. Commerciële adviezen zijn vaak te duur, niet-commerciële adviezen bij branche-organisaties of de Kamer van Koophandel zijn vaak te traag.

 Lees verder...   Reageer
 

Early adopters zijn altijd dezelfde mensen

19 februari 2002 - Early Adopters -consumenten die 'in' zijn voor nieuwe producten en diensten- zijn een onmisbare wegwijzer voor marketeers. Goed nieuws voor hen: het zijn altijd dezelfde mensen.

 Lees verder...   Reageer
 

Elke week een motivatietip in de email

19 februari 2002 - Het trainings- en coachingsbureau SalesQuest gaat managers online coachen met een wekelijkse motivatietip. Hoewel SalesQuest zich primair richt op salesmanagers, zijn de tips ook heel goed toe te passen in andere vakgebieden.

 Lees verder...   Reageer
 

Twaalf eigenschappen van leiderschap tijdens de recessie

17 februari 2002 - Ten tijde van een recessie hebben leiders andere eigenschappen nodig, dan wanneer het goed gaat met de economie. In een krimpende economie moeten ze grote risico's nemen, worden er hoge eisen gesteld aan hun resultaten en de opheid.

 Lees verder...   Reageer
 

Werkgever mag werknemer beperkt bespieden met camera's

17 februari 2002 - Verborgen cameratoezicht op werknemers is verboden, behalve als het noodzakelijk is voor een duidelijk omschreven en aanvaardbaar doel. Beveiliging van een bedrijf tegen sabotage kan zo`n doel zijn.

 Lees verder...   Reageer
 

VVD en D66 vormen verbond tegen PvdA in WAO-soap

17 februari 2002 - VVD en D66 willen dat hun bewindslieden in het kabinet zo snel mogelijk een oplossing vinden voor het WAO-probleem. Ze moeten het onderling eens worden en zich niets aantrekken van PvdA-bewindslieden.

 Lees verder...   Reageer
 

CPB maakt gehakt van WAO-akkoord

14 februari 2002 - Het SER-advies over de WAO zal niet leiden tot vermindering van het aantal WAO-uitkeringen, maar in het ongunstigste geval een stijging veroorzaken met 48.000. De jaarlijkse uitgaven zullen door de SER-plannen hooguit gelijk blijven of met 1,4 miljard euro stijgen.

 Lees verder...   Reageer
 

Wat zijn de topmerken van Nederland per productcategorie?

14 februari 2002 - KPN is het sterkste merk van Nederland, gevolgd door Iglo en KLM. Dit blijkt uit het onderzoek European Trusted Brands 2002 van Reader's Digest.

 Lees verder...   Reageer
 

Wet- en regelgeving zit ondernemers dwars bij uitbreiding

14 februari 2002 - Tweederde van de bedrijven in het midden- en kleinbedrijf die de afgelopen drie jaar hun bedrijf hebben uitgebreid zijn tegen problemen aangelopen. Het zijn vooral derden die beroeps- en bezwaarprocedures aanspannen waardoor ondernemers onverwacht veel hinder ondervinden.

 Lees verder...   Reageer
 
< vorige 1214 1215 1216 1217 1244 volgende >
Meer dan 100 gratis checklists voor ondernemers. Op Brisk Magazine, internetmagazine voor ondernemers.
reacties
Liever leuk werk dan hoger salaris (2) 
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst (1) 
Vrouw bepaalt wintersportbestemming (1) 
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit (1) 
Kwart Nederlanders niet met vakantie dit jaar (1) 
Consument vindt dat organisaties geen geďntegreerde digitale experience leveren (1) 
Vraag naar beheersing Engelse taal in vacatures daalt (1) 
top10
Jonge man wil geen vrouw als baas
Vijf maatregelen om AVG-boetes te voorkomen
Generatie Z meest tevreden met zijn baan
Liever leuk werk dan hoger salaris
Reistijd belemmert stap naar droombaan
Oudere werknemer afgeschrikt door vacaturetekst
Werknemers denken meer carričrekansen te hebben dan ooit
In de rode cijfers door de zwarte markt
Jongere vindt vakantieflirt op de werkvloer niet oké
'We hebben het weer naar ons zin op het werk'
meer top 10