zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiel werken steeds makkelijker

8 oktober 2007 - Mobiel werken wordt eenvoudiger. In de nabije toekomst zullen zakapparaatjes steeds slimmer worden. Momenteel geldt al voor Blackberry`s en aanverwante apparaten dat bellen, mailen en navigeren geen probleem vormen. Surfen over het web blijkt daarentegen vooralsnog problematisch.

 Lees verder...   2 reacties
 

CEO niet blij met nieuwe generatie managers

8 oktober 2007 - Veel topmanagers zijn helemaal niet blij met de nieuwe generatie managers onder hen. Een tekort aan goede, getalenteerde managers is dan ook een steeds grotere zorg voor menig CEO. Vooral Amerikaanse CEO’s maken zich – met name door de vergrijzing - in toenemende mate zorgen over wie in hemelsnaam de teugels van hen over moet gaan nemen. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van de Conference Board.

 Lees verder...   1 reactie
 

Slecht management bevordert depressie

8 oktober 2007 - Slecht management, vooral het niet ondersteunen van werknemers die de druk niet aankunnen, draagt in belangrijke mate bij aan werkgerelateerde stress. En werknemers die gestresst zijn, lopen meer kans op depressie. Uit Canadees onderzoek van AJPH blijkt dat vijf procent van de werknemers het afgelopen jaar te maken heeft gehad met depressie en dat degenen die de meeste stress op het werk ervaren, het meeste risico lopen.

 Lees verder...   19 reacties
 

Tien tips om overtuigend te gaan argumenteren

8 oktober 2007 - Natuurlijk heeft u gelijk. Maar in de praktijk betekent gelijk hebben, niet altijd gelijk krijgen. Onwil, verborgen agenda’s en hiërarchische verhoudingen staan dat vaak in de weg. Door uw overtuigingskracht te vergroten neemt de kans toe dat u uw doel bereikt. Overtuigen vereist kennis en technieken, maar ook inzicht en vaardigheden.

 Lees verder...   1 reactie
 

Zakelijk wagenpark steeds groener

8 oktober 2007 - Het zakelijk wagenpark in Nederland vergroent langzaam maar zeker. Dit meldt Zibb. Met name de bedrijven met meer dan 250 bedrijfsauto's vinden een milieuvriendelijke uitstraling van hun vervoermiddelen belangrijk. Bedrijven met minder dan vijftig voertuigen kijken bij hun keuze voor groene auto's vooral naar de kosten.

 Lees verder...   1 reactie
 

Spannende tijden voor gevestigde IT-dienstverleners

5 oktober 2007 - De markt voor IT-outsourcing in Nederland gaat een dynamische tijd tegemoet. De helft van alle organisaties gaat nog meer uitbesteden. Tegelijkertijd worden bij zes op de tien organisaties de komende twee jaar contracten vervangen. Kortom, de markt wordt de komende jaren grotendeels opnieuw verdeeld, zeker nu Indiase spelers en nieuwkomers hun positie veroveren. Dit blijkt uit het jaarlijkse onderzoek 'Outsourcing Performance' van onderzoeksbureau Giarte en adviseur Morgan Chambers.

 Lees verder...   1 reactie
 

Financieel talent te snel gepromoveerd

5 oktober 2007 - Bedrijven promoveren hun financiële en boekhoudkundige medewerkers te snel. De belangrijkste reden hiervoor zijn de aanhoudende tekorten op de arbeidsmarkt. Veel jong talent loopt zo het risico gepromoveerd te worden zonder daar volledig klaar voor te zijn. Dit ‘Peter’principe kan vergaande gevolgen hebben. Dat blijkt uit internationaal onderzoek van Robert Half Finance & Accounting en meldt Express.be.

 Lees verder...   Reageer
 

CIO voelt zich genegeerd

5 oktober 2007 - Britse IT-managers voelen zich steeds onbelangrijker en daardoor steeds ongelukkiger. En dat ondanks de groeiende invloed van technologie binnen ondernemingen. Een op de tien CIO’s heeft het gevoel dat zijn functie minder strategisch wordt en meer dan de helft verwacht binnen twee jaar een andere baan te hebben. Een en ander blijkt uit onderzoek van Harvey Nash.

 Lees verder...   15 reacties
 

Vijf redenen waarom managementteams uitgeblust raken

5 oktober 2007 - Bedrijven die uitblinken worden geleid door briljante managementteams, eerder dan door een eenzame ondernemer. Maar na verloop van tijd raakt het team uitgeblust; sommigen verlaten het bedrijf, anderen nemen binnen het bedrijf nieuwe uitdagingen aan, nog anderen stoppen er gewoon mee. Luke Johnson, de Britse voorzitter van Channel 4 en CEO van durfkapitalist Risk Capital Partners, spreekt in dat verband van 'the seven-year itch'

 Lees verder...   2 reacties
 

Kennisuitwisseling op afstand vraagt andere leiderschapsstijl

5 oktober 2007 - Het uitwisselen van kennis op afstand, bijvoorbeeld via een online verbinding, vereist een verandering in leiderschap. De meeste bedrijven bieden wel mogelijkheden om vanaf afstand gesprekken te voeren of te vergaderen, maar de gebruikte IT-technieken blijven daarbij onder de maat. Dit blijkt uit een onderzoek van organisatiebureau Distant Learning.

 Lees verder...   Reageer
 

ICT-er zoent en drinkt wat af op het werk

4 oktober 2007 - ICT-ers zijn minder saai dan algemeen wordt aangenomen. Ze zoenen bovengemiddeld vaak met collega's en nuttigen regelmatig alcohol in de baas z'n tijd. Uit onderzoek van de Amerikaanse banensite Careerbuilder.com blijkt verder dat ze regelmatig in slaap vallen op het werk. Het stereotype beeld van de ict'er die zonder enige sociale vaardigheden in afzondering aan zijn computer werkt, is dus onjuist.

 Lees verder...   4 reacties
 

Mond-tot-mond reclame nog steeds het effectiefste

4 oktober 2007 - Adverteerders hebben een steeds grotere diversiteit aan advertentiekanalen tot hun beschikking. Toch blijft mond-tot-mond reclame de meest betrouwbare informatiebron wanneer consumenten beslissen over een aankoop, zo blijkt uit een recente wereldwijde internetenquête van Nielsen Internet Survey.

 Lees verder...   3 reacties
 

Steeds meer bedrijven blokkeren sociale netwerksites

4 oktober 2007 - Steeds meer bedrijven leggen het bezoek aan sociale netwerksites van werknemers aan banden. Steeds vaker wordt webfiltering ingezet tegen de toegenomen populariteit van sociale netwerksites. Dat signaleert e-mail en web-beveiliger Email Systems.

 Lees verder...   1 reactie
 

De beste ideeën ontstaan ook op de werkvloer

4 oktober 2007 - Het opdoen van nieuwe managementideeën blijft een vrij duister proces. Mensen pikken zaken op tijdens vergaderingen en presentaties, wisselen artikelen uit vaktijdschriften, kranten en consultantrapporten uit of wonen grandioze conferenties bij in tot de verbeelding sprekende oorden als Davos. Ook boeken kunnen een leger van navolgelingen creëren. Daarna zien we lukrake suggesties stilletjes plaatsmaken voor de conventionele wijsheid van morgen.

 Lees verder...   1 reactie
 
< vorige 1197 1198 1199 1200 1508 volgende >
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10