zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

CEO niet blij met nieuwe generatie managers

8 oktober 2007 - Veel topmanagers zijn helemaal niet blij met de nieuwe generatie managers onder hen. Een tekort aan goede, getalenteerde managers is dan ook een steeds grotere zorg voor menig CEO. Vooral Amerikaanse CEO’s maken zich – met name door de vergrijzing - in toenemende mate zorgen over wie in hemelsnaam de teugels van hen over moet gaan nemen. Dit blijkt uit internationaal onderzoek van de Conference Board.

Uitvoering strategie


Al met al is de uitvoering van de strategie de belangrijkste zorg voor CEO’s, zelfs nog meer dan winst maken en blijven groeien. Het vinden van managementtalent komt op de vijfde plaats. "CEO’s wereldwijd beseffen steeds meer date en goede uitvoering van de strategie cruciaal is voor de omzet en winst," stelt Jonathan Spector, CEO van de Conference Board. "Ook zijn topmanagers zich steeds bewuster van de rol die mensen spelen in de groei van hun onderneming." 

Verschillende prioriteiten
Vooral Amerikaanse CEO’s blijven zich bovendien veel meer zorgen maken over de kosten van de gezondheidszorg, dan die uit andere landen. Aziatische topmanagers maken zich de grootste zorgen om het vinden van nieuw managementtalent; in Europa en Amerika staat deze zorg op de zesde plaats. CEO’s in Azië richten zich ook meer op groeimogelijkheden in China en India. CEO’s in Europa vinden het verkrijgen van nieuwe ideeën hun grootste uitdaging.

 
 Doorsturen   1 reactie  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Topbestuurders klagen over gebrek aan toptalent
 Investeren in talent én ervaring slimste strategie
 Talentmanagement: lang niet iedereen is er goed in
 Talentmanagement grootste uitdaging voor Europese manager
 
 
reacties
 
Ralph Baumgarte  |   | 
9-10-2007
 | 
08:25 uur
Dat het topmanagement niet blij is met de nieuwe generatie managers is een rare constatering, immers zijzelf zijn medeverantwoordelijk hiervoor. Vandaag de dag wordt weinig gedaan aan het tot wasdom brengen van talent. Mogelijk is dit per branche verschillend maar met name in de technologische branche waar de ontwikkelingen steeds sneller elkaar opvolgen is een lange-termijn visie onontbeerlijk. Investeren in het tot wasdom brengen van talent en de begeleiding en vorming wordt cruciaal willen we een leidende positie in Europa kunnen
handhaven.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10