zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Zeven signalen die voorafgaan aan een financiële crisis

4 oktober 2007 - Aan elke financiële crisis gaan zeven signalen vooraf. Dit concludeert Edward Chancellor, Brits journalist en auteur van het boek `The devil take the hindmost`. In zijn boek gaat Chancellor in op het verloop van hypes op financiële markten. Zijn conclusie is dat aan een financiële crisis zeven waarschuwingssignalen vooraf gaan.

 Lees verder...   Reageer
 

Vindt en bindt toppers met meer investeringen in recruitment

3 oktober 2007 - Onderzoek toont aan: werving en selectie moet niet alleen snel maar vooral ook goed gebeuren. Een traag proces laat kandidaten voortijdig afhaken. Een kwalitatief matig proces leidt ook tot matig presterende kandidaten. " Er blijkt duidelijk verband tussen de prestaties van kandidaten na één jaar en de investering van de organisatie gemeten in geld en aantallen fte’s in het recruitmentproces zelf."

 Lees verder...   Reageer
 

Manager kan conflicten nog steeds niet de baas

3 oktober 2007 - Ruzies met werknemers, collega’s en klanten kosten de economie jaarlijks miljarden. Toch leren maar weinig managers omgaan met conflicten. Uit onderzoek van het Britse advocatenkantoor Nabarro blijkt verder dat bijna een derde van de ondernemingen niets opsteekt van eerdere ruzies en het beleid niet aanpast op basis van die ervaring.

 Lees verder...   1 reactie
 

Tien risicoprofielen voor een burn-out

3 oktober 2007 - Stressgerelateerde aandoeningen kosten de Europese Unie jaarlijks € 20 miljard euro, oftewel tien procent van het budget gezondheidszorgen. Stress is ook verantwoordelijk voor 50 tot 60 procent van de dagen ziekteverzuim. Drie tot vier procent van het Europees BNP wordt gespendeerd aan kosten in de gezondheidszorg omwille van psychische problemen. Dat meldt Express.be.

 Lees verder...   11 reacties
 

Manager heeft salsa, soul en spirit nodig

3 oktober 2007 - Hedendaags leiderschap kan meer salsa, soul en spirit gebruiken. Dit stelt Juana Bordas, president van Mestiza Leadership International en auteur van het boek `Salsa, Soul, and Spirit: Leadership for a Multicultural Age.` De conclusie van Bordas` boek is dat de West-Europese leiderschapsstijl niet meer past in een wereld die steeds globaler en divers wordt.

 Lees verder...   3 reacties
 

Internationale uitzending is weer hot

2 oktober 2007 - Binnen de internationale uitzending van hrm`ers door multinationals zijn verschillende trends waarneembaar. Door de globalisering van bedrijven is internationale uitzending weer in trek en stoffen veel multinationals hun internationale management developmentprogramma`s weer op. Dat meldt MD Weekly.

 Lees verder...   Reageer
 

Meer vrouwen aan de top stuwen bedrijfsresultaten

2 oktober 2007 - Bedrijven uit de Fortune 500 met meer vrouwen in het bestuur, behalen aanzienlijk betere financiële resultaten dan degenen waar de mannen de bestuurskamer domineren. Dat blijkt uit een vier jaar durend onderzoek van Catalyst. De ondernemingen met het hoogste percentage vrouwen aan de top presteerden maar liefst 53 procent beter dan de ondernemingen met bijna geen vrouwen in het bestuur.

 Lees verder...   3 reacties
 

Manager moet ego los gaan laten

2 oktober 2007 - De wereld verandert in sneltreinvaart. En organisaties moeten daarin mee. Daarbij draait het niet langer om controle maar om vertrouwen. En daar zit een probleem. "Het beloningssysteem van HR is vaak gebaseerd op oud denken." Aan het woord is verandermanager Tanno Bregonje in het nieuwste nummer van HR Strategie.

 Lees verder...   7 reacties
 

Drie manieren om verantwoord te ondernemen

2 oktober 2007 - MVO is definitief doorgebroken. Maar kiezen bedrijven vooral voor MVO als ze er zelf beter van worden?  Drie Amerikaanse wetenschappers onderzochten hoe bedrijven wereldwijd omgaan met MVO en wat hun beweegredenen zijn. Ze formuleerden vooraf drie MVO-oriëntaties of -benaderingen:

 Lees verder...   2 reacties
 

'Roken' op de werkplek kan straks weer

2 oktober 2007 - Roken is slecht voor de gezondheid; niet alleen voor die van de roker, maar ook voor die van omstanders. Dat heeft geleid tot een 'advertising ban', hogere accijnzen en een rookverbod op de werkplek. De sigarettenfabrikanten hebben echter niet stilgezeten en hebben nu een nieuw wapen in de strijd gegooid: snus. Snus is een vochtige tot halfvochtige pruimtabak die onder de bovenlip wordt geplaatst.

 Lees verder...   5 reacties
 

Marketing verliest aan invloed

1 oktober 2007 - De invloed van marketing in het bedrijfsleven is beperkt en dreigt verder te worden gemarginaliseerd. Dat blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Peter Verhoef en Peter Leeflang, hoogleraren aan de Rijksuniversiteit Groningen, onder marketing- and finance executives van grote Nederlandse bedrijven. Uit het onderzoek blijkt dat het vooraf en achteraf meetbaar maken van wat marketingactiviteiten opleveren, bepaalt of marketing binnen de organisatie een rol heeft of niet.

 Lees verder...   2 reacties
 

Bedrijven serieuzer met Second Life

1 oktober 2007 - De virtuele 3D-wereld van Second Life is zijn hype voorbij en wordt nu serieuzer benaderd dan voorheen. Dat komt uit nieuw onderzoek van Stichting EPN. EPN deed vorig jaar als eerste in Nederland serieus onderzoek naar Second Life. De media-aandacht die daarop volgde , droeg mede bij aan de hype die pas inzakte toen begin dit jaar de eerste cijfers over het actieve gebruik van Second Life werden gepubliceerd.

 Lees verder...   5 reacties
 

Baas moet werktijden veranderen voor vrouw met kinderen

1 oktober 2007 - Bedrijven moeten hun werktijden aanpassen zodat vrouwen makkelijker werk kunnen combineren met de opvoeding van hun kinderen. Nederland zou niet langer van negen tot vijf moeten werken maar tussen zeven uur 's ochtends en zeven uur 's avonds. Dit staat te lezen op Zibb.nl.

 Lees verder...   18 reacties
 

Zeven tips om untouchable te worden op de arbeidsmarkt

1 oktober 2007 - Wie op de arbeidsmarkt zijn talenten verwaarloosd, is niet meer veilig. Door de concurrentie van computers en goedkope arbeidskrachten - zoals Polen, Indiërs en Chinezen - is het als arbeidskracht meer dan ooit een must u continu aan te passen of ergens goed in te worden. De markt wordt een internationaal strijdtoneel. Er zal een nieuwe tweedeling plaatsvinden: de touchables en de untouchables.

 Lees verder...   3 reacties
 
< vorige 1198 1199 1200 1201 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10