zoeken Nieuwsbrief
      Linkedin    Twitter   
  
nieuws
 

Werknemer met overgewicht heeft het steeds zwaarder

10 januari 2008 - Ze worden ervan beschuldigd vaker vrij te nemen en de kosten van de gezondheidszorg te verhogen. Ook wordt hen verweten dat ze te traag zijn. Niet zo gek dat Amerikanen met overgewicht zich niet zo lekker voelen tegenwoordig.

Dikke Amerikanen blijken bovendien minder productief dan hun slanke collega’s. Dergelijke wetenschappelijke conclusies leiden ertoe dat mensen die teveel eten en te weinig bewegen langzaam maar zeker de paria’s van de werkvloer worden. Uit onderzoek van de University of Cincinnati blijkt dat werknemers met ernstig overgewicht de onderneming tot 500 dollar per persoon extra kunnen kosten. Zij ervaren immers de meeste gezondheidsgerelateerde beperkingen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Ze hebben met name meer tijd nodig om hun werk af te maken en zijn minder goed in staat tot inspannende werkzaamheden, vanwege hun gewicht op zich of pijn ten gevolge van andere aandoeningen zoals artritis. Hoge kosten

Deze resultaten zijn olie op het vuur van een steeds heftiger debat op de Amerikaanse werkvloeren over het groeiende gewicht van de gemiddelde werknemer, de invloed daarvan op het bedrijfsleven, individuen en de economie in het algemeen en de discriminatie waarmee steeds meer dikke Amerikanen in hun ogen te maken krijgen.
Uit onderzoek van de Duke University vorig jaar bleek bijvoorbeeld dat mensen met overgewicht vaker gewond raken op het werk en zich vaker ziekmelden. Onderzoek van PricewaterhouseCoopers' Health Research Institute en het World Economic Forum wees op de groeiende kosten voor ondernemingen ten gevolge van chronische ziektes, waarvan velen verband houden met overgewicht en overvloedige levensstijlen. En exact een jaar geleden concludeerde het National Bureau of Economic Research dat de trend om dikke werknemers minder salaris te betalen alleen maar toeneemt. 

Gewichtsverlies

Beleid gericht op de aanpak van overgewicht kan de kosten ten gevolge van verminderde productiviteit helpen beperken, stelt onderzoeksleider dr. Donna Gates. "Uit ander onderzoek blijkt dat gewichtsverlies van tien procent al aanzienlijke voordelen op kan leveren, zowel gezondheidtechnisch als economisch. Zelfs weinig gewichtsverlies kan dus al honderden dollars per jaar per werknemer opleveren en is derhalve de moeite van het investeren waard."

 
 Doorsturen   3 reacties  

 

Laatste nieuws

 Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid
 Gen-Z’ers en Millennials zouden van baan veranderen voor bedrijf dat beter aansluit bij waarden
 Duurzaamheidsmanagement steeds belangrijker voor moderne bedrijven
 

Gerelateerde nieuwsitems

 Rokende en dikke werknemer vaker ziek
 Dik personeel: aanpakken of niet?
 Drie tips voor gezonder personeel
 Dikke werknemer kost bedrijfsleven geld
 Klein, dik, donker? Minder salaris!
 
 
reacties
 
Jeanien Berg  |   | 
10-01-2008
 | 
22:38 uur
Zucht.
Net zoals je alle blonde, donkere huidskleur hebbende, vrouwelijke, mannelijke, jongere, oudere, rokende, zieke, armlastige en scheidende medewerkers niet over een kam kunt scheren, zo kan dat ook niet met personen met overgewicht. De een heeft er last van, de ander niet.
I.W.Jongenelen  |   | 
11-01-2008
 | 
10:04 uur
Ook ik weet uit eigen ervaring dat niet altijd elk pondje door het mondje gaat.Heb van alles geprobeerd om slank te worden.
Ben inmiddels slank door het proteinedieet dat wij samen met een dietiste in onze kliniek hebben. Mensen vallen daar heel snel mee af zo'n 4 tot 10 kilo per maand en hebben geen honger, maar voelen zich fit en energiek.Daarna op een gezond eetpatroon gewezen om het bereikte gewicht te behouden.Het motiverende is dat je in korte tijd veel afgevallen bent en dat je je zo goed voelt.
Wies  |   | 
15-01-2008
 | 
08:46 uur
Natuurlijk gaat het hier om gemiddelde cijfers, en van ieder gemiddelde zijn veel afwijkingen. Zo heb ik veel overgewicht, maar meld me gelukkig tot nu toe zelden ziek, en dan niet overgewicht gerelateerd. Maar ik besef me ook dat het zo ineens kan gebeuren. Maar wat doen we dan met werknemers die aan risicovolle sporten doen? Die naar vakantielanden gaan waar het risico op het oplopen van ziektes misschien groter is? En waarom niet eerst álle werknemers ''aanpakken'' (op een stimulerende manier) die regelmatig ziek zijn, waar dan ook door? (Maandagochtendziekte?) En dan pas de werknemers waar tot nu toe zelden iets mee is? En waar stopt deze ontwikkeling? Hoeveel krijgt de werkgever over ons privéleven te zeggen?

REAGEREN

Naam:
Emailadres:
URL: (niet verplicht) http:// 
 
Reactie/Opmerking:
Ik wil bericht per e-mail ontvangen als er meer reacties op dit artikel verschijnen.
 
Als extra controle, om er zeker van te zijn dat dit een handmatige reactie is, typ onderstaande code over in het tekstveld ernaast. Is het niet te lezen? Klik hier om de code te wijzigen.
Human Design op de werkvloer voor teameffectiviteit en bedrijfsgroei
reacties
Top tien arbeidsmarktontwikkelingen 2022 (1) 
‘Ben jij een workaholic?’ (1) 
Een op de vier bedrijven niet bezig met klimaat en duurzaamheid (3) 
Eén op zeven Nederlanders staat niet achter aanbod van hun organisatie  (1) 
Drie manieren om te reageren op onterechte kritiek (1) 
Een cyber-survivalgids voor managers: hoe ga je om met cyberaanvallen?  (1) 
Mind your data (1) 
top10