zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Mobiel werken steeds makkelijker

8 oktober 2007 - Mobiel werken wordt eenvoudiger. In de nabije toekomst zullen zakapparaatjes steeds slimmer worden. Momenteel geldt al voor Blackberry`s en aanverwante apparaten dat bellen, mailen en navigeren geen probleem vormen. Surfen over het web blijkt daarentegen vooralsnog problematisch.

Webtoepassingen


Bedrijven met veel mobiele werkers in dienst doen er daarom verstandig aan om toepassingen die anders via het web zouden gaan, aan te bieden op de smartphone. Zo kunnen accountants fiscale nieuwsberichten op deze manier toegestuurd krijgen en biedt E-office teletekst van de NOS aan via de Blackberry. 

Nieuwe standaarden
Verbetering is op tal van gebieden op komst. Bedrijven werken nu veelal met een draadloos netwerk, volgens de digitale standaard 802.11g. De opvolger hiervan, de 802.11n heeft een groter bereik en meer bandbreedte en komt binnenkort op de markt. Veel steden streven ook naar een draadloos netwerk. Het bedrijf The Cloud is inmiddels in Amsterdam begonnen met de bouw hiervan. Een nieuwtje op het gebied van videobellen en -vergaderen is de Microsoft Roundtable, een webcamera die 360 graden rondkijkt, als een Exorcistcamera.


Bron: Management Team, MD Weekly
 
 Doorsturen   2 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Managers zijn verloren zonder BlackBerry
 Directeuren optimistisch over mobiel werken
 MKB gelooft in mobiele toepassingen
 Mobiele office-oplossingen steeds gewilder
 
 
reacties
 
John  |   | 
9-10-2007
 | 
09:35 uur
Deze ontwikkelingen gaan in een rap tempo verder. Een portal waar je kunt chatten met bedrijven, genaamd: www.chatkantoor.nl zal straks ook via de mobiele telefoon bereikbaar zijn. Chatten en videoberichten maken mijns inziens binnen nú en twee jaar de dienst uit. Om maar te zwijgen van de talloze mogelijkheden die het werken via de chat met desktop sharing (beeldscherm op afstand delen) mogelijk maakt. Hiermee komt thuis werken en thuis je zaken doen (www.chatkantoor.nl) een stuk dichterbij.
Thierry  |   | 
9-10-2007
 | 
15:02 uur
Onze ervaring is dat mobiele bedrijfstoepassingen (bijvoorbeeld CRM) vaak een gebruikersinterface nodig hebben die te complex is om in een browser te ontwikkelen. Vandaar dus ontwikkelingen als AccountancyNieuws en Teletekst op de BlackBerry. Een ander voorbeeld: (Klik hier)

Ook de eventuele noodzaak van off-line data strookt niet helemaal met een browser-oplossing (hoewel je op de BlackBerry ook off-line webpagina's kunnen opslaan). Ook daarom is de inzet van kleine applicaties op de handheld soms een noodzaak.

Er zijn wel technieken in de maak die het browsen van 'het normale' web op een klein schermpje vergemakkelijken maar eerlijk is eerlijk: we zijn er nog lang niet. Er ligt dus wellicht nog veel (inhaal)werk te verrichten voor web-developend Nederland.

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Pas op met het snijden in de kosten als ondernemer
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10