zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Tien tips tegen verveling op het werk

26 juli 2007 - Verveling is verschrikkelijk. Thuis maar zeker op het werk. Misschien is die baan toch niet zo uitdagend als u gehoopt had. Misschien laat die promotie wel erg lang op zich wachten. Zorg echter dat de verveling niet de overhand krijg en ga de situatie te lijf.

Hieronder tien tips die u helpen de verveling te verdrijven en leiden naar uitdagender werk: 1. Maak vrienden
Blijf uw netwerk van zakelijke en persoonlijke contacten uitbreiden en onderhouden. 

2. Blijf alert
Houd uw oren en ogen open voor veranderingen in uw onderneming en branche. Wie weet doet zich een kans voor u of uw afdeling in de kijker te werken. 

3. Houd uw baas tevreden
Zorg dat uw werk af is. Geef uw baas niet de kans u eruit te werken voor u daar aan toe bent. 

4. Inventariseer
U heeft toch niets beters te doen, dus maak eens een overzicht van uw sterke en zwakke punten. Kijk of er mogelijkheden zijn uw slechtere kanten om te buigen naar goede. 

5. Deel uw kennis
Maak van de gelegenheid gebruik anderen te leren wat u weet. Doe het wel subtiel, zodat ze zich niet aangevallen voelen. 

6. Leer iets nieuws
In plaats van te dagdromen of u te irriteren nu u zich verveelt, kunt u ook een cursus volgen of u verdiepen in interessante onderwerpen. 

7. Richt u op details
Nu u niet al uw tijd en aandacht nodig heeft voor uw werk, kunt u zich eindelijk eens gaan verdiepen in details. Wie weet levert het u iets op. 

8. Maak lijstjes voor anderen
Werkt uw afdeling of team aan een bepaald project, stel dan handige lijstjes op. Pas wel op dat u niet te betweterig overkomt. 

9. Verbeter uw team
Als u zorgt dat uw team op een positieve manier onder de aandacht komt, levert u dat vanzelf interessantere projecten op. Laat uw collega’s weten dat u bestaat. 

10. Neem uw verlies
Is er niets dat de verveling verdrijft? Neem uw verlies dan en vertrek. Soms kunt u eenvoudigweg niets doen om de zaken te verbeteren. Maak u niet druk en kijk uit naar uitdagender werk.

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge manager: functie-inhoud belangrijker dan salaris
 Top vijf redenen om voor werkgever te kiezen
 Niet loon, maar uitdaging zet aan tot nieuwe baan
 
 
reacties
 
Rolanda  |   | 
30-07-2007
 | 
20:17 uur
Als ervaringsdeskundige is mijn tip bij gebrek aan uitdaging: Ga rondlopen in het gebouw en vraag informatie bij andere afdelingen. Informeer overal waar ze mee bezig zijn en bied dan aan mee te helpen. Soms hebben managers op een andere afdeling onderbezetting. Je kunt daar aanbieden om mee te helpen en dat moet je dan vooral niet zelf aan je eigen afdelingsmanager vragen. De afdelingsmanagers willen volgens mij allemaal zoveel mogelijk mensen onder zich hebben en houden. Dus het handigst is dit te laten regelen door de afdelingsmanager met het door jou gewenste project. Die moet dat dan meestal voorleggen aan de hogere managementlaag voor het budget. Jouw afdelingsmanager zal misschien niet blij zijn (risico voor jou, zie Tip 3), maar je hebt dan wel een interessanter project binnen de organisatie.
sab  |   | 
25-10-2010
 | 
14:51 uur
ik heb al zooovaaak gevraagd of ze werk voor me hebben, ik kom thuis en ben dan moe van het niets doen! dat is toch raar??
Kutwerk  |   | 
20-05-2011
 | 
15:26 uur
Ik heb een contract voor 6 maanden en na 2 maanden had ik al door compleet overbodig te zijn. Ik heb werkelijk bijna niets te doen, ongelofelijk dat ik daarvoor wordt betaald.

Nu kan ik pas veranderen binnen 3 maanden (om een hoge opzegvergoeding te vermijden) en ik sleur me elke dag naar het werk. Ik begrijp niet dat mijn baas het niet door heeft aangezien ik het enige personeelslid ben. Ik heb al meermaals gevraagd om werk en dan krijg ik een werkje van 5 minuten. Ik ben het beu daar te staan.

Ik ben al aan het solliciteren voor een andere baan en het heeft me geleerd om goed je takenpakket te bekijken voor je ergens gaat werken.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10