zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mooi zijn levert meer salaris op

15 augustus 2007 -  Dat aantrekkelijke mannen en vrouwen populairder en succesvoller zijn dan minder mooie mensen, was al bekend. Maar ze verdienen ook nog eens meer. Tussen de lelijkste en de mooiste werknemer zit een salarisverschil van maar liefst vijftien procent, wijst Amerikaans onderzoek uit.

Behulpzaam


De veronderstelling dat mooie mensen meer behulpzaam en meewerkend zouden zijn, is in feite nergens op gebaseerd volgens het onderzoek, gepubliceerd in de Amerikaanse Journal of Economic Psychology. De knappe mensen die zijn betrokken in het onderzoek, presteren gemiddeld niet beter of slechter dan anderen. Volgens onderzoekers gaat het eerder om de verwachtingen van anderen over hoe die knappe mensen zich zullen gedragen. 

Wel aan verwachting voldoen
Het onderzoek richtte zich op drie groepen: knap, gemiddeld en lelijk. Onderzoekers letten op de manier waarop ze zich gedroegen, naar hoe er op hen werd gereageerd en naar hun salaris. Van de eerste groep vond men er 38 procent behulpzaam uitzien, tegen achttien procent bij de 'gemiddelden' en 5 procent in de laatste groep.
Maar er is ook goed nieuws voor iedereen die door de natuur minder goed bedeeld is. Mooie mensen die niet aan de verwachtingen voldoen of die zich niet echt inzetten, krijgen het uiteindelijk extra hard te verduren bij collega' s. Dan ontstaat er juist veel sympathie voor de 'lelijkerds', en gaan zij er alsnog met de salarisstijging vandoor.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   18 reacties  

 

Laatste nieuws

 Corona zorgt voor makkelijk te benaderen maar moeilijk te werven kandidaten
 Cao-drukte in juni tekent inhaalslag
 Wachten in Zoomvergaderingen kost bijna 8. 000 euro per jaar
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Seksuele oerdriften spelen rol bij selectie personeel
 Uiterlijk sollicitant vaak belangrijker dan inhoud
 Canadezen onder het mes voor carričre
 Mannen kopen meer van flirtende verkoopster
 
 
reacties
 
Ad Beer  |   | 
15-08-2007
 | 
08:35 uur
Wat moet ik nu doen?
Vanessa bellen voor een behandeling of gewoon doorgaan met hard werken?
peet  |   | 
15-08-2007
 | 
09:34 uur
inderdaad hard hard werken blijkt maar weer...
Is altijd zo geweest was je knap mocht je meer op school, op werk eerder aangenomen..maar dan oh jee ze was toch niet zo goed. Kunnen de gewone mensen het mooi opknappen haha.
Schoonheid vergaat immers...en dan....
Knap verveelt lelijk went...zei ooit iemand......
heer Ron Ladage  |   | 
15-08-2007
 | 
11:34 uur
Er zitten voor en nadelen aan ouder worden, dus hoop ik knap oud te worden en tegen die tijd dan ook meer te verdienen. Dan komt de concurrentie tussen innerlijke schoonheid en verouderde uiterlijke schoonheid in beeld.
Tot die tijd netzo als Ad maar gewoon hard blijven werken.
Ad Beer  |   | 
15-08-2007
 | 
12:07 uur
Ik weet niet hoe oud je bent Ron, maar voor een paar generaties na mijn zal wel gelden dat ze inderdaad knap oud zullen moeten zijn om lekker van de AOW te gaan genieten.
Aan de andere kant, ik heb ook geleerd dat je innerlijk wel schoon kunt zijn, maar dat een beetje niet al te schoon gedrag soms wel helpt om sneller vooruit te komen.
Dan heb ik het niet over politici hoor. Daar geldt volgens mij alleen de wet van de innerlijke oneerlijkheid.
mevrouw l gez  |   | 
15-08-2007
 | 
16:10 uur
Ik ben een vrouw.
Mooi zijn is wel leuk, maar ik heb toch niets aan om een mooie(sexy)poes te zijn.

Ik heb liever een prettige uitstraling als gevolg van een prettige innerlijk gevoel, omdat ik blij ben met wie ik zelf ben als mens.

Het duivelse aan het mooi zijn is dat het ook nog veel ''ongewenste'' gasten aantrekt die eerst met je aan de flirt willen,terwijl je niet zoveel zin in hebt te doen alvorens je krijgt wat je wilt. Vandaar dat men soms denkt dat mooie mensen ook eerder in de verleiding komen tot sexuele daden over te gaan met vele anderen. Want tussen die (on)gewenste gasten zitten er zeker toch ook een heleboel leuke mensen bij???!!!.

