zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Investeren in talent én ervaring slimste strategie

20 augustus 2007 - Eén op de drie Nederlandse bedrijven beschikt over een programma om het talent binnen hun organisatie te managen. Dit komt naar voren uit onderzoek van ING in samenwerking met Shell. Een aantal bedrijven dat hieraan meedeed, geeft bovendien aan het belangrijk te vinden daarbovenop nog eens extra aandacht te besteden aan getalenteerde medewerkers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Meer internetomzet door op rekening te leveren

20 augustus 2007 - Internetbedrijven kunnen hun omzet aanzienlijk vergroten door op rekening te gaan leveren. Dit concludeert Experian, wereldwijd marktleider in het voorspellen en onderzoeken van consumentengedrag, economische trends en het beheersbaar maken van (krediet-)risico’s, op basis van onderzoek onder ruim 400 internetbedrijven.

 Lees verder...   2 reacties
 

CIO moet uitdaging en cultuur promoten

17 augustus 2007 - Om meer ict-talent aan te trekken moet moeten cio's (chief information officers) het imago van de ict-afdeling meer naar buiten weten te brengen. Steeds meer sollicitanten vinden uitdaging en bedrijfscultuur namelijk belangrijker dan een hoog salaris.Ict-bestuurders zijn zich weliswaar bewust van het belang van marketing voor de zakelijke kant van hun bedrijf, maar die kennis wordt nog te weinig ingezet bij het werven van nieuw personeel.

 Lees verder...   1 reactie
 

Mobiel adverteren vereist doelgroepdenken

17 augustus 2007 - Uitgever op het gebied van mobiele media MoMac bracht onlangs de eerste resultaten naar buiten van zijn eerste Mobile Advertising Attitudes rapport. Dit meldt MD Weekly. Het benaderen van de consument in doelgroepen is volgens het rapport van groot belang. De respons op mobiele advertenties varieert per leeftijd en sekse dermate dat dit onderscheid onontbeerlijk is.

 Lees verder...   Reageer
 

Manager heeft 90 dagen om zich te bewijzen

17 augustus 2007 - Bij een carrièrestap krijgt u ongeveer drie maanden de tijd om u waar te maken in uw nieuwe positie. Om het niet meteen te verknallen moet u zich bewust zijn van de valkuilen. Want die zijn er! Michael Watkins (adviseur en hoogleraar aan INSEAD) wijdde er een boek aan: Slagen als leidinggevende. Niet overbodig.

 Lees verder...   5 reacties
 

Sociale verantwoordelijkheid niet van invloed keuze werkgever

17 augustus 2007 - Een overgrote meerderheid van de Amerikanen vindt dat ondernemingen een sociale verantwoordelijkheid hebben, maar toch denken zeven van de tien daar geen seconde over na op het moment dat ze moeten beslissen al dan niet voor een bepaalde werkgever te willen werken. Dit blijkt uit onderzoek van Hudson. Slechts zeven procent heeft wel eens een baanaanbod laten vallen vanwege het ontbreken van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 Lees verder...   1 reactie
 

Vier goede gewoontes voor een gezonde werk-privé balans

17 augustus 2007 - Vindt u dat uw werk steeds meer van uw vrije tijd opslokt? Als dat zo is, bent u beslist niet de enige. Het aanleren van een aantal goede gewoonten helpt u echter meer balans in uw levensstijl te krijgen. Hier een aantal gewoontes die ook u zichzelf aan kunt leren.

 Lees verder...   6 reacties
 

Meer investeringen in Market Intelligence

16 augustus 2007 - Ruim de helft van de grote Nederlandse bedrijven verwacht dat de investeringen in Market Intelligence (het verzamelen van kennis en inzicht over de activiteiten en markten van organisaties) de komende vijf jaar zullen toenemen. Dat blijkt uit het rapport `Market Intelligence in Large Companies in the Netherlands` van DeskResearch Nederland. Daarbij zal MI zich de komende tijd verder professionaliseren.

 Lees verder...   Reageer
 

Tien e-commerce blunders

16 augustus 2007 - Winkelen via internet is inmiddels heel normaal en dus worden webshoppers steeds verwender en veeleisender. Omdat uw concurrentie maar een muisklik verderop zit, zult u er alles aan moeten doen dat uw webwinkel niet minder dan perfect is. Voorkom daarom ten alle tijde deze tien meest voorkomende e-commerce blunders!

 Lees verder...   10 reacties
 

Technici groeien het liefst bij één werkgever

16 augustus 2007 - Alhoewel voor technische professionals de banen voor het oprapen liggen, ontwikkelen zij zich bij voorkeur binnen één en dezelfde werkgever. Ook groeien de meeste technici liever in hun vak in plaats van dat ze groeien in positie. En de uitdaging in het werk wordt hoger gewaardeerd dan het salaris. Dit blijkt uit het ‘Beste Plek Onderzoek (BPO)’ van Expectra naar het gedrag van technici op de arbeidsmarkt.

 Lees verder...   4 reacties
 

Multinationals hebben internationale teams nodig

16 augustus 2007 - Multinationals zijn van nature het meest globaal gericht, maar ze worden ook geconfronteerd met de grootste problemen om die globale activiteiten vlot en soepel te laten verlopen. Volgens Business Week is het samenstellen van een team dat wereldwijd productief kan zijn, een grote uitdaging. Het is immers niet eenvoudig om teams die over de hele wereld verspreid zitten samen te smelten tot een supersnelle, efficiënte organisatie.

 Lees verder...   4 reacties
 

Nederlander tevreden met tijdelijk contract

15 augustus 2007 - Van de Nederlandse werknemers werkt 15,3 procent op basis van een tijdelijk contract. Ruim 70 procent van de werknemers met een tijdelijk contract is hier tevreden mee. In de 25 landen van de Europese Unie hebben gemiddeld 14,9 procent van de vrouwelijke werknemers een tijdelijk contract. Onder mannen is dat 13,9 procent. Dit blijkt uit cijfers van Eurostat.

 Lees verder...   Reageer
 

Huiseigenaar vindt sneller werk

15 augustus 2007 - Bezitters van een eigen woning die werkloos raken, vinden sneller werk dan mensen die werkloos worden en geen eigen huis bezitten. Dat stelt Express.be naar aanleiding van een onderzoek van Michiel van Leuvensteijn van het Centraal Planbureau en Aico van Vuuren van de Vrije Universiteit van Amsterdam.

 Lees verder...   2 reacties
 

Mooi zijn levert meer salaris op

15 augustus 2007 - Dat aantrekkelijke mannen en vrouwen populairder en succesvoller zijn dan minder mooie mensen, was al bekend. Maar ze verdienen ook nog eens meer. Tussen de lelijkste en de mooiste werknemer zit een salarisverschil van maar liefst vijftien procent, wijst Amerikaans onderzoek uit.

 Lees verder...   18 reacties
 
< vorige 1209 1210 1211 1212 1508 volgende >
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10