zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Videovacature wordt populair

30 augustus 2007 - Videovacatures zullen in de toekomst steeds vaker worden gebruikt om een baan onder de aandacht te brengen. Dit biedt ook tal van voordelen. Zo is het mogelijk om informatie te geven die niet via geschreven tekst kan worden overgedragen, zoals een sfeerbeeld van het bedrijf en een indruk van de heersende bedrijfscultuur.

Kosten


Steeds meer vacaturesites experimenteren reeds met de videovacature. Kosten voor een videovacature variëren van 750 tot 4.000 euro. Omdat de clips maar beperkt houdbaar zijn, is het wel aan te raden de kosten zoveel mogelijk binnen de perken te houden.


Bron: Adformatie
 
 Doorsturen   5 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Vacatureclip maakt bedrijfscultuur zichtbaar
 Videosollicitatie wint aan populariteit
 Werksfeer bepalend voor loyaliteit werknemer in MKB
 Positief bedrijfsimago essentieel in tijden van schaarste
 
 
reacties
 
Cor  |   | 
30-08-2007
 | 
12:10 uur
In Amerika bestaan er inmiddels zelfs video vacaturesites. In Nederland zijn er nog weinig vacatures die de mogelijkheid bieden om een video-vacature te plaatsen. Vaak is wel een bedrijfsintroductie op via mogelijk.
Zie ook: (Klik hier)
Rene Civile  |   | 
30-08-2007
 | 
23:57 uur
Op zich zie ik er wel een aantal voordelen in. Zonder sceptisch te zijn vraag ik me alleen af op welke wijze een boodschap zal worden overgebracht.

We weten dat het gros van de vacatures vaak de lading niet dekt of zoekt naar de niet bestaande duizendpotige toppers. Ik ben zeker benieuwd waar ik de eerste voorbeelden kan zien een keer.
RC PM
heer Henk Smit  |   | 
3-09-2007
 | 
11:54 uur
Video capturing:wat een steengoed idee
Het wordt dan natuurlijk wel uitdaging om het bedrijf in de juiste proporties neer te zetten.Een te mooie voorstelling geeft een maximaal aantal sollicitanten maar schept ook verwachtingen die misschien niet geheel waar kunnen worden gemaakt met de daaruit voortvloeiende problemathiek.
Het omgekeerde verhaal is natuurlijk ook van toepassing.
Voor jongeren die weinig of niet met het bedrijfsleven hebben kennisgemaakt zal het een eye opener zijn Mogelijk kan het zelfs instructie materiaal voor scholen vormen.
nils  |   | 
19-02-2008
 | 
13:07 uur
Wel een leuk concept, in Nederland zijn er ook wat sites actief in deze branche, er is net een nieuwe online gekomen; www.videomonday.nl. Ze brengen het wel eerlijk in beeld en overzichtelijk.

Ik geloof echt in het concept van de videovacature, simpelweg omdat het tegenwoordig een werknemersmarkt is geworden. Wij hebben het voor het kiezen en de werkgever zal een stapje extra moeten doen om mij te kunnen overtuigen. Ben benieuwd hoe deze ontwikkeling is.

Grtz
Patrick  |   | 
6-03-2008
 | 
17:09 uur
Hoezo eerlijk in beeld? Ze worden toch ingehuurd door de opdrachtgever/betaler? Wie betaalt; bepaalt. Dus geen enkele waarde aan hechten. Die collega die mij vertelt dat ik daar moet gaan werken is zelf waarschijnlijk de dochter of vrouw van de baas of niet meer werkzaam als je daar gaat werken. Leuk ideetje, geen enkele toekomst of waarde.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10