In de bijbel staat :''Een mooie vrouw/man is als een goudenring in een varkenssnuit''.

Ik ben huiveriger tegenover (te) knappe mannen.

Ik ga liever voor een positieve, frisse innerlijke en uiterlijke uitstraling als gevolg van een tevreden gevoel over en met jezelf.
Geraldine  |   | 
16-08-2007
 | 
11:39 uur
Ook ik ben een vrouw.

Mijn uiterlijk heeft me niet gebracht tot wat ik nu ben,maar heeft (ik zeg helaas) wel soms geholpen.

Ik verdien het liever met mijn verstand.
En helaas wordt je zoals mijn omgeving zegt(ik vind van niet)als mooie vrouw direct in een hokje geplaatst.
Zowel door mannen als door vrouwen.
Ik heb er zeer hard voor moeten werken met eerlijke en minder eerlijke collega's.

Maar ik ga voor mezelf en heb bereikt wat ik voor ogen had en ga de toekomst met vertrouwen toegemoet.

Geraldine
Ad Beer  |   | 
16-08-2007
 | 
14:24 uur
Mevr Gez,
Ik denk dat u uw mensbeeld eens bij moet schaven. U ziet mannen als wezens die alleen op sex uit zijn. Ten tijde van het feminisme een leuk uitgansgpunt, maar nu leven we in 2007.
Waarom zouden mooie mensen eng zijn?
Ik vrees dat uw leven door angsten worden overheerst.
Knap of lelijk, dat heb je of dat heb je niet, je wordt ermee geboren. Het zegt niks over persoonlijkheid. helemaal niks.

Ik krijg altijd van de koude rillingen als ik mensen zichzelf, maar daardoor met name anderen, zo hoor (of zie) discrimineren met dit soort vooroordelen.
Ton  |   | 
17-08-2007
 | 
11:21 uur
''Echte mannen zijn niet mooi'' hoorde ik eens in een film. Ik ben vergeten welke film het was en welke acteur ik quote.

Ik doe hiermee mijn relatieve lelijkheid kracht bij zetten. *kuch*

Het zal inderdaad wel zo zijn dat schoonheid gemakkelijk is in het dagelijkse leven, zeker voor de vrouwen. Schoonheid vergaat? Dat hoeft niet, wie oudere dames en heren bekijkt ziet toch ook verschillen. Soms zie ik een oudere dame die ondanks haar leeftijd nog steeds haar schoonheid heeft behouden. Uiteraard gerimpelder maar rimpels hoeven ook niet lelijk te zijn. Juist deze bejaarden worden in de commercials gebruikt om een produkt te prijzen.

Schoonheid zal uiteraard leiden tot meer salaris en een rijker en gemakkelijk sociaal leven, daar is nu eenmaal niks aan te doen behalve dan je eigen verzorging niet te laten hangen en het gemis aan schoonheid op andere manieren te compenseren. (humor, vakkundigheid etc.)

De plastisch chirurg, de voedingsmiddelen industrie, de cosmetica enz. hebben goed op dit fenomeen ingespeeld.
Vele malen per dag krijgt men ingeprent dat schoonheid gelijk staat aan succes en de norm is en vergeten we dat innerlijke waarden, karakter en kennis belangrijker zijn dan uiterlijkheden.

Friedel Wilm  |   | 
19-08-2007
 | 
22:54 uur
Tja, 't is maar wat je mooi of lelijk vind. Voorlopig zie ik meestal lelijkerds (geestelijk en lichamelijk) met veel geld die dat ook graag laten zien. En wat ik zie dat geloof ik, dus deze blabla lijkt niet op mijn omgeving tussen de Nederlanders van toepassing.
Succes met het overnemen van blabla,
Friedel
Tamara  |   | 
20-08-2007
 | 
08:27 uur
Uhm onderzoek in Amerika......

Tja die zijn zowiezo op uiterlijk gedreven.

Wij nuchtere Hollanders doen daar niet echt aan mee. Hier krijgen ze salaris om wat ze aan werk leveren. Als ze goed werk verrichten wordt dat ook beloont. Niks van jij bent knapper hier heb je 50 euro meer zodat je het bij kunt houden....

