zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Investeren in talent én ervaring slimste strategie

20 augustus 2007 - Eén op de drie Nederlandse bedrijven beschikt over een programma om het talent binnen hun organisatie te managen. Dit komt naar voren uit onderzoek van ING in samenwerking met Shell. Een aantal bedrijven dat hieraan meedeed, geeft bovendien aan het belangrijk te vinden daarbovenop nog eens extra aandacht te besteden aan getalenteerde medewerkers.

Verloren


Werkgevers geven eveneens aan regelmatig bang te zijn dat hun investeringen in jonge talenten, de High Potentials, verloren gaan doordat deze na de inwerkperiode zouden kunnen overstappen naar de concurrent. In de praktijk blijkt dit risico echter klein. Bij Shell neemt slechts één procent van de gerekruteerden vrijwillig ontslag. Landelijk ligt dit percentage rond de acht procent. 

Talent én ervaring
Uit de uitkomsten van het onderzoek blijkt dan ook dat talentmanagement zich juist moet concentreren op de werving van jonge talenten. Bedrijven moeten echter niet vergeten om ook ervaring op haar juiste waarde te schatten. Door een combinatie van beide zaken blijken de meest succesvolle talentmanagementprogramma’s te ontstaan.


Bron: HR Praktijk
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Tien tips om ongewenst personeelsverloop te voorkomen
 Prestaties nemen toe met talent management
 Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager
 Vijf tips om jong talent te stimuleren
 
 
reacties
 
Rene Civile  |   | 
20-08-2007
 | 
08:08 uur
Dit artikel is altijd weer een belangrijk terugkerend 'Topic'. Het binnen houden van 'Hígh Potentials' is altijd een bron van aandicht voor multinationals. Het hier gepubliceerde van één op drie lijkt me in enige mate erg overtrokken daar ruim drie kwart van de economie drijft op het MKB, en die hebben dergelijke programma's niet maar soit.

Zelf een aantal jaren voor Shell te hebben geacteerd kan ik zeker onderstrepen dat daar de boel goed op orde is en van ING ken ik het alleen van horen zeggen maar neem ik dat zeker aan.

Hoe kan dit zelfde worden bereikt bij de kleinere organisaties en het MKB, zo heb ik, met verschillende collegamanagers wel eens vaker besproken. Er zijn namelijk legio manieren om talent te meten maar allen waren het er wel over eens dat de praktijk zelf de beste maastaf is.....tenminste, dat was de praktijkervaring tot dan toe.

Ongeacht allerlei assessment methodieken is er ook een andere kant van de munt. En die cijfers worden vaak onderbelicht. een aanzet kunt u bijvoorbeeld hier vinden (Klik hier)

Niettemin is er een methodiek die op voorhand beiden, talent en ervaring al koppelt en inzichtelijk maakt. Dit maakt het voor verschillende vormen van organisaties veel eenvoudiger een goede assessment te maken en kennis en ervaringen binnen te halen die met andere methodieken niet kunnen worden bereikt.

Op die manier kan in elk geval het beste voor de organisatie worden binnen gehaald en behouden blijven.

RC PM

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10