zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Blote bierbuik niet gewenst op werkvloer

30 augustus 2007 - In de zomermaanden ergeren zich heel wat werknemers aan teenslippers en zomerkleding, waardoor vetrollen en buiken van collega's zichtbaar worden. Zo zegt 53 procent van het personeel blote bierbuiken echt niet meer te kunnen aanzien op de werkvloer. Bijna een kwart van de werknemers stoort zich aan teenslippers.

Vakantiegevoel


Dat blijkt uit diverse peilingen op de website van FNV Bondgenoten, waaraan tijdens de grote vakantie telkens gemiddeld 250 mensen deelnamen. Verder blijkt er volgens de FNV-bond dat er in de zomer vaak geen sprake is van een vakantiegevoel onder de werkenden. Bijna de helft van de werknemers vindt dat ze dubbel zo hard moeten werken omdat collega's vakantie vieren. Minder dan een kwart heeft wel tijd om achterstallige klussen weg te werken en 22 procent merkt geen verschil. 

Vakantiekaart

Voor een grote groep vakantievierders geldt volgens Bondgenoten dat ze hun collega's niet erg missen. Bijna acht op de tien sturen geen ansichtkaartje naar het werk. Ruim vier op de tien stelt: ‘Nee, even geen werk en ook geen collega's’ en bijna 40 procent zegt naar helemaal niemand een kaartje te sturen. Slechts 21 procent stuurt ‘natuurlijk’ een vakantiekaartje. 

Vakantieplanning
De vakantieplanning lijkt overigens voor weinig spanningen te zorgen. Bij 27 procent is het wel elk jaar een gedoe. Maar 37 procent stelt er onderling wel uit te komen, bij zes procent bepaalt de baas het vakantierooster en in ruim een op de tien gevallen gaan mensen met schoolgaande kinderen voor. Daarnaast gaat veertien procent liever in het laagseizoen weg.


Bron: De Telegraaf
 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Jonge zakenvrouw zoekt aandacht met diep decolleté
 Vier tips om mensen te motiveren tijdens de zomerdip
 Werksfeer optimaal als manager op vakantie is
 Vakantieperiode leidt tot verveling op werkvloer
 
 
reacties
 
Ad Beer  |   | 
30-08-2007
 | 
08:44 uur
Laten we dit onderzoek maar plaatsen in de categorie: ''even niks te doen in de zomer, laat ik maar eens een onderzoek doen''
Aan kleding kun je je ook buiten de vakantie en buiten de zomer ergeren. Neem nu een legging. Soms zie je echt van die vrouwen met vacuum verpakte benen waarbij je je afvraagt of ze wel doorheeft dat de cellulitis en vergaande verzakking van bilparij al bij haar is doogedrongen.
Bierbuiken, wat een statement, het is echt niet altijd een gevolg van overconsumptie van bier, het kan ook erfelijk bepaald zijn (denk ik graag). En wat is er op tegen? Veel mannen trainen om een sixpack te krijgen, ze moeten jaloers zijn op de mannen die het al tot een hele fust hebben weten te schoppen.
Nu ken ik maar weinig mannen die in een naveltruitje naar het werk komen, dus dat van die bierbuiken valt wel mee, zelf hier in Duitsland, welk volk toch een imago in deze op heeft te houden.
Persoonlijk ben ik niet vies van een mooie vrouw die een stukje van haar buik laat zien, maar ook hier geldt het verhaal van de legging. Uitgezakte buiken kunnen beter verstopt blijven. (Kom maar feministen!).
Voor de rest leren we van dit onderzoek net zoveel als van het 3 jarig onderzoek uitgevoerd door een nest sociologen, die uiteindelijk tot de conclusie kwamen dat er prostitutie is op de wallen.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10