Amerika is zo'n land wat erg bezig is met de uiterlijke van de mens. Ben er een paar keer geweest en ik draag amper make-up en dat is daar not done. Meeste vrouwen hebben een plamuurlaag, haren in gelid en een parfumwolk waar je u tegen zegt. Mannen hebben zelfs ook gefohnt haar. Bah.

Ach ja Amerika.
Ton  |   | 
20-08-2007
 | 
14:31 uur
@Tamara.

Inderdaad en dat liet een Amerikaanse opruimer, die inderdaad uitzag alsof hij van plastic was dan ook merken.

Wie ook een beetje van plastic was had een streepje voor op de echte mannen (die niet knap zijn zoals ik al schreef)

We noemden hem dan ook Ken..zijn vrouw zal ook wel Barbie heten. Eigenaardige inzichten en voornamelijk een akelig soort kunststof mannetje.

Grappig genoeg wist hij niet dat het ontslaan van personeel veel geld kost in Nederland. Van zijn ''You're Fired'' praktijken kwam hij zo terug. Iedereen die een kritische opmerking maakte of niet exact zijn opdrachten naar volle tevredenheid uitvoerde was ''weg''.
Nu is hij zelf weg, een ervaring rijker.
Nederland is een ander land, schaars personeel en hier is niemand echt de baas, wij zijn een mondig volkje. Lol.

Goodby Mr. America!

(ik had nog even gespeeld met het idee hem een souvenir mee te geven volgestopt met drugs zodat hij voorlopig niet meer terug zou komen)

mevrouw l gez  |   | 
20-08-2007
 | 
18:02 uur
Ha meneer Ad Beer. Ik vind het fijn wederom een reactie van jou op mijn bericht te mogen lezen.

Mijn leven wordt niet door angsten overheerst en ik denk niet slecht over knappe mannen, maar geloof me... ze maken niet veel indruk op me, gewoon omdat ik spiritueel boven het gevoel kan staan.

Ad. Het uiterlijk is relatief. Het is bekend dat er mensen zijn die vroeger mooi waren en gaandeweg de jaren minder mooi werden. Of anderen die lelijk zijn geboren en op latere leeftijd mooier worden. Grappig hoe de natuur in mekaar zit.

Om eerlijk te zijn, mooi zijn is wel heel prettig om naar te kijken. Maar ik ben toevallig niet het type vrouw dat op de eerste plaats voor schoonheid zou kiezen, maar voor een bepaald soort charisma, een bepaalde uitstaling, levenswijsheid, intelligenta, een tevreden gevoel over en met jezelf, kunnen we prettig samenwerken, kun je je werk wel aan etc..

En wat jammer dat het uitgerekend Amerika is waar het onderzoek heeft plaatsgevonden. Ik wil het ook van andere landen horen. Hoe denken bijvoorbeeld Duitsland, India, Zweden Africa, China, Suriname, Aruba, Argentinie, etc etc. over het begrip schoonheid.?????.
Mijn tv wordt haast elkedag doodgegooid met programma's waar Amerikanen voortdurend bezig zijn met hun uiterlijk. Je wordt er gewoon niet goed van.
HALLOOOO AMERIKA, VERTEL EENS............HOE STAAT HET OOK TE WERKEN AAN JULLIE INNERLIJKE (SCHOONHEID) MENSCH.........!!!!!!!!
DE HELE WERELD WACHT................!!!!
mevrouw FJM Lamers  |   | 
21-08-2007
 | 
07:55 uur
Als je dit artikel plaatst, dan is er meteen een open doel geplaatst waarop geschoten kan worden. De hele sex discussie en de oppervlakkigheid komt weer van stal. Ik heb het ''domme blondje'' nog even gemist.
Bovendien wordt in de reacties meteen de oppervlakkigheid van Amerika aangepakt, wat een vooroordeel is.
''Mooie'' mensen worden beslist anders benaderd dan ''lelijke'' mensen'', maar dat geldt net zo goed voor mensen met open en spontane of charmante eigenschappen. Mensen laten zich ook eenvoudig in de kaart kijken door toevoegingen als: ''en ze was nog bloedmooi ook'' of ''Ik hoop dat hij bij ons op de afdeling komt werken, het is een lekker ding''. Ik heb geen idee of er in Nederland een salarisstijging aan te koppelen is. Je mag toch hopen op een wat bredere basis voor loonstijging dan het uiterlijk, anders gaan de salarissen zakken.
Ad Beer  |   | 
21-08-2007
 | 
08:23 uur
Mevrouw Gez,
Ja, U heeft groot gelijk. Het verschil tussen mannen en vrouwen is groot wat betreft schoonheid. Vrouwen kijken meer naar innerlijke schoonheid en mannen kijken eerst naar uiterlijke schoonheid. Het is bekend dat mannen eerst naar het gezicht, dan naar borsten en billen kijken als ze een vrouw zien. Vrouwen zijn niet (allemaal) geintereseerd in hoe een man eruit ziet. Maar goed ook, want dan waren veel mannen nog steeds vrijgezel.
Maar ja, uiteindelijk zijn we allemaal gewoon biologische wezens en het doel van de natuur is het in stand houden van genetisch materiaal en ook het vervolmaken van genetisch materiaal. Die drang zit erin en dat zal ook wel zo blijven, ondanks het feit dat we steeds proberen in Godsdiensten en Ismen een bepaalde manier van leven aan mensen op te dringen.
Als mannen selecteren speelt schoonheid dus een rol, gewoon omdat de hormonen en de genetische structuur van mannen daarop is geprogrammeerd. Bij vrouwen zal de innerlijke kracht van mensen meespelen, waarbij niet vergeten mag worden dat vrouwen met veel innerlijke kracht en schoonheid daar nadeel van kunnen ondervinden, omdat ze in het paringsritueel een concurrent kunnen zijn voor de vrouw.
Maar ja, wat is schoonheid. Ook daar heb je een punt. Gelukkig hebben ook mannen verschillende definities daarvan, waardoor we niet allemaal achter dezelfde vrouw aan lopen te hobbelen. Gelukkig zijn er ook mannen bij wie de rechterhersenhelft wat beter ontwikkeld is, waardoor ook vrouwen met innerlijke schoonheid niet alleen achter blijven en mee kunnen werken aan het vervolmaken van het genetisch materiaal. Want, hoeveel dingen wij mensen ook verzinnen als godsdiensten, spiritualiteit of -ismen, al deze dingen zijn artefacten, dingen die door mensen verzonnen zijn.
mevrouw Melanie Vlis  |   | 
21-08-2007
 | 
12:05 uur
N.a.v. mew. I Gez/15 aug:
Waarom zou een mooie vrouw/man zijn als een gouden ring in een varkenssnuit? Oh, er staat ook iets heel anders! Leest u mee? Spreuken 11 vers 22: ''Als een gouden ring in een varkenssnuit is een schone vrouw zonder verstand.''
Ja, daar zijn we het allemaal mee eens, ook wanneer het een heer betreft.
Ad Beer  |   | 
21-08-2007
 | 
16:06 uur
Vraag me af wat de Partij voor de Dieren van een dergelijk citaat vind.
Keycords bedrukken  |   | 
21-11-2011
 | 
11:55 uur
Ik ben het wel met mevrouw I Gez eens. Innerlijk is belangrijker, alleen als het door een mooie vrouw wordt gezegd, denk je toch al snel: sure.
De Bijbel staat vol met mooie en o zo ware spreuken.
Ton  |   | 
23-11-2011
 | 
07:35 uur
(Echte mannen zijn niet mooi)

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Beter omgaan met tijdsdruk door goed timemanagement
Hoe verbeter je de uitstraling van de website van je bedrijf?
reacties
Top Companies waar u kunt bouwen aan uw carričre zijn bekend (1) 
Versoepeling maatregelen vertaalt zich in snelle groei van gewerkte uren bij niet-kantoorbanen  (2) 
Vermogensbeheerders moeten zich richten op klantbehoefte en risicomanagement (1) 
Kosten vermogensbeheer moeilijk te achterhalen (1) 
Finance-afdeling belangrijker geworden door coronacrisis (1) 
Bedrijven zijn niet goed uitgerust om de klantervaring te verbeteren (1) 
Het nieuwe vergaderen  (1) 
top10
Hybride werken: Secure Access Service Edge (SASE)-oplossingen zijn de toekomst
Doorstromer bereid te wachten met aankoop volgende woning door oververhitte huizenmarkt
Digitaal bedrijfsleven uit zorgen over Nederlandse inbreng op de Digital Markets Act
Nederlandse organisaties nemen afscheid van ‘vaste’ pc’s
Steeds meer bedrijven bieden ‘burnout-break’ – wacht Nederland nieuwe golf burnouts?
Een motorhome kopen? Neem de afslag naar een nieuw avontuur!
Hoe boost je de vitaliteit en verbondenheid van je team(s)?
Respons direct mail met 69 procent toegenomen
Het ideale hybride kantoor? Cybersecure!
Welke lessen leren we van corona?
meer top